Ja nie przywiązuje żadnej wagi do tego, kto jak ma na imię. I nie zauważyłam zbytnio, żeby ludzie się z kogoś naśmiewali z powodu jego imienia. Osobiście znam ludzi w moim wieku o takich staropolskich imionach m.in. Mieszka, Jowitę, Judytę, Leszka
_________________ Ona nie ma końca, zrozumiesz to kiedy wzmocni ją rozłąka.
Czasami bywa niebezpieczna, tak jak granat u stóp, w którym zgubiła się zawleczka.
Jest nieprzewidywalna, jak rozlana pod nogami substancja łatwopalna.
Imiona typu Jan, Zdzisław, Henryk, Krystyna, Jadwiga kojarzą mi się ze starszymi osobami i nie nazwałabym nigdy tak swojego dziecka.
Nie życzę również nikomu, żeby miał na imię tak jak ja ;<
_________________ jedyne miejsce, w którym możesz wygrać mecz siatkówki to boisko, jedyne miejsce, gdzie możesz go przegrać, to swoje serce ..
Staropolskie i tylko staropolskie. Nie, ze nie mogę się przekonać tylko ja po prostu nienawidzę tych nowych imion typu Sonia, ku.... nie wiem Nikolka. Nikolka hahahaha.
Staropolskie imiona są najlepsze.
Imię: Rozalia
Wysłany: 2010-02-02, 17:22
Sama mam staropolskie imię - Rozalia.
Nigdy nienawidziłam mojego imienia , teraz zauważyłam , że jest bardzo oryginalne. Jedyna w szkole mam tak na imię ; )
Nie zwracam dużej uwagi na imię. A co do imion egzotycznych nic nie mam. ; )
_________________ " Czy przestępstwem jest walczyć o swoje ? "
Wysłany: 2010-02-07, 09:43
Monic_1995 napisał/a:
u mnie w klasie jest Michalina...
A to jakieś złe imię?;> Moja siostra ma tak na drugie, poza tym znam dużo Michalin. To nie jest takie niespotykane imię.
FunnyGuy napisał/a:
ipa te imiona trzema słowami.
Gucio prawda. Dużo ładniejsza jest Marysia od Dżesiki, czy Andzeliki. Ja tam nie mam nic przeciwko tym imionom, ale co za dużo to nie zdrowo. Jak ktoś nazywa piętkę swoich dzieci archaicznymi imionami typu Halka, Mieszko (mój były nauczyciel) to już troszkę przegięcie. Ale Franek, Zosia, Antoś, Kornelka to normalne imiona;). Lepiej 'skrzywdzić' dziecko staropolskim imieniem, niż jakimiś wymyślonym typu Dąb, albo Brajan.
_________________ Byliśmy wciąż
A jakby nas nie było
Pajace bez serc i rąk.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Czemu niby wymyślone, zresztą Brian to też stare imię, tym bardziej Mike, tyle że mowa o polskich. Tyle że jak ktoś wyjedzie za granicę lub będzie po prostu miało sprawy biznesowe za granicą, to nikt nawet nie powtórzy tych imion. Ja do mojego imienia nic nie miałem dopóki się nie przeprowadziłem do innego kraju.
Imię: Magdalena
Wysłany: 2010-02-07, 19:57
Ze staropolskich lubię Staś i Jaś (nie Stanisław i Jan ). Bardzo podoba mi się Maria i Julia, przy czym Julia nie takie znów stare. Na imiona nie powinno być mód. Przez 5 lat fajne będzie dawanie dziecku Bronek, a gdy dzieciuch skończy 20kę to mu będzie wstyd. Ojć, nie podoba mi się.
_________________ Tam też zobaczyłem człowieka, który był nagi, ale chodził z kałasznikowem na ramieniu.
Ludzie rozstępowali się przed nim, omijali go.
Chyba był to wariat.
Wariat z kałasznikowem.
Uwielbiam imię Zosia i Antosia.
Nie mam nic do tych imion. Wręcz bardzo mi się podobają,
bo (bez urazy), ale Kasie, Małgosie, Agaty, Piotrki, Pawły etc. nie przypadają
mi do gustu.
Sama mam na imię Marysia
_________________ "Na świecie nie ma nic piękniejszego od pobudzania ludzi do śmiechu" :)
Imię: grrr
Wysłany: 2010-03-05, 17:56
merlin m. napisał/a:
. Przez 5 lat fajne będzie dawanie dziecku Bronek, a gdy dzieciuch skończy 20kę to mu będzie wstyd. Ojć, nie podoba mi się.
nie nie bedzie mu wstyd bo jezeli bedzie taka moda to co ktoras osoba bedzie miala tak na imie i bedzie imieniem normalnym.
zreszta kazdy ma inny gust. Podoba mi sie kilka i kilka nowych imion. kwestia prywatna. jednak jak dziecka nie nazwiesz to i tak najprawdopodobniej nie bedzie zadowolone z imienia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum