Wysłany: 2009-12-02, 20:48
Cytat:
p.s - motyl, jeśli istnieje taka możliwość to zamawiam kolejkę do chemii
Nie ma problemu;p. Jak cos to w profilu jest też nr gg;d.
Aha i ja bym ukryła tematy z pracą domową te już istniejące bo niektórzy rejestrują się tylko w tym celu.
_________________ Wiesz... lubię wieczory
Lubię się schować na jakiś czas
I jakoś tak, nienaturalnie
Trochę przesadnie, pobyć sam
Wejść na drzewo i patrzeć w niebo
Tak zwyczajnie, tylko że
Tutaj też wiem kolejny raz
Nie mam szans być kim chcę.
Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
Imię: Michael
Wysłany: 2009-12-02, 20:50
motyl napisał/a:
vialink napisał/a:
Taki dział byłby widoczny dla użytkowników, którzy mają 75 postów
I wyklucza jakiekolwiek rozwiązywanie zadań od początku do końca, między innymi w związku z pisaniem wypracowań. Bo szlak mnie trafia kiedy widzę post 'napisze ktoś itd'.
Dokładnie, wiele osób idzie na łatwiznę. Zamiast najpierw poszukać od razu zgłaszają się pomoc na forum.
Jeśli o mnie chodzi to jęz. francuski. Nie wiem czy w końcu mam pisać pw do założyciela czy będzie tego taka forma o jakiej wspomina vialink.
Wysłany: 2009-12-02, 21:06
Najprawdopodobniej skierujemy się w stronę pomysłu utworzenia działu "Międzyforumowa pomoc szkolna" i tam ja zamieszczę spis przedmiotów, w których będzie obowiązywała pomoc, oraz spis "korepetytorów", którzy tej pomocy będą udzielać.
Tematy pozostaną otwarte, nie będą zablokowane (tylko do odczytu) po to, aby userzy wyrazili np. swoje zdanie na temat "korepetytorów", i polecali ich np. innym userom.
Jeżeli już ktoś w poście napisał, w czym zechcę pomóc, to ja już to zapisałem. Nie trzeba oddzielnych prywatnych wiadomości pisać do mnie.
Zgłoszenia są wciąż przyjmowane do 20 grudnia. Po tym dniu zostanie utworzony odpowiedni dział, ja wkleję tematy i spis korepetytorów, natomiast pomoc oficjalnie wystartuje 5 stycznia 2010 roku.
Pisać śmiało, jeżeli ktoś ma jakieś pytania/wątpliwości.
No i oczywiście ja :P Pisałeś do mnie, ale dla upewnienia jeszcze tutaj się wpisze.
Ja bym mogła udzelać pomocy z historii i polskiego - zakres podstawowy i gimnazjalny.
_________________ Mężczyzno! Puchu marny! Ty wietrzna istoto! - Eliza Orzeszkowa - Marta
Ja mogę pomóc w języku polskim i angielskim, biologii (tu na wysokim poziomie), historii sztuki (z zamiłowania ). Z licealną matmą jakby ktoś chciał, to tylko podstawową
Na gimnazjalnym mogę wszystko, bo tam uczyłam się dobrze. Na licealnym to jak wyżej
Tylko że u mnie w grę wchodzą jedynie weekendy.
_________________ There still isn't a Disney princess that's African
Imię: Adrian Hendrik
Wysłany: 2009-12-20, 13:38
Poniżej (narazie w tym temacie, dopóki administracja nie opublikuje osobnego działu) zamieszczam wykaz osób, którzy będą pomagać w wybranych przedmiotach userom tego forum. Zadaniem ich będzie WYTŁUMACZENIE poprzez wybrane przez nich komunikatory osobom, które będą miały kłopot w rozwiązaniu np. jakiegoś zadania itp.
To, czy korepetytor rozwiąże w pełni zadanie zamiast wytłumaczyć to jest już indywidualna sprawa.
Korepetytorzy rozpoczną pomoc po przerwie świątecznej - od poniedziałku 04. stycznia 2010 roku.
Wszyscy korepetytorzy zarówno jak i osoby, którzy będą brać pomoc, w tej akcji podlegają mi. Jeżeli będą potrzebować wolnego, lub nie będą już chcieli udzielać pomocy wystarczy, że napiszą do mnie.
Osoby pobierające pomoc od korepetytorów również mogą do mnie pisać opinie lub ew. zażalenia jeżeli takie się pojawią.
Mam nadzieję, że taka forma pomocy okaże się sukcesem, i będzie chętnie pobierana od innych :)
MIĘDZYFORUMOWA POMOC SZKOLNA Wykaz osób, którzy zadeklarowali się pomoc użytkownikom forum
MATEMATYKA
1. Websti/ Gadu-Gadu / Dzień i godzina pomocy do ustalenia / Poziom podstawowy > gimnazjalny 2. Mihihih/ Gadu-Gadu / Dzień i godzina pomocy do ustalenia / Poziom podstawowy > gimnazjalny
JĘZYK POLSKI
1. Justencja/ Gadu-Gadu / Dzień i godzina pomocy do ustalenia / Poziom podstawowy > gimnazjalny 2. Sicklove / Gadu-Gadu / Dzień i godzina pomocy do ustalenia / Poziom podstawowy > gimnazjalny 3. Slow/ Gadu-Gadu / Dzień i godzina pomocy do ustalenia / Poziom podstawowy > gimnazjalny > średni
JĘZYK NIEMIECKI
1. Peppino/ Gadu-Gadu / Dzień i godzina pomocy do ustalenia / Poziom podstawowy > gimnazjalny > średni > zaawansowany 2. Haelfte / Gadu-Gadu / Dzień i godzina pomocy do ustalenia / Poziom podstawowy > gimnazjalny > średni > zaawansowany 3. Cappuccino/ Gadu-Gadu / Dzień i godzina pomocy do ustalenia / Poziom podstawowy > gimnazjalny > średni > zaawansowany
JĘZYK ANGIELSKI
1. Norbs93/ Gadu-Gadu / Dzień i godzina pomocy do ustalenia / Poziom podstawowy > gimnazjalny 2. Miksik/ Gadu-Gadu / Dzień i godzina pomocy do ustalenia / Poziom podstawowy > gimnazjalny > średni > zaawansowany 3. Madeline134/ Gadu-Gadu / Dzień i godzina pomocy do ustalenia / Poziom podstawowy > gimnazjalny > średni
JĘZYK ROSYJSKI
1. Coco Chanel/ E-mail / Dzień i godzina pomocy do ustalenia / Poziom podstawowy > gimnazjalny > średni > zaawansowany 2. Destrukcyjna / Gadu-Gadu / Dzień i godzina pomocy do ustalenia / Poziom podstawowy > gimnazjalny > średni
JĘZYK FRANCUSKI
1. MJ/ Gadu-Gadu / Dzień i godzina pomocy do ustalenia / Poziom podstawowy > gimnazjalny > średni
BIOLOGIA
1. Zuza18/ Gadu-Gadu / Dzień i godzina pomocy do ustalenia / Poziom podstawowy > gimnazjalny > średni 2. Dam94/ Gadu-Gadu / Dzień i godzina pomocy do ustalenia / Poziom podstawowy > gimnazjalny
CHEMIA
1. Motyl/ Gadu-Gadu / Dzień i godzina pomocy do ustalenia / Poziom podstawowy > gimnazjalny 2. Mihihih/ Gadu-Gadu / Dzień i godzina pomocy do ustalenia / Poziom podstawowy > gimnazjalny
FIZYKA
1. Cukierek/ Gadu-Gadu / Dzień i godzina pomocy do ustalenia / Poziom podstawowy > gimnazjalny 2. Wojtas/ Gadu-Gadu / Dzień i godzina pomocy do ustalenia / Poziom podstawowy > gimnazjalny
GEOGRAFIA
1. Justyśka/ Gadu-Gadu / Dzień i godzina pomocy do ustalenia / Poziom podstawowy > gimnazjalny
HISTORIA
1. MaliaDhey/ Gadu-Gadu / Dzień i godzina pomocy do ustalenia / Poziom podstawowy > gimnazjalny 2. Slow/ Gadu-Gadu / Dzień i godzina pomocy do ustalenia / Poziom podstawowy > gimnazjalny > średni 3. Luuuna69 / Gadu-Gadu / Dzień i godzina pomocy do ustalenia / Poziom podstawowy > gimnazjalny
WIEDZA O SPOŁECZEŃSTWIE
1. Slow/ Gadu-Gadu / Dzień i godzina pomocy do ustalenia / Poziom podstawowy > gimnazjalny > średni 2. Luuuna69/ Gadu-Gadu / Dzień i godzina pomocy do ustalenia / Poziom podstawowy > gimnazjalny
INFORMATYKA
1. CiRiO/ Gadu-Gadu / Dzień i godzina pomocy do ustalenia / Poziom podstawowy > gimnazjalny > średni > zaawansowany
Wysłany: 2009-12-20, 13:40
Z tym, że u mnie z tą chemią to raczej każdy poziom. No i matematyka na podstawowym też.
_________________ Wiesz... lubię wieczory
Lubię się schować na jakiś czas
I jakoś tak, nienaturalnie
Trochę przesadnie, pobyć sam
Wejść na drzewo i patrzeć w niebo
Tak zwyczajnie, tylko że
Tutaj też wiem kolejny raz
Nie mam szans być kim chcę.
Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
Dostęp dla osób, które posiadają 75 postów na swoim koncie (+ Peppino).
Mam nadzieję, że pomysł ten zostanie dobrze zrealizowany bo poparcie jest spore.
Cieszę się, że pomysł wchodzi w życie :) właśnie przeczytałam prywatną wiadomość... no i mam nadzieję, że nie spłyci się to do odwalania za kogoś pracy domowej, ale myślę, że to już korepetytorzy osobiście ustalą między potrzebującymi :).
Fajna sprawa tak czy siak, ciągle mi się podoba :)!
_________________ "Ceń to, co ma wartość dla Ciebie, nie dla innych. Na tym właśnie polega życie!"
Sknerus McKwacz
Ja niestety swoją pomoc zaoferuję nieco później, ponieważ teraz nie będę miała dostępu do komputera, aczkolwiek proszę o wciągnięcie mnie na listę, z uwzględnieniem, że regularnej pomocy będę mogła udzielać dopiero od połowy stycznia.
Chętnie również pomogę, a dokładniej z geografii i wosu na poziomie liceum. GG w profilu jak coś.
_________________ Dzisiaj jesteśmy zaledwie skałami w rzece, za kilka lat los może wznieść nas jako tamę, o którą zostanie rozbity główny strumień, po to tylko, aby popłynąć naprzód nowym korytem.
Imię: Adrian Hendrik
Wysłany: 2010-01-14, 14:48
Przypominam, że od 04 stycznia 2010r. 32 korepetytorów w 14 przedmiotach szkolnych czeka na osoby, które tej pomocy potrzebują.
Nie bać się, pisać śmiało na gadu do któregoś z kilku z danego przedmiotu, a na pewno pomoże.
Kilku korepetytorów doszło z danych przedmiotów dlatego od dzisiaj wszystkim chętnym wysyłam na pocztę e-mail lub przez gadu OFICJALNĄ TABELĘ Z NICKAMI KOREPETYTORÓW, MOŻLIWOŚCIĄ KONTAKTU I POZIOMAMI.
Kto chcę dostać plik PDF z pełną tabelą niech pisze śmiało do mnie!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum