Dodałabym muminki.Zdecydowanie.Bałam się tej bajki przeogromnie.
I koziołka motołka.Go też się bałam.
Komentowanie śmiechem jest wysoce niepożądane.
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Muminki są, reprezentuje je Buka;) Chociaż prawda jest taka, że było tam mnóstwo elementów fantastycznych i strasznych - chociażby ta wiedźma czy hatifnaty...
Koziołek? Szczerze mówiąc nie pamiętam, żeby były tam jakieś straszne rzeczy. Coś konkretnego zapadło Ci w pamięć? Chyba, że sama postać koziołka budziła w Tobie grozę.;)
Było trochę może nie do końca strasznych, ale z pewnością psychodelicznych bajek na tv polonia bodajże. Miały naprawdę świetny klimat.
Przy okazji przypomniał mi się fajny klip z jakiejś animacji:
http://www.youtube.com/watch?v=N0Z6SOlWbds
Buka był fajny,ale same muminki ? Nie.Włóczykij jedynie mi się podobał.
Koziołek motołek ah mała trauma z festynu.Ponad to zawsze miałam z nim koszmary i był w nich skrzyżowaniem koziołka z tym takim wieelkim białym psem z jakiegoś niemieckiego programu.
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Imię: Mieczysława
Wysłany: 2009-10-27, 14:48
Buka to moja najwieksza milosc. kochałam ją ponad zycie, zawsze gdy bawilismy sie w muminki chcialam byc Buka, a zawsze kazali mi byc Mała Mi. nie wiem jak mozna bylo bac sie Buki.
Ja sie bałam Laleczki Chucky najbardziej.
i Elmirki z Animkow
_________________ "strach jest niezwykle podniecający. Ludzie lubią być straszeni. To działa na nich jak chwile przed orgazmem. Wszyscy pragną tego zaznać. To niezwykłe doświadczenie."
Pękająca głowa, z której wysypywały się pieniądze, w czołówce "Miliarda w rozumie"
Poza tym Karmazynowy Klaun z jednej z historii przedstawionej w "Opowieściach z krypty", "Gęsia skórka" i legendarny już soundtrack z "Z archiwum X"
_________________ Później luki w pamięci, zapatrzenia w okno -
tam mała dziewczynka w bloku naprzeciwko
uśmiecha się z żyletką pomiędzy zębami.
Myślę o jej chłodnych pocałunkach.
Imię: Jakub
Wysłany: 2009-10-27, 15:21
Ja pamiętam że miałem małego stracha po predatorze, i takim potworze z Archiwum X.
I nie lubiłem mieć ciemnych zakątków za plecami, bo miałem poczucie że mi może coś wyskoczyć. Ale mieszkam obok cmentarza, i jak się chodzi nocą przez cmentarz to szybko się zaczyna przyzwyczajać. Ale to z tym czymś za plecami to była obsesja. Dobrze że wtedy noża nie miałem bo jakbym usłyszał za sobą jakiś szmer to bym od razu dziabnął za siebie.
_________________ Nikt broni nie wymierzy i nie podniesie pałki
Po dzikich, wolnych wilkach zostały tylko sny
Nie krzykną już "obława", nie będzie żadnej walki
Bo nie ma więcej wilków, zostały tylko psy
Imię: Mieczysława
Wysłany: 2009-10-27, 15:24
Joker z batmana!!!!!!
do tej pory mam gesia skorke na sama mysl...
_________________ "strach jest niezwykle podniecający. Ludzie lubią być straszeni. To działa na nich jak chwile przed orgazmem. Wszyscy pragną tego zaznać. To niezwykłe doświadczenie."
to z plecami jest strasznie zgubne - odwracasz się, żeby sprawdzić i się uspokoić i co? niby nic nie ma, ale skąd wiesz, że "to coś" nie czai się teraz z drugiej strony:)
Wysłany: 2009-10-27, 15:28
Gęsia skórka;x. I ta wylewająca sie zielona magma. Zawsze się jej bałam.
_________________ Wiesz... lubię wieczory
Lubię się schować na jakiś czas
I jakoś tak, nienaturalnie
Trochę przesadnie, pobyć sam
Wejść na drzewo i patrzeć w niebo
Tak zwyczajnie, tylko że
Tutaj też wiem kolejny raz
Nie mam szans być kim chcę.
Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
Imię: Jakub
Wysłany: 2009-10-27, 15:31
humusek napisał/a:
to z plecami jest strasznie zgubne - odwracasz się, żeby sprawdzić i się uspokoić i co? niby nic nie ma, ale skąd wiesz, że "to coś" nie czai się teraz z drugiej strony:)
No, to jest przerypane. Odwracałem się, i ok, nic nie ma. Ale czułem że jak nie patrzę to coś za mną i tak siedzi. Albo widziałem gdzieś takie coś że gościu patrzy w lustro i nic, a potem patrzy w lustro a tam za nim jakieś coś, nie pamiętam co, ale te rzeczy mnie prześladowały przez wiele lat. No ale to miałem wtedy 5 - 10 lat... xD Teraz zawsze mam takie nastawienie że jakby mi jakieś coś wyskoczyło zza grobu jak w nocy idę cmentarzem to by dostało w ryja.
_________________ Nikt broni nie wymierzy i nie podniesie pałki
Po dzikich, wolnych wilkach zostały tylko sny
Nie krzykną już "obława", nie będzie żadnej walki
Bo nie ma więcej wilków, zostały tylko psy
Albo widziałem gdzieś takie coś że gościu patrzy w lustro i nic, a potem patrzy w lustro a tam za nim jakieś coś
Pamiętam świetną scenę z jakiegoś horroru o łodzi podwodnej, w której wykorzystane jest lustro. Bohater przygląda się swojemu odbiciu i niby nic się nie dzieje, ale widzimy, że odbicie zachowuje się odrobinę inaczej, reaguje z opóźnieniem o ułamek sekundy. Dobre było w niej właśnie to, że sam bohater zdaje się tego nie zauważać, a my pozostajemy z wrażeniem i niepewnością, bo być może nam się tylko wydawało.
Nie wiem, czy też tak macie, ale jak siedzę sam w domu i sprawdzam przed pójściem spać, czy drzwi są zamknięte, często wkręcam sobie, że nie są i że w momencie, gdy szarpnę za klamkę, otworzą się i ktoś będzie za nimi stał. Nie jest to realny strach, raczej właśnie takie nakręcanie się. Cóż, człowiek lubi się bać.:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum