MTV-pierwsza i chyba najbardziej popularna muzyczna telewizja.Prawie każdy choć raz miał okazję oglądać tam teledyski gwiazd pop-u jak Britney Spears czy Madonna.
Właśnie,niby muzyczna...wypromowała wiele gwiazd,wprowadziła wiele nowości jak choćby MTV unplugged,MTV Music Awards,poza tym nadal regularnie puszcza teledyski zarówno te aktualne jak i te starsze.Ale...nie można tu nie wspomnieć o tym co ostatnio przeważa w ramówce tego kanału-randkowe reality show dla niewyżytych nastolatków,które potem zachowują się tak a nie inaczej.Do tego głupawe kreskówki,programy niby komediowe,ale bardziej śmiać się tu można z głupoty niż z ich poziomu.Poza tym programy jak ''Uparty jak Hogan'' czy ''Rodzina Osbourne'ów''-moim zdaniem to już przesada.Choćby legendarny Ozzy,to co widzimy w tym programie to przecież totalne dno i żaden muzyk nie powinien sobie na coś takiego pozwolić.
Co myślicie na ten temat?Lubicie oglądać mtv?Podobają wam się zmiany jakie zaszły w tej telewizji na przestrzeni lat?Co sądzicie o ''pokoleniu mtv'' jak przyjęło się je nazywać?
_________________ Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania.
Helen Keller Nie chodzi o to, żeby być lepszym od innych - chodzi o to, żeby być lepszym niż wczoraj
Jigoro Kano
Nigdy nie oglądałam MTV, ale pewnego razu pomyślałam - zawsze byłam przeciwna a nigdy nie widziałam, więc,a by móc się wypowiadać zaopatrzyłam się w popcorn i włączyłam w/w kanał...
To jest... kanał. MTV serwuje młodzieży nowy dekalog:
1. Jesteś tylko TY.
2. TY masz zawsze rację, nawet jak nie masz.
3. Reszta to cieniasy, niech się odwalą.
4. Pamiętaj, abyś siebie zawsze świecił i ubóstwiał.
5. Rób co chcesz.
6. Uprawiaj seks kiedy chcesz.
7. Mów co chcesz.
8. Lansuj się ile wlezie.
9. Pamiętaj, że wszystko należy się TOBIE.
10. Jak ktoś ma z Tobą problem, każ mu się odwalić, bo nie ma w tym na pewno Twojej winy.
To tak mianem wstępu, nieco cynicznie . MTV robi kisiel z mózgu i papkę z moralności. Można to oglądać, ale tylko wtedy, gdy ma się twardy kręgosłup moralny, wie się swoje i po całym dniu ma się ochotę na program, przy którym nie trzeba myśleć. Niestety młody chłonny mózg, który jeszcze do końca nie określił swoich granic i zasad, jest w stanie stwierdzić, że fajnie jest uprawiać seks na prawo i lewo i z każdym jak Tila, że przyjaźń jest do kupienia jak u Paris, że swojego chłopaka/dziewczynę należy podglądać i sprawdzać jak w efekcie eks i że liczy się tylko kasa, kasa, kasa jak w polowaniu na singla np., że lans króluje jak u kardiaszanów (?) czy króliczków playboya. (Ale się obryłam ).
MTV ma jedną dobrą stronę - pomaga mi sprawdzić, czy wszystko ze mną w porządku - gdy patrzę na te wszystkie wsysacze rozumu i pseudo gwiazdy i czuję wstręt to wiem, że mogę odetchnąć z ulgą .
_________________ "Ceń to, co ma wartość dla Ciebie, nie dla innych. Na tym właśnie polega życie!"
Sknerus McKwacz
Hmm ja te programy lubie ogladac (czesc z nich) ale jedynie po to zeby ponabijac sie z glupoty ludzkiej i tego jak duze ego potrafia ludzie miec
Albo laski przezentujace sie w ciuchach, bieliznie tylko po to zeby kase zdobyc = zenada
Szczerze wolę Vivę, ale MTV też włączam, jak nie ma nic ciekawego na Vivie nie ma. Kilka razy trafiłam na te programy wspomniane w temacie i szybko zmieniłam kanał. Nie spodobało mi się w ogóle.
MTV upada.Jak dla mnie aktualnie owy program ma niewiele wspólnego z kanałem muzycznym. Przede wszystkim dlatego,że dominują te głupawe programy,reality show,nie reprezentujące sobą absolutnie nic.Szkoda jedynie,że najwyraźniej dla młodzieży,zwłaszcza gimnazjalnej,te programy stają się inspiracją.
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Ja tam lubię MTV, od VIVY wieje nudą a tu się przynajmniej coś dzieje. Uwielbiam te programy randkowe szczególnie DATE MY MUM w wydaniu z matkami gejów,albo ten program z wykrywaczem kłamstw chyba EXPOSED ale robią ludzi nieżle w hu*** no bo zgłasza sie laska do programu a potem udaje frajerkę ze nie wiedziała że jest pod wykrywaczem kłamstw. Ale programem którego nic nie przebije jest PIĘŚĆ MISTRZA ZEN oglądając ten program jestem w stanie uwierzyć że ludzie dla senkundy sławy są w stanie zrobić wszystko.
http://www.youtube.com/wa...I&v=9PD8D5ePnPo
Od trzeciej minuty się coś zacznie.
owy program ma niewiele wspólnego z kanałem muzycznym
Gdzieś słyszałam, ktoś mi mówił, że MTV rezygnuje z przydomka "telewizji muzycznej", że chce się teraz jedynie skupić na reality show, tym, co "kręci młodzież". Nie mogę jednak podać źródła tej informacji bo to informacja usłyszana , może nawet to tylko plotka, jednak nie zdziwiłabym się, gdyby kiedyś faktycznie się tak stało.
_________________ "Ceń to, co ma wartość dla Ciebie, nie dla innych. Na tym właśnie polega życie!"
Sknerus McKwacz
ostatnio w ogole tego nie ogladam.kiedys ogladalem tylko pimp my ryde,i chyba cos o tatuazach
WKURZA mnie program "moje 18 urodziny" czy tam 16,no nie wazne.wazne jest to ze kiedys widzialem jak dziewczyna dostala auto,ale poklocila sie z rodzicami bo byl zly kolor czy jakos tak,w dodatku to bylo bardzo dobre auto,zreszta tam tylko takie dają...
gdybym ja dostal auto,skakal bym z radosci a ta dziewczyna zrobila awanture,bo byl zly kolor..
Imię: Mieczysława
Wysłany: 2010-02-19, 12:00
madeline134 napisał/a:
Lubicie oglądać mtv?
teraz nie, bo same g... tam puszczaja, glupie, durne programy dla 13latek.
madeline134 napisał/a:
Podobają wam się zmiany jakie zaszły w tej telewizji na przestrzeni lat?
oczywiscie, ze nie. kiedys lubilam, kiedy leciala tam muzyka, a teraz? teraz to nawet nie mam ochoty patrzec na te glupiue programy.
Cytat:
Co sądzicie o ''pokoleniu mtv'' jak przyjęło się je nazywać?
pierwsze slysze.
_________________ "strach jest niezwykle podniecający. Ludzie lubią być straszeni. To działa na nich jak chwile przed orgazmem. Wszyscy pragną tego zaznać. To niezwykłe doświadczenie."
Wysłany: 2010-02-19, 14:11
Nie oglądam, jak dla mnie tam nie ma nic godnego uwagi, a nazwa nieadekwatna do tego co tam puszczają, kiedyś było inaczej, ale to dawno dawno temu. Jakoś zbytnio mnie nawet nie interesują teledyski, jeśli słucham to coś swojego i od czasu do czasu radia, ale tylko takiego gdzie lecą jakieś starsze kawałki;)
_________________ Czy to nie tragedia, gdy dwoje ludzi mija się na ulicy o kilka centymetrów i nigdy nie dowie się że mogliby być razem szczęśliwi?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum