Strasznie nie podobają mi się takie imiona. Sekretarka ze szkoły nazwała swoje dzieci Franciszek i Mieszko, biedne dzieci. Aktualnie nie przychodzi mi do głowy żadne staropolskie imię, które uważałabym za ładne.
Ani troche nie podobaja mi sie te imiona. Uwazam ze jest to krzywdzace dla dzieci. Jednak nie zauwazylam jakiejs specjalnej mody na takie imiona. Owszem zdarzaja sie pojedyncze przypadki ale zadko. W tej chwili najczesciej nadawane imiona jakie spotykam to : Nikola, Oliwia i Amelia.
zdajecie sobie sprawę z tego że nawet 1/3 imion które wymieniliście nie są staropolskie??
w zasadzie to ciężko wyróżnić grupę imion staropolskich, natomiast słowiańskich owszem
Ja mam koleżanki, które mają właśnie takie staropolskie imiona, Teodozja i Jowita, znam też Mieszka, Gniewka, Ariela, kilka Iren, Mieczysława, Bolesława, Nikolinę i chyba tyle Podobają mi się takie imiona.
_________________ I don't know much
I don't know too much
But I know this
Shit is fucked up
rodzice powinni myśleć nad imieniem
-Cześć, jestem Estera
tak właśnie nazwali siostrę mojej koleżanki, dziewczyna wcale nie cieszy się z tego imienia ;/
są imiona staropolskie które cały czas są używane, Kasia, Hania...są to fajne i ładne imiona
Ja mam koleżanki, które mają właśnie takie staropolskie imiona, Teodozja i Jowita, znam też Mieszka, Gniewka, Ariela, kilka Iren, Mieczysława, Bolesława, Nikolinę i chyba tyle Podobają mi się takie imiona.
Popieram,tez wole staropolskie niż wszystkie Dżessiki, Andżeliki, Wanessy. Sam jestem obdarzony takim imieniem
_________________ You are not in the sudoers file. This incident will be reported.
Ostatnio y moim mieście urodził sie Konstanty....jak dla mnie to dzieciak będzie miał przerąbane.
Niektóre staropolskie imiona są ok...ale niektóe niekoniecznie:(
_________________ ...No one else can touch me like the way you do, nothing seems to hurt me when I am close to you...
Mi się podobają. Brzmią polsko z tradycją. Jakieś Nicola nic nie mam, ale zapożyczenia czasami nie są dobre chociażby dla kultury. Nie zdziwiłabym się jakby tym topem myślenia za 10 lat nazywano dzieci Helgami i Helmutami jakoby była taka moda.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum