Czy waszym zdaniem na naszym forum panuje zdrowa atmosfera? Czy wszyscy są dla siebie uprzejmi?
Nie ma tu przesadnego słodzenia sobie, kółek wzajemnej adoracji też za wiele nie widuję, jest normalnie, czasem są jakieś konflikty, różnice poglądów, ale wielkich kłótni nie widzę. Tak, atmosfera na forum jest zdrowa, taka normalna, nie ma przegięć ani w jedną ani w drugą stronę. I niech tak zostanie (;
_________________ "Być może mężczyzna wymyślił ogień, lecz kobieta wymyśliła, jak z ogniem igrać."
Wolałam "poprzednie" forum, z przed ok. pół roku.
Było wiele ciekawszych osób, nikt nie odgrywał dziwnych rzeczy tak jak teraz...
Teraz cały czas każdy sobie słodzi i wydaje mi się że jest taka zasada masz moje zdanie albo zaraz cie zjem
i wydaje mi się że jest taka zasada masz moje zdanie albo zaraz cie zjem
Dobrze ci się wydaje.
Jednemu będzie pasować, drugiemu nie. Ja jestem po środku.
_________________ żeby pójść do łóżka z dziewczyną to wystarczy, że pobzdryngolę coś na gitarze i powiem, że rocka słucham.
http://na-kacu.blogspot.com/
Nie wiem jak tu było wcześniej, kiedy tu się zarejestrowałem to tych kółek było sporo i chyba do dzisiaj zostały. A czym to spowodowane ? Za dużo zbędnych bajerów typu fotoalbum, shoutbox , chat itp.
_________________ You are not in the sudoers file. This incident will be reported.
Imię: Remik
Wysłany: 2010-05-05, 15:55
w tym forum fajne jest to że jest żywe do p*** jest to że pojawia się tak wiele sweet problemosów że można rzygnąć, że ktoś pisze patrząc na takiego czarodziejka jaki to oh i ah a gówno prawda, ale tak już jest ważne też że są ludzie godni uwagi i rozmowy xD
Słownictwo! /Mizantrop
_________________ "jestem z pokolenia tych skazanych na banicję"
Imię: kasia
Wysłany: 2010-05-05, 16:45
kilka złośliwości faktycznie się zdarzyło. I pewnie nie raz się jeszcze zdarzy,ale nic wielkiego. jesteśmy tylko ludźmi i czasami musimy sie posprzeczać;)
nie mówiąc juz o tym,że każdy z nas ma prawo do swojego zdania,które nie zawsze jest akceptowane.
na forum jestem od niedawna,ale na pewno zostane na dłużej. atmosfera nie jest ani nieprzyjemna, ani przesadnie przesłodzona.. no a jeśli juz to tylko w niektórym częściach,co wynika [z wymienionego już wcześniej] systemu ludzi chcących się wszystkim przypodobać.
jestem w stanie to wytrzymać. a wszystko inne jest ok;)
_________________ Jestem kobietą. Nie muszę być zdecydowana.
,,A z tą miłością jest tak, jak z wizytą u dentysty"-H.
Imię: Mieczysława
Wysłany: 2010-05-05, 17:02
jakby wszsycy wiecznie byli mili, kazdy dla kadego to by bylo nudno, jest kilka osob od tego by nei byc milymi i to bardzo dobrze.
a i oczywiscie atmosfere akceptuje.
_________________ "strach jest niezwykle podniecający. Ludzie lubią być straszeni. To działa na nich jak chwile przed orgazmem. Wszyscy pragną tego zaznać. To niezwykłe doświadczenie."
Nie bywam tutaj za często, ale gdy już jestem to nie narzekam:)
Co prawda na początku spotkałam się z niezbyt miłą, wręcz żałosną sytuacją, gdy pewna osoba będąc na wyższym stanowisku na tym forum ( ) uważała, że jest najmądrzejsza itd... ale puszczam to w niepamięć
_________________ 'Szczęścia nie trzeba szukać-spotyka się je przy okazji'
pewna osoba będąc na wyższym stanowisku na tym forum ( ) uważała, że jest najmądrzejsza itd...
oo to nie jestem sam
Normalne, że mi tu odpowiada, gdyby mi nie pasowało już dawno by mnie tu nie było.
_________________ And I’ll stay alive
Just to follow you home
And I will survive
‘Cause you’re my Mississippi Princess
You’re my California Queen
Like the Duchess of Detroit
And every city in between
Na forum jestem stosunkowo od niedawna, ale zaglądam tu często, obserwuję i udzielam się, więc napiszę również coś od siebie. Czy na forum jest zdrowa atmosfera? I tak, i nie. Z jednej strony dojrzałość userów potrafi naprawdę zaskoczyć (jak było w moim temacie na temat androgynii), z drugiej ci sami userzy często wykazują w innych tematach właśnie swoją infantylność. Myślę, że na tym forum brakuje przede wszystkim empatii. Problemy userów w poszczególnych działach traktowane są często bardzo powierzchownie lub też na zasadzie, że lepiej skrytykować (i to bynajmniej nie konstruktywnie), niż doradzić coś rzeczywiście sensownego lub wytłumaczyć, dlaczego autor postępuje lub postąpił źle, co w połączeniu z nie zawsze uprzejmym sposobem zamykania tematów przez niektórych moderatorów bardzo zniechęca nowych użytkowników. Myślę, że problem powielania się tematów mógłby rozwiązać spis treści umieszczany w każdym z poszczególnych działów, w których użytkownik mógły znaleźć temat jak najbardziej zbliżony do jego problemu - na innych forach pomysł ten się sprawdza. Ktoś wspomniał, że nie podoba mu się to, że jeśli moderator popełni błąd, to użytkownicy o tym dyskutują i "wałkują" problem, a to zupełnie naturalne następstwo błędów kogoś, kto jest "u władzy". Moderator też człowiek, na dodatek wcale nie lepszy niż reszta użytkowników, ale siłą rzeczy powinno się więcej od niego wymagać i oczekiwać, że w każdej sytuacji będzie reprezentował sobą odpowiedni poziom. Każdy błąd moderatora obniża zaufanie i sympatię odczuwaną wobec niego, podobnie jak czyni to każdy błąd u duchownego, polityka, nauczyciela itp. Jeśli chodzi o moją opinię, to moderatorem najlepiej spełniającym swoją funkcję jest dla mnie TQIT - pamiętam nasze początkowe zatargi i dużą antypatię wobec mnie z jego strony. Od listopada bardzo się zmienił - ze sfrustrowanego dzieciaka na naprawdę jedną z najdojrzalszych (choć niewątpliwie najmłodszych) osób na tym forum. Poza tym zawsze pomoże, doradzi gdzie w razie wątpliwości dać temat, nie przejawia sobą wyższości z powodu pełnionej funkcji. I nie ma w moich słowach przesadnego słodzenia. Jeśli mam patrzeć na forum poprzez pryzmat czasu, od jakiego na nim jestem, to właśnie ta sprawa ma dla mnie zdecydowanie największe znaczenie. Moim zdaniem reszta moderatorów powinna się od niego pod tym względem uczyć i uświadomić sobie, że słowa: Przepraszam, głupio zrobiłem, rzeczywiście masz rację naprawdę nie są żadną ujmą na honorze. Jeśli chodzi natomiast o twórców złej atmosfery, to zapewne wszyscy wiedzą, o kogo chodzi (o dziwo akurat Straho nie mam na myśli, jak dla mnie to nieszkodliwy typ błazna klasowego). Czy da się coś z nimi zrobić? Myślę, że jedynym sposobem jest nabranie do nich dystansu. Jak w życiu - ludzie czujący się dobrze w skórze anonimowych prześmiewców zdarzają się zawsze i tylko czekają na to, aż zareagujemy na ich słowa. Dlatego najlepszym rozwiązaniem jest po prostu ignorowanie takich osób. Z doświadczenia wiem, że to się sprawdza. Co do wzajemnego słodzenia sobie i grupek wzajemnej adoracji, to może mnie wzrok myli, ale nie udało mi się dostrzec jakichś ewidentnych przykładów (ale to może dlatego, że rzadko zaglądam do Fotoalbumu i działu Wasza twórczość). Poza tym osobiście nie widzę niczego złego w mówieniu komuś, że wygląda okej nawet, jeśli nie jest zbyt urodziwy. Jeśli napiszemy komuś, że jest brzydki to nie oznacza, że nagle z żaby przemieni się w księcia, a jeśli mimo to postaramy się dostrzec jakąś pozytywną cechę, to dodajemy komuś pewności siebie i sprawiamy, że czuje się lepiej we własnej skórze. Krytyka powinna być nie tylko negatywna, ale również pozytywna, a to wymaga patrzenia nieco dalej i nieco szerzej.
Ogólnie rzecz biorąc podoba mi się tu, choć widzę wiele rzeczy, które wypadałoby zmienić lub usprawnić.
_________________ nie daj zapomnieć
chleba i wody
zapachu i smaku
nie daj zapomnieć
piękna i prawdy
leżących na progu
Przez takich jak wyżej koleżanka za przeproszeniem z forum atmosfera na forum jest taka, że chce się rzygać mówią po mojemu. Bo wybacz nataniel, ale uważasz się za najmądrzejszą czasem jesteś tak mądra, że aż mondra.
_________________ żeby pójść do łóżka z dziewczyną to wystarczy, że pobzdryngolę coś na gitarze i powiem, że rocka słucham.
http://na-kacu.blogspot.com/
Wiek: 23 Dołączyła: 07 Maj 2010 Skąd: Den Haag / Rijswijk
Wysłany: 2010-05-11, 19:52
Straho napisał/a:
Przez takich jak wyżej koleżanka za przeproszeniem z forum atmosfera na forum jest taka, że chce się rzygać mówią po mojemu. Bo wybacz nataniel, ale uważasz się za najmądrzejszą czasem jesteś tak mądra, że aż mondra.
Mnie chce sie rzygac na widok brukselki, wiec na nia nie patrze. Jestes masochista?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum