Gdy myślę o dzieciństwie to mi zaczyna natychmiast śmigać przed oczami wiele scen.
Kiedy miałam tak z 4-5 lat, dostałam od sąsiada kota, nazwałam go 'Mój'. Ambitnie, nie? Ale Mój był jedyny w swoim rodzaju. Łaciaty, jak pospolity kot, spędzałam z nim dużo czasu, mówiłam, karmiłam. Babcia mi ostatnio powiedziała, że nawet wsadzałam go do rynny. A on i tak mnie uwielbiał. Móóóój.
Pamiętam pierwszą lekcję w podstawówce. Mam do niej wielki sentyment.
Pamiętam jak pani w III kl. podstawówki usadziła mnie koło 'pewnego' chłopca i mi się bardzo spodobał. Do VI klasy mam masę wspomnień związanych z ów chłopcem, tych lepszych i gorszych.
Ogólnie z zerówki i podstawówki wyniosłam masę dobrych chwil. x_X
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu,
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
Było mnóstwo takich chwil, całe dzieciństwo przeplatane było na przemian płaczem i śmiechem. Lubiłam zabawy z bratem, opiekowanie się siostrą, kiedy dostałam pierwszego psa, I komunia.
Jednakże patrząc teraz na moje dzieciństwo zdaje sobie sprawę, że potrafiłabym wymienić dziesiątki nieszczęśliwych sytuacji dla mnie, niż te kilka przyjemnych.
_________________ (...)
"Wyszedł w samą porę. A jednak on jest za inteligentny, aby być czymś dzisiaj: żeby dziś czegoś dokonać, trzeba być trochę durniem jednak."
'Szewcy' S.I Witkiewicz
Zabawa w Czarodziejko - księżyco - pawer - rengersów razem z siostrą i jej kolegą z klasy znaleźliśmy na podwórku rozbite lusterko. Odłamki służyły do transformacji :)! Tej zabawy nigdy nie zapomnę :)!
_________________ "Ceń to, co ma wartość dla Ciebie, nie dla innych. Na tym właśnie polega życie!"
Sknerus McKwacz
Spokojnie można uznać ,że moje dzieciństwo składało się tylko z takich chwil.
Przynajmniej ja je tak zapamiętałam.Wszystko przeplatało się pomiędzy podwórkiem,szkołą/przedszkolem,babcią i domem,czasami także odwiedzinami ojca.
Wspomnień jest mnóstwo.
Zresztą, dzieci wspaniale patrzą na świat ,szkoda ,że gdzieś po drodze gubimy tą umiejętność.
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Boże Narodzenie!
Pamiętam takie jedno, gdy było maksymalnie duuuużo śniegu, cała rodzina w domu, jedzenie eklerków pod kołdrą w ten dzień. Wtedy to miało prawdziwy klimat. Poza tym jest masa takich wspomnień, całe dzieciństwo to jedna, wielka, wspaniała chwila.;p
_________________ Na forum zawsze się znajdzie jakiś smutny fajfus, który będzie mówił co trzeba robić i jak trzeba żyć,
bo akurat wstał lewą nogą albo zaczepił chu...em o sprężynę w materacu.
Wszystko było fajne kiedyś. Konkretnych sytuacji nie pamiętam.
A właściwie jedyne co kiedyś było lepsze niż dziś, to ta beztroska, której dawno zostałam pozbawiona. I to miłe było, że mama myślała za mnie.
A świat był piękny w oczach małej Moniki. Ale teraz w sumie też jest. Tylko inny.
_________________ Pielęgnuj swoje marzenia.
Trzymaj się swoich ideałów.
Maszeruj śmiało według muzyki, którą tylko ty słyszysz.
A właściwie jedyne co kiedyś było lepsze niż dziś, to ta beztroska, której dawno zostałam pozbawiona
Ja czuję dokładnie to samo. Kiedy widzę moje malutkie kuzynki, czy po prostu bawiące się dzieci czuję ogromną zazdrość. No ale niestety wszystko się kiedyś kończy. I nic tego nie może zmienić.
_________________ walcze z wariatami a sam nim jestem.Zajecie: sieje zniszczenie w piaskownicy za pomoca plastikowego wiaderka.
MUZYKA PRZECIWKO RASIZMOWI
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum