Moja babcia pochodzi w Ukrainy, przyjechała tu po wojnie, jednak jest Polką. Ktoś z jej rodziny był jednak Ukraińcem, przypuszczam, że jej ojciec, dlatego ma takie, a nie inne nazwisko. Reszta rodziny jest stąd, całkowicie polska.
_________________ "Człowiek dobrze się mający jest na płaszczyźnie duchowej bez szans. Głębia to wyłączny przywilej tych, którzy cierpieli."
Rodzina od strony mojej mamy wywodzi sie od szlachty sredniej. A od strony taty wiem tylko, ze jego rodzina ma swoje korzenie w Niemczech.
_________________ Pod jaworem - dwa łóżka, pod jaworem - dwa cienie, pod jaworem ostatnie, beznadziejne spojrzenie.
I pomarli oboje, bez pieszczoty, bez grzechu,
Bez łzy szczęścia na oczach, bez jednego uśmiechu.
_________________ Nie mogę patrzeć na rzeczy z dystansem, np. poprzez kamerę. Nigdy nie przykładam oka do kamery. Do diabła z obiektywem. Chcę być pośrodku rzeczy. Muszę wiedzieć wszystko o każdym, kochać wszystko wokół mnie.
Ja de facto jestem Niemcem, a moim przodkiem jest Nicolaus August Otto tym, który wynalazł silnik czterosuwowy. Jakaś pogmatwana jest ta ścieżka, która prowadzi od Otto do mojej rodziny ale jest.
_________________ Żyjemy w czasach gdy kurewstwo wzbudza zachwyt, a cnota śmieszność
Wysłany: 2009-07-20, 20:24
Jeden pradziadek był z Litwy, a prababcia z Niemiec. Czyli w 6/8 Polka.
_________________ Wiesz... lubię wieczory
Lubię się schować na jakiś czas
I jakoś tak, nienaturalnie
Trochę przesadnie, pobyć sam
Wejść na drzewo i patrzeć w niebo
Tak zwyczajnie, tylko że
Tutaj też wiem kolejny raz
Nie mam szans być kim chcę.
Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
Ja wiem tyle, że moja prapra babcia była jakąś tam hrabianką czy coś ;]
i że miała dworek pod Poznaniem i kilka kamienic w Polsce i we Lwowie (czyli wtedy też w Polsce)
Węgiersko-Polsko-Niemiecka rodzinka :)
mojego dziadka dziadek był w 100% Węgrem. nie mial nic wspólnego z Polską;p
A niemiecka od strony mamy:) dlatego tak dobrze umiem niemiecki heh:)
_________________ No Men-no Sex,No Sex-No Children,No School-No Problem ;p
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum