Imię: Daria
Wysłany: 2009-08-17, 12:42
Miłość przez neta wydaje mi się niemożliwa. W internecie każdy może przybrać taką maskę, jaką chce, może udawać, że jest taki, taki i taki, a w rzeczywistości może się okazać, że jest całkiem inny. Jestem na nie, no chyba, że się ludzie potem spotkają na żywo i okaże się, że niczego nie udawali.
_________________ 28.05.1992r. - 21.02.2008r. [*]
09.12.1978r. - 12.02.2010r. [*]
Zawsze w moim sercu...
Imię: Agnieszka
Wysłany: 2009-08-17, 12:54
no wiesz to jest możliwe.... ale jakoś staram się ufać ludziom chociaż wiem niektórzy na to nie zasługują .... ale gdyby tak wszyscy uważali o tej drugiej osobie z neta że jest fałszywa czy coś w tym stylu to by nie było tych małżeństw i związków z neta a jest ich bardzo dużo
No, ok w necie nie mamy żadnych oporów, nie ma wstydu, ani nie brakuje nam słów, jak już pisano.
Tyle, że właśnie o to chodzi, że w realu poznajemy osobę z tych dwóch stron. Z wadami i bez, a o wizerunku, mimice itd już nie wspomnę. Także poznawanie się przez internet nie dorównuje niczym realnemu życiu, emocjom i spontaniczności.
_________________ (...)
"Wyszedł w samą porę. A jednak on jest za inteligentny, aby być czymś dzisiaj: żeby dziś czegoś dokonać, trzeba być trochę durniem jednak."
'Szewcy' S.I Witkiewicz
Także poznawanie się przez internet nie dorównuje niczym realnemu życiu, emocjom i spontaniczności.
No może i jest w tym ziarenko prawdy, ale nie którzy nie potrafią inaczej przełamać swojej nieśmiałości, ale wiadomo na dłuższą mete nie da rady pociągnąć takiego związku (chyba że znajdzie to odzwierciedlenie w realu)
Nie popieram tego typu rozpoczynania bliższej znajomości. A tutaj poniżej mamy tego efekty
Dla mnie nie ma czegoś takiego jak miłość przez internet. Zauroczenie - ok. Ale o dojrzałej miłości nie ma mowy. Jak można kochać kogoś, kogo nigdy spotkało się na żywo? Nie poznało się jego gestów, mimiki, zachowań w różnych sytuacjach? A głos? Nawet rozmowa przez telefon nie zastąpi prawdziwego kontaktu.
Nie wspominam nawet o łatwości oszukania drugiej osoby. Sprawny manipulator może omamić drugiego człowieka bez większych problemów, przybierając wybraną przez siebie maskę.
Rozumiem sytuację, w której ludzie poznają się w internecie, ale zasadnicza część znajomości toczy się w realnym świecie. W końcu wszelakiego rodzaju czaty, fora i portale społecznościowe służą poznawaniu innych.
_________________ Ludzie powinni zostawać tam, gdzie się ich postawiło.
Uważam, że jest możliwa prawdziwa miłość przez internet, ale jest trudna, ponieważ nie możemy użyć naszych wszystkich zmysłów we wzajemnym poznawaniu... ale czy osoba, która jest niewidoma, niema czy bez innych zmysłów nie może kochać???
W internecie można być szczerym i bardziej się odkryć, co sprzyja rozwojowi prawdziwej miłości. Oczywiście w większości wypadków miłości się nie znajdzie przez internet, ale wg. mnie jest to możliwe.
Imię: Ania
Wysłany: 2009-08-27, 23:23
Sama jestem ofiarą takiej miłości przez Internet.
Dobrze mi się z nim rozmawiało przez skype, przez gadu. Dla mnie miłość to właśnie rozmowy, dlatego odpowiadał mi tak związek. Pragnienie porozmawiania, szybko wracałam ze szkoły, on z uczelni... Było naprawdę miło.
A potem?
Rozsypało się, bo on chciał jednak tego uczucia, żeby coś dotknąć. Ja owszem, też pragnęłam, ale nie aż tak zachłannie.
_________________ -What is that thing?
-This is Appa, my flying bison.
-Right, and this is Katara, my flying sister.
Miłość przez neta?nie wydaje mi sie. Pisze z chłopakiem poznanym w necie, pisze, że mnie kocha i takie tam, ale ja w to nie wierze. Chce sie spotkac, ale ja nie chce. W rozmowie widzi sie emocje drugiej osoby i to nam pozwala ocenić, czy ktoś jest szczery czy nie. Przez gg lepiej pisać prawde, ale to nie zastąpi prawdziwej rozmowy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum