Imię: Mieczysława
Wysłany: 2010-03-09, 16:13 miejsce Poslkie morze
mam takie zapytanie do Was, znacie moze jakies male miejscowosci nad morzem naszym polskim gdzie mozna sie zatrzymac, zadnych przereklamowanych Łeb cyz Ustek ani zadnych miast typu Sopot, chodzi bardziej o jakies mniejsze miejscowosci, nie tak znane, cos typu jaroslawiec tyle tylko zeby w miare blisko bylo czynne pkp;)
_________________ "strach jest niezwykle podniecający. Ludzie lubią być straszeni. To działa na nich jak chwile przed orgazmem. Wszyscy pragną tego zaznać. To niezwykłe doświadczenie."
Sztutowo,Stegna,Kąty Rybackie,Krynica Morska, Piaski.
A no i dodam,ze Jarosławiec jest bardzo popularnym miejscem
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Ostatnio zmieniony przez slow 2010-03-09, 16:25, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2010-03-09, 16:24
Mrzeżyno . Na pkp niedaleko do Kołobrzegu;d.
_________________ Wiesz... lubię wieczory
Lubię się schować na jakiś czas
I jakoś tak, nienaturalnie
Trochę przesadnie, pobyć sam
Wejść na drzewo i patrzeć w niebo
Tak zwyczajnie, tylko że
Tutaj też wiem kolejny raz
Nie mam szans być kim chcę.
Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
Wysłany: 2010-03-09, 16:25
mozecie cos wiecej o tych miejscowosciach?
w tym roku postanowilam troche wczesniej czegos ciekawego poszukac i zalezy mi na morzu i na dosc niewielkim tloku no i zeby tam sie dalo dojechac pociagiem raczej.
_________________ "strach jest niezwykle podniecający. Ludzie lubią być straszeni. To działa na nich jak chwile przed orgazmem. Wszyscy pragną tego zaznać. To niezwykłe doświadczenie."
Polecam również Mielno. Natomiast fajniutkie jest także Unieście które znajduje się 1 km od Mielna. Pełna nazwa "Mielno Unieście" . Mam namiar na pensjonat gdzie z jednej strony znajduje się jezioro Jamno , natomiast z drugiej morze. Do morza jakieś 100 m , do jeziora 20. Polecam!
Wysłany: 2010-03-09, 16:32
slow napisał/a:
ze Jarosławiec jest bardzo popularnym miejscem
fakt faktem sporo ludzi jezdzi, ale jednak nie ma tam takiego spędu:D i ogolnie klimat tam jest bardzo sympatyczny i mam wiele milych wspomnien moze dlatego tak ten jaroslawiec lube, ale juz mam dosc troche, trzeba mi odmiany, a tym bardziej ze tam dojazd tylko do darlowa a pozniej trzeba kombinowac, chyba ze o czyms nie wiem
fakt faktem sporo ludzi jezdzi, ale jednak nie ma tam takiego spędu:D i ogolnie klimat tam jest bardzo sympatyczny i mam wiele milych wspomnien moze dlatego tak ten jaroslawiec lube, ale juz mam dosc troche, trzeba mi odmiany, a tym bardziej ze tam dojazd tylko do darlowa a pozniej trzeba kombinowac, chyba ze o czyms nie wiem
Dlatego polecam miejscowości,które Ci wymieniłam,chociaż jest nie co spokojniej,to z pewnością nie brakuje kurortów oraz atrakcji.A przystanków PKS masz średnio dwa w każdej miejscowości do tego kursują regularnie zarówno z Gdańska jak i Elbląga i to mniej więcej co godzinę.W dodatku wszystkie te miejscowości są obok siebie na maks.15 km.
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Wysłany: 2010-03-09, 17:09
z tych miejsc najbardziej przypadły mi do gustu Stegna i Mrzeżyno. troche wujek google zdjec i opisów posiadał.
na razie bardzo dziekuje:)
Wysłany: 2010-03-09, 19:21
eMeF, no a ja wlasnie szukam czegos bardziej wyciszonego. tak zeby pojechac ze swoimi znajomymi, a po za nami najlepiej jakby nikogo nie bylo, ale ze to nie mozliwe to i tak chce uniknac tloku najbardziej jak sie da.
Lena, dlatego,po mimo tego,że spodobała Ci się Stegna polecam sztutowo jest tam mniej ludzi,a do stegny masz 20 minut spacerkiem przez plażę.
A jak wybierzesz ,którąś z tych miejscowości to będziesz mogła pójść ze mną i naszym adminem na piwo
— Bob Dylan
— Olga Tokarczuk
Tak, polecam jak najbardziej. Szczególnie jeśli chodzi Ci o mniejsze miejscowości. Bardzo ładne miejsce, nie ma zbyt dużego tłoku (a przynajmniej nie było, kiedy je odwiedzałam).
I jeszcze ewentualnie Rewal. Chociaż to już bardziej znane.
Ale i tak Łeba rządzi. ^^
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum