Nie mam zbytni zdania w tym temacie wkoncu mam 14 lat wiec jescze troche przede mnĄ pamietam jak dostalem taki fajny skuter jak mialem z 7lat wiec xppp To nie aŻ tak bardzo dawno :PPP
Kiedy wieczorami spacerowałam z tatą po łąkach. Ten zapach świeżo skoszonej trawy,zachodzące słońce. I te rozmowy z tatą...te czasy już nigdy nie powtórzą się. A szkoda bo lubiłam te chwile z nim.
Do dzisiaj uwielbiam przebywać na łąkach. I kocham czas żniw i dożynki gdy wszyscy się zbierają i odpoczywają po tym męczącym okresie
_________________ Porzucam coś, chcę się poddać i płaczę ale gorące serce każe inaczej !
Wyprawy z siostrą po jeżyny przez łąki koło jakiegoś lasu, bardzo miło to wspominam zwłaszcza teraz kiedy ona się tak bardzo zmieniła i nie dogadujemy się już tak dobrze jak dawniej.
Wszelakie wyjścia do lasu, na jakieś łąki, wyjazdy nad rzekę i tak dalej.
Całe moje dzieciństwo byłam bardzo zżyta z przyrodą i zwierzętami, teraz już niestety
to minęło.
Najlepszym wydarzeniem, był wyjazd do najzajebistrzej wsi pod słońcem czyli Juszczyną, gdzie z kuzynką doiłyśmy krowy (haha, sama w to nie wierzę), goniłyśmy kury i skakałyśmy po sianie.
_________________ `Przedstawione, co piękne, zakończone, co straszne.
...Nie wszystko, co piękne, jest nasze...`
wtedy kiedy nie wiedzialem co to world of warcraft xd
_________________ I'll never wait for the pain of death
With a bullet in my gun don't fuck over my shit
Can you hold my crazy as I go?
So fuck hypocrisy and fuck you too !
czy czlowiek z wlasnym zdaniem musi byc zawsze krytykowany i nienawidzony??
a ja byłam najszczęśliwsza kiedy dostałam pozwolenie od rodziców na świnkę morską, potem kota, psa, dwa węże, ptasznika, gdzieś po drodze myszki i chomiki...
_________________ pokaż mi swój stosunek do zwierząt, a powiem Ci jakim jesteś człowiekiem
Nie potrafię wyodrębnić poszczególnej takiej chwili.Uważam,że moje dzieciństwo składało się przeważnie właśnie z takich chwil.Niezwykle mile wspominam pobyty u babci,poranne oglądanie bajek Disneya,wizyty w stadniny.Wakacje w Bogaczewie,szwendanie się z koleżankami oraz kuzynem.Długie kąpiele w jeziorze i zabawy przy ognisku.Także chwile spędzone z młodszym bratem.Rozstawianie namiotu w pokoju,zabawa w piratów na łóżku piętrowym,wizyty dzieci przyjaciół moich rodziców,szykowanie się na Halloween,oczekiwanie na Boże Narodzenie.
A także wszystkie podróże z rodzicami.Począwszy od zlotów garbusów ,do zagranicznych wojaży.
Oczywiście także niezapomniane i wielogodzinne zabawy na podwórku.Jeżdżenie na rowerze,spędzanie czasu na miejskim basenie,robienie klubu w piwnicy,oczekiwanie na środową watę cukrową,siedzenie na ławeczce pod blokiem oraz radość z nocowania w namiocie w ogródku :)
Wiele szczęśliwych wspomnień wiążę także z koloniami.Wątpię,by takie były obecnie organizowane,ale do dziś pamiętam obozy nad jeziorem,drewniane domki nad jeziorem,chrzesty,zabawy w podchody,smak jagód,zbieranie małży,czy wielogodzinne ganianie po lesie.Doświadczyłam bardzo szczęśliwego dzieciństwa,wręcz idyllicznego i ciesze się,że w pamięci utkwiły mi wyłącznie szczęśliwe momenty
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Chyba moje dzieciństwo nie było raczej,aż tak szczęśliwe,abym mógł sobie przypomnieć jeden konkretnie moment.Ogólnie czas dzieciństwa kojarzę sobie z taką nie samodzielności do której nigdy już nie chciał bym powracać.
najmilej wspominam gdy będąc małą dziewczynką chciałam zawsze pomagać tacie...
nie przypominam sobie nic lepszego gdy razem wracaliśmy do domu po skończonej pracy...
wielką frajdą dla mnie było podawanie mu kluczy podczas naprawy roweru...
teraz niestety to już nie będzie możliwe
_________________ "niech to trwa nigdy się nie kończy..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum