polecam etiaxil, ja kupiłam go w aptece za ok. 40 zł
jedyny minus jest taki, że czasami bardzo swędzi lub picze (używa się go na noc), ale jest bardzo wydajny i naprawdę działa :)
Jeśli Cię to piecze to oznacza to ,że użyłaś go na podrażnioną lub nie dokładnie wysuszoną skórę. Ja zawsze jak chcę go użyć to dokładnie wycieram ręcznikiem pachy po kąpieli.
A! i ważne. Jak się golicie pod pachami to użyjcie tego preparatu na następny dzień , ponieważ po goleniu skóra jest podrażniona i również może piec.
Polecam Etiaxil również ale radzę poczytać przed użyciem ulotkę
Cytat:
Ja polecam Antidral, bardzo dobry i tani :)
No właśnie babka mi w aptece go poleciła , kupiłam i lipa.
Na mnie nie działa.
melloth napisał/a:
polecam etiaxil, ja kupiłam go w aptece za ok. 40 zł
jedyny minus jest taki, że czasami bardzo swędzi lub picze (używa się go na noc), ale jest bardzo wydajny i naprawdę działa :)
Jeśli Cię to piecze to oznacza to ,że użyłaś go na podrażnioną lub nie dokładnie wysuszoną skórę. Ja zawsze jak chcę go użyć to dokładnie wycieram ręcznikiem pachy po kąpieli.
przeczytałam dokładnie ulotkę i stosuję tak, jak tam pisze :) czytałam także na wielu innych forach, że może piec.
_________________ I'm not a girl, not yet a woman.
Cytat:
Ja polecam Antidral, bardzo dobry i tani :)
No właśnie babka mi w aptece go poleciła , kupiłam i lipa.
Na mnie nie działa.
Każdy musi dopasować do siebie Ja w sumie nie mam dużych problemów z poceniem się, ale dzień przed jakimś występem czy egzaminem go używałam, bo wtedy był mi potrzebny :)
Cytat:
A! i ważne. Jak się golicie pod pachami to użyjcie tego preparatu na następny dzień , ponieważ po goleniu skóra jest podrażniona i również może piec.
Kilka razy zrobiłam tak przypadkowo i strasznie piecze, więc nie zapominajcie o tym
Szczerze porównując oby dwa antyperspiranty lepszy jest ten pierwszy. Ja bardzo dużo uprawiam sportu gram w nogę, jeżdżę dużo na rowerze i pot nie jest mi obcy
Faktycznie dobry i tani Sama go używam i naprawde jest świetny
_________________ Nasycona Tym Jedynym :*
Siedzę sobie w moim pokoju,
Z dala od Ciebie od Twych pięknych dłoni...
Coś mnie dręczy... nie daje spokoju...
Chyba to że me serce ku twemu wciąż goni...:*
Wysłany: 2009-07-12, 20:00
w wieku dojrzewania hormony wariują, za jakiś czas wszystko się unormuje i nie będziesz się tak nadmiernie pocić. Do tego czasów używaj antyperspiranty, myj się ;p
_________________ Czy to nie tragedia, gdy dwoje ludzi mija się na ulicy o kilka centymetrów i nigdy nie dowie się że mogliby być razem szczęśliwi?
Wysłany: 2009-07-13, 13:51
CheeryLipstick, jakby chroniły tylko przed brzydkim zapachem to miałabym zawsze cała mokrą pachę. A tak nie jest. Więc chornią też przed wydzielaniem potu;-).
Ostatnio nic mi nie pomagało, żadna rexona, żaden adiddas ani dove. Byłam w rossmanie i akurat rexona byla na promocji wiec skusiłam się ostatni raz. Wzięłam taką różową, biorytm Bio-protect, jakaś nowa chyba. Działa niby 48 godzin, tego nie wiem na pewno, bo biorę prysznic dwa razy dziennie, ale w czasie największych upałów mam suche pachy. Dodatkowym plusem jest to że nie podrażnia skóry tak wiec dla mnie bomba:)
Jakoś na mnie to nie działa , mnie chroni tylko przed brzydkim zapachem.
Dlatego używam na noc Etiaxilu aby uchronić się przed mokrymi pachami. Kwestia.. hormonów , genów?
Wysłany: 2009-07-13, 14:15
CheeryLipstick, no to nie mów takich rzeczy, że w ogóle nie działają bo jakby nie działały to nie byłoby ich na rynku. I wszyscy chodziliły z mokrymi pachami.
Etiaxile itp bardzo podrażniają pachy, wiec powinni ich używać tylko ludzie mający problem z nadmiernym poceniem się. U przeciętnego człowieka wystarczy zwykła rexona.
Wysłany: 2009-07-13, 15:29
CheeryLipstick, wiem jak brzmi tytuł i wiem też co napisałaś:
CheeryLipstick napisał/a:
Ludzie! antypespiranty typu Rexona , Dave chronią TYLKO PRZED BRZYDKIM ZAPACHEM.
co wg mnie jest nieprawdą. Więc niczego sobie nie komplikuje;)
CheeryLipstick napisał/a:
Zresztą podrażnienie pach występuje tylko przy nie umiejętnym korzystaniu z leku.
Powinnaś przeczytać ulotkę.
Nie wiem, nie czytałam, bo nie uzywałam tego. Wiem tylko, że osoby które używały na początku miały problem z podrażnieniem pach i piekącymi rankami mimo tego, ze stosowały sie do ulotki.
Całe szczęście wystarczy mi najzwyklejsza rexona ,ostatnio nawet przeżuciłam się na bebe, chociaż nie powiem zamierzam kupić antypespirant tej nowej serii Garniera.
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum