Imię: Mieczysława
Wysłany: 2009-11-24, 16:36
nie jest łatwo wynaleźć jednego geniusza - jest wielu. to na pewno. zależy też w jakiej kategorii.
dla mnie geniuszem jest Szekspir. ale raczej nie chodiz Ci o taki geniusz.
podziwiam też kartezjusza i Sokratesa.
_________________ "strach jest niezwykle podniecający. Ludzie lubią być straszeni. To działa na nich jak chwile przed orgazmem. Wszyscy pragną tego zaznać. To niezwykłe doświadczenie."
Wręcz przeciwnie, uważam że Szekspir był naprawdę wybitnym człowiekiem, takrze w moi odczuciu. Ale osobiście stawiam na Goethego - niesamowity poeta, naprawdę.
Imię: Jakub
Wysłany: 2009-11-24, 19:20
Sokrates
//Kto usunął mój post? //
_________________ Nikt broni nie wymierzy i nie podniesie pałki
Po dzikich, wolnych wilkach zostały tylko sny
Nie krzykną już "obława", nie będzie żadnej walki
Bo nie ma więcej wilków, zostały tylko psy
_________________ żeby pójść do łóżka z dziewczyną to wystarczy, że pobzdryngolę coś na gitarze i powiem, że rocka słucham.
http://na-kacu.blogspot.com/
Imię: Patrycja
Wysłany: 2009-11-24, 20:11
Wiem, że to co teraz powiem może wydać się co najmniej dziwne, a dla niektórych nawet straszne ale osobiście uważam, że jednym z największych „mózgowców” był Adolf Hitler.
Nie chodzi o to, że był moją ulubiona postacią. Po prostu wykazał się niezwykłą inteligencją podczas planowania i prowadzenia II Wojny Światowej.
_________________ ...I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę.
Po prostu wykazał się niezwykłą inteligencją podczas planowania i prowadzenia II Wojny Światowej.
Tak wyjątkowy GENIUSZ. Zaplanował totalną klęskę i upodlenie narodu niemieckiego, zaiste wielki człowiek. Podczas gdy jego żołnierze toczyli zacięte boje na Wschodzie zastanawiał się nad OGROMNIE ważnym problem: jak sprawić by jego owczarek niemiecki stał się wegetarianinem.
Więcej o "geniuszu" Adolfa patrz: "Samobójstwo", Wiktor Suworow.
Hmm jeden z wielkich mózgów wg mnie: Robert Stiller.
Imię: Patrycja
Wysłany: 2009-11-24, 21:03
To też prawda.
Ale czytaliśmy o "Dyskach Hitlera", prawda?
On mógł stworzyc coś zupełnie nowego, innego, coś co zrewolucjonizowało by świat gdyby nie był psychicznie chory.
_________________ ...I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum