jak byłam malutka;d nie pamiętam na jakim kanale, leciał jakiś serial o nastolatkach, którzy opowiadali sobie straszne historie przy ognisku. kiedyś ktoś z nich opowiedział historię o klaunie wychodzącym spod łóżka przez całe dzieciństwo ten klaun mnie dręczył po nocach.
to bedzie troche glupie, ale kiedy tata powiedzial mi o 2 wojnie swiatowej to balem sie, ze Hitler przyjdzie i mnie zabije xD
_________________ And I’ll stay alive
Just to follow you home
And I will survive
‘Cause you’re my Mississippi Princess
You’re my California Queen
Like the Duchess of Detroit
And every city in between
_________________ Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania.
Helen Keller Nie chodzi o to, żeby być lepszym od innych - chodzi o to, żeby być lepszym niż wczoraj
Jigoro Kano
Pamiętam, że gdy miałam jakieś 4 latka panicznie bałam się pajaca-zabawki który stał na półce w domu prababci. Doszło do tego, że rodzice musieli go spalić na moich oczach^^
Jeszcze była "gęsia skórka", taki serial na mini maxie (chyba) o potworach, strasznych historiach etc. mimo strachu nałogowo to oglądałam ;p
Bałam się mężczyzn. Tak tak, byłam takie słodkie dziecko (BYŁAM), że wujkowie mnie zaczepiali, a mama wtedy musiała mnie zamykać w łazience i sadzać na pralce. Za to zawsze schodziłam kiedy trzeba się było pożegnać (przyjemny moment). Ale i tak oczywiście schodziło to dłużej więc żałośnie mówiłam "Papa, ale idź już sobie" :D. Nie żeby coś było nie tak, ale byli nachalni, dawali prezenty, próbowali przekupić, wiecie jak to jest. A najgorsi byli ci z brodą, łzy mi napływały do oczu jak takich widziałam. Często zapominałam ich i nawet jak mnie nie denerwowali to taka terapia nie działała i czasem zapominałam że to są moi wujkowie. Raz przyszedł kuzyn do nas i gadał z siostrą, ja ją wołam z płaczem "ale niech ten twój kolega sobie już pójdzie!" :D. To był lęk. Tak jak teraz mam lęk przed pająkami i ciemnością (zasypiam po ciemku ale jak się patrzę w ciemność to widzę jakieś obrazy dziwne). Bałam się też czasem taty, żeby mi nie patrzył na ręce, bo obgryzałam paznokcie a on mnie tego próbował oduczyć ekhem... teraz już jest dobrze, ale nadal nie lubię gdy ktoś patrzy mi na ręce. "Gęsia skórka" hehe oglądałam też. Albo kiedyś koleżanka przyniosła gazetę gdzie dziewczyna była nawiedzona i jej twarz została zniszczona nie przez szatana a przez leczenie farmakologiczne i zmarła. To było okropne, nie mogłam spać. Ale byłam i tak twardsza, jedna z koleżanek poszła spać do mamy :D.
Bałam się również, że jak się obudzę rano to będę mieć gdzieś na sobie pająka.
_________________ jak Cie odnaleźć, gdy nie wiem gdzie szukać
_________________ Dzisiaj jesteśmy zaledwie skałami w rzece, za kilka lat los może wznieść nas jako tamę, o którą zostanie rozbity główny strumień, po to tylko, aby popłynąć naprzód nowym korytem.
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Kiedyś za dziecka w "997" niestety moja osoba ujrzała scenkę śmierci, i twarz mordercy utkwiła mi w głowie i przez dzieciństwo i za każdym schodzeniem albo wchodzeniem na piętro/z piętra towarzyszyło mi uczucie że ten morderca idzie za mną T^T
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum