Nie zgolę mojego zarostu pod pachami... Uważam to za nienaturalne.
Ja mam małe problemy z poceniem się dlatego pachy sobie czasem ogolę. Nie na zero ale tak maszynką do strzyżenia na takie króciutkie. Jakbym tego nie robił dość często miałbym mokre plamy na koszulce mimo różnych antyperspirantów etc. Po strzyżeniu włosów problem w zasadzie minął. Ale cóż to Twoje przekonania i Twoja decyzja.
_________________ "I know what I want, I say what I want and no one can take it away"
Każdy wie co ten sport dla nas znaczy, w naszym mieście- my dzielni Krzyżacy.
Wiesław Jaguś - legenda na zawsze
Ja mogę polecic tak jak niektóre już osoby ,,Etiaxil". Jest bardzo dobry, tylko faktycznie trochę trzeba na niego wydać. Jeśli chcesz coś tańszego, to po prostu idź do Apteki, tam Ci doradzą co jest dobre :) Zawsze możesz spróbować ten ,,Antidral"
Pozdrawiam
No to du*a. Nie zgolę mojego zarostu pod pachami... Uważam to za nienaturalne. Czy stosując go na nieogolone pachy przyniesie to jakiś mniejszy efekt czy w ogóle nie przyniesie?
No do dupa, będziesz się pocił jak prosiak w oborze. Golenie się pod pachami, to nic strasznego, nic ujmującego, a i nie związane z tym, że jesteś homoseksualny czy metroseksualny. Większość pod te kryteria, to bierze - smutne.
No do dupa, będziesz się pocił jak prosiak w oborze. Golenie się pod pachami, to nic strasznego, nic ujmującego, a i nie związane z tym, że jesteś homoseksualny czy metroseksualny. Większość pod te kryteria, to bierze - smutne.
Jest różnica pomiędzy uważaniem golenia pach za nienaturalne (co jest zgodne z prawdą) i między uważaniem tego za homoseksualne czy metroseksualne. Nie chce się golić - jego decyzja. Szczególnie, że wielu preparatów na nadmierne pocenie nie można stosować na ogolone pachy.
_________________ nie daj zapomnieć
chleba i wody
zapachu i smaku
nie daj zapomnieć
piękna i prawdy
leżących na progu
Szczególnie, że wielu preparatów na nadmierne pocenie nie można stosować na ogolone pachy.
Hm. A to ciekawe, bo większość właśnie stosuje się na ogolone pachy. Tylko nie można zaraz po depilacji tego robić.
Nataniel napisał/a:
Jest różnica pomiędzy uważaniem golenia pach za nienaturalne (co jest zgodne z prawdą) i między uważaniem tego za homoseksualne czy metroseksualne. Nie chce się golić - jego decyzja.
To w takim razie niech nikt się nie goli, bo to nienaturalne. Wrócimy do prehistorii i będziemy zarośnięci, żyć zgodnie z naturą.
No jego, jego decyzja, przecież nie moja. On będzie się pocił jak prosiak, nie ja.
Jeśli poci się nadmiernie, ogolenie pach niewiele pomoże.
Owszem, ale zastosowanie farmakologii już tak, w tym w/w preparat.
A ja myślę ,że pomoże.Przede wszystkim to właśnie na włosach zbiera się najwięcej potu.Tak samo wszelakie antypespiranty nie mają wtedy możliwości działania na skórę.
Zresztą w przypadku mężczyzny wystarczy zapewne jedynie "skrócić" włosy w tym miejscu,jeżeli źle się czuje z całkowicie ogolonymi pachami.
Chociaż nie wiem jaki może mieć to związek z postrzeganiem własnej męskości.
Nataniel napisał/a:
A przeszkadza Ci to, że ktoś zamierza żyć w zgodzie z naturą? Jeśli tak, to chyba masz jakiś problem natury emocjonalnej.
Naprawdę lubisz się doszukiwać rozmaitych rzeczy.Życie zgodnie z naturą w tym przypadku nie oznaczałoby także stosowania preparatów.Warto wpierw rozeznać się o co zapytał się chłopak.
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
A nie wiem, czy słyszeliście o takim domowym sposobie na nadmierną potliwość, a mianowicie kąpiel w gorącej wodzie z solą a potem na przemian prysznic zimy i ciepły i tak kilka razy.
Co do szczegółów to nie pamiętam jak to dokładnie ma się wykonywać, ale ponoć sposób dość skuteczny;)
Bo póki co chyba pozostają antyperspiranty, które nie zawsze bywają skuetczne:/
Są odpowiednie środki zapobiegające nadmiernej potliwości, wystarczy udac się do apteki już... i zgolić włosy pod pachami bo one tylko potegują pocenie się...
_________________ Twój uśmiech...to już nie wróci...
Ja z kolei Antidral odradzam. Pomimo dokładnego stosowania według instrukcji pocenie nie zmniejszyło się (a nie mam jakichś wielkich problemów z nadmierną potliwością), a sam środek mnie uczulił, przez co skóra pod pachami piekła i szczypała mnie tak, że nie mogłam spać w nocy.
_________________ nie daj zapomnieć
chleba i wody
zapachu i smaku
nie daj zapomnieć
piękna i prawdy
leżących na progu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum