Oj posiada posiada.... Już nawet nie dzieląc jej na filozofię Wschodu, Indyjską, Perską, czy Zachodu to jest filozofia bytu i poznania np. Jeśli się mylę to niech mnie ktoś wyprowadzi z błędu;p
I wcale nie sądzę by były to bzdury, fakt niektóre przemyślenia wydają się bezsensowne, ale to nie dlatego że takie są, tylko dlatego że nie potrafimy ich pojąć;]
Imię: Marcin
Wysłany: 2009-12-19, 13:03
Ahh, tylko że nie o takie specjalności mi chodzi :)
Cóż, może dlatego tak uważam... ponieważ nie sądzę by świat miał jakiś głębszy sens, by było jakieś myślowe poznanie. Uważam, że nie ma żadnego jakiegoś wszechmogącego bytu do poznania.
Właśnie dlatego filozofia do mnie nie przemawia. Zajmuje się czymś, co nie ma według mnie większego sensu.
_________________ "Mówią, że niepełna wiedza jest rzeczą niebezpieczną, ale jednak nie tak złą, jak całkowita ignorancja."
T. Pratchett
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Nie ma czegoś takiego. Każdy może zostać geniuszem w jakiejś dziedzinie, gdyby poświęcił jej całe życie; tak jak najwięksi teoretycy.
_________________ We are Satan's generation and we don't give a fuck(...)
Infernal blood runs in our veins
Alcohol and drugs is what we need and take
We need no stupid fucking conscience
Go get fucked if you are not one of the bestial ones
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum