Moim zdaniem miłość przez internet nie istnieje.Owszem,zauroczenie tak,ale to już nie to samo.Poznanie kogoś przez internet może być początkiem miłości,ale stać się nią może dopiero po spotkaniu realnym.
_________________ Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania.
Helen Keller Nie chodzi o to, żeby być lepszym od innych - chodzi o to, żeby być lepszym niż wczoraj
Jigoro Kano
Imię: Norejczelzerejczel
Wysłany: 2010-03-16, 20:44
Podzielam zdanie Magdy.
Bezapelacyjnie.
PRzyjaźń, może i owszem, ale mi osobiście trudno by było zaufać komuś kogo ani razu nie widziałam na oczy, z kim nie miałam jako tak nigdy kontaktu...
A miłość... miłośc to jest uczucie które jest zarezerwowane dla człowieka od człowieka... a nie do słów za blaszaną szybką monitora w jakimś pomarańczowo białym komunikatorze... :)
Bo w internecie każdy może być kim chce, i nie koniecznie osoba jaką jest naprawdę w tzw. realu. :)
_________________ "- a znasz takie uczucie gdy serce mocniej bije,
nie umiesz złapać oddechu, trzęsiesz się i nie wiesz co powiedzieć ?
- uczucie gdy widzisz osobę, a nie możesz z nią być.
- dokładnie."
Bo w internecie każdy może być kim chce, i nie koniecznie osoba jaką jest naprawdę w tzw. realu. :)
Może nie tyle chodzi o to, że każdy może być kim chce, bo jednak są też uczciwi ludzie, którzy nie udają, są sobą, oczywiście na tyle ile da się być sobą poprzez takie komunikowanie się. No bo jednak pewnych zachowań nie da się pokazać przez ekran monitora, choćby się nawet chciało. Nie da się w ten sposób poznać dobrze tej drugiej osoby, nie znamy jej wad, zalet [może znikomo , jednak to nie to samo]. Nie mówiąc już o takiej fizycznej bliskości.
Można oczywiście być zafascynowanym tą druga osobą, zauroczyć się, ale bez spotkania na żywo o miłości nie ma mowy..
_________________ Każdej minuty, każdej godziny, każdego dnia żyję w przekonaniu, że w końcu minie.. miłość, nienawiść, życie.. tak, życie. Bo śmierć już nie boli.
Każdy udaje. W internecie, przez telefon, twarzą w twarz...
Ale te udawania po pewnym czasie wyjdą. Nie wszystkie, wiadomo, ale z grubsza znamy osoby z którymi się zadajemy na żywo. Nie da się wykreować na całkiem inną osobę mając ze sobą normalny kontakt.
_________________ Każdej minuty, każdej godziny, każdego dnia żyję w przekonaniu, że w końcu minie.. miłość, nienawiść, życie.. tak, życie. Bo śmierć już nie boli.
Imię: Ania
Wysłany: 2010-03-20, 21:02
Tylko raz ciągnęłam taki związek. Przez cztery miesiące. Było skype, dzwonienie do siebie, dużo smsów. Kiedy miał przyjechać - pojawiły się problemy. Rozstaliśmy się (o ile można to było nazwać związkiem). Spotkaliśmy się na wakacje już jako przyjaciele. Nie darowałam mu i raz się pocałowaliśmy. Jednak nasz związek (za daleka odległość) i tak nie miał szans, dlatego pozostaliśmy przyjaciółmi.
_________________ -What is that thing?
-This is Appa, my flying bison.
-Right, and this is Katara, my flying sister.
Podstawą każdego związku jest znajomość "realna". Przynajmniej tak uważam. Przyjaźń przez internet - jak najbardziej, miłość - jakoś nie za bardzo mi to pasuje. :P
Wysłany: 2010-03-21, 22:42
Gdyby nie internet, ludzie czujący potrzebe nawet mimo niesmialosci czy dalekiej odleglosci musieliby cos zrobic czyt. zaspokoic ta potrzebe i by co robili?? spotykali sie :p tak było od poczatku swiata a co za tym idzie: nie tędy droga. to nienaturalne. sztuczne. udawanie i oszukiwanie samego siebie. a w gruncie poglębianie tęsknoty do miłosci jeszcze bardziej.
NIE MA czegoś takiego jak miłość przez internet. jesli juz to nazwac to zauroczeniem łatwością przekazywania uczuć.
Mogłabym to nazwać związkiem, ale w ".
Owszem, można się poznać, potem przenieść znajomość do realu, zgłębić znajomość i się pokochać. Ale przez samo pisanie nie można się zakochać. Zauroczenie to nie miłość.
_________________ jak Cie odnaleźć, gdy nie wiem gdzie szukać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum