Neonazizm Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Polityka » Neonazizm

Neonazizm
Autor Wiadomość

diego 
Pogromca postów

Wysłany: 2010-08-21, 12:49   

oTyGnoju! napisał/a:
Chciał także by Polska stanęła w faszystowskim sojuszu przeciw ZSRR

Tak jednak nawet jeśli weszlibyśmy w ten układ i tak byśmy źle skończyli co można wywnioskować po przeczytaniu Mein Kampf (czytałeś?) i tego jak Hitler traktował Polaków gdzie w grę nie wchodziła polityka a jego wizja świata. Polacy byli tylko przeszkodą w jego palnie i mimo iż cenił nasz naród w niektórych wypowiedziach to jednak nie miał on najmniejszego zamiaru dzielić z Polakami swojej potęgi. To miało być - Polacy pomogą zniszczyć ZSRR potem im coś tam damy a jak nie będą się spodziewać to zmieciemy ich z powierzchni Ziemi i będą naszymi niewolnikami.

Nie można podziwiać tego pana za osiągnięcia zapomniał on, że człowiek kimkolwiek jest- żydem, arabem, czy czarnoskórym jest człowiekiem i nikt nie ma prawa go zabijać czy traktować tak jak tych ludzi traktował. Rządząc w swoim kraju mógł wykurzyć kogo tylko chciał ale jest tak, że w każdym narodzie są ludzi źli, są ludzie dobrzy, są zabójcy, są prawi ludzie, są oszuści, są ludzie, którzy dążą tylko do władzy. Tego nic nie zmieni i dlatego nie można ludzi generalizować.

Neonazizm jest chęcią naśladowania wielkiego zbrodniarza i to mi się w tym wszystkim najbardziej nie podoba.

Każdy wie co ten sport dla nas znaczy, w naszym mieście- my dzielni Krzyżacy.
Wiesław Jaguś - legenda na zawsze

lgtk 
Hiper wymiatacz
lgtk.digart.pl

Imię: Adam

Wysłany: 2010-08-21, 14:18   

Proste. Myślę ze jak każda forma nie uzasadnionej nienawiści rodzącej sie w zgwałconej psychice jakiś idiotów jest bezsensu. Jak kogos urazilem to poprostu chciałem
Ty broń miłości z mocno uniesiona tarcza

oTyGnoju! 
Stały User
Skinhead

Imię: Artur

Wysłany: 2010-08-21, 14:55   

Neonazistowska nienawiść jest do uzasadnienia i jest na to wiele argumentów
Nasza Wiara dziś do zwycięstwa wskaże nam szlak!
~ Honor - Znak Orła ~

Krit
Pogromca postów

Wysłany: 2010-08-21, 14:59   

Skąd nazwa neonazizm, skoro odcina się on od ważnych punktów doktryny Adolfa Hitlera? Nie kupuję tego. Zbyt to śmierdzi uwielbieniem dla pana z wąsem w kwadrat.
Nie mogę patrzeć na rzeczy z dystansem, np. poprzez kamerę. Nigdy nie przykładam oka do kamery. Do diabła z obiektywem. Chcę być pośrodku rzeczy. Muszę wiedzieć wszystko o każdym, kochać wszystko wokół mnie.

oTyGnoju! 
Stały User
Skinhead

Wysłany: 2010-08-21, 15:05   

dlatego jest NEOnazizmem a nie nazizmem, jest to tkai jakby "ulepszony nazizm, czyli odjęte to co złe i dodane to co dobre, oczywiście w oczach kogoś kto w to wierzy. Niektórzy mają też osobne poglądy na niektóre sprawy
~ Honor - Znak Orła ~

Krit
Pogromca postów

Wysłany: 2010-08-21, 15:08   

Cytat:
dlatego jest NEOnazizmem a nie nazizmem, jest to tkai jakby "ulepszony nazizm, czyli odjęte to co złe i dodane to co dobre, oczywiście w oczach kogoś kto w to wierzy. Niektórzy mają też osobne poglądy na niektóre sprawy

To po prefiksie - "neo" jest zbyt skomplikowane, aby taka doktryna mogła odnieść sukces. Czyli jak to ma wyglądać? Wszystko fajnie, tylko nie palimy żydami? Nadal nie kupuję. Za dużo socjaliszearbajt wątków.

Nie do końca tak, że Hitler chciał ot tak wymordować wszystkich Słowian. Był w sojuszu ze Słowakami, Ukraińcami i przez pewien czas Sowietami.
Nie mogę patrzeć na rzeczy z dystansem, np. poprzez kamerę. Nigdy nie przykładam oka do kamery. Do diabła z obiektywem. Chcę być pośrodku rzeczy. Muszę wiedzieć wszystko o każdym, kochać wszystko wokół mnie.

oTyGnoju! 
Stały User
Skinhead

Wysłany: 2010-08-21, 15:35   

naonaziści nadal nie pogardzą żydem w piecu ;p
~ Honor - Znak Orła ~

Piracy 
Pogromca postów
Fuck-Friend

Imię: Matt

Wysłany: 2010-08-21, 15:46   

oTyGnoju! napisał/a:

Ja nie pogardzę neonazistami i połową świata.

Prócz kobiecego ciała i seksu nie umiem sobie nic wyobrazić oprócz muzyki.

Ufam tylko tym kobietom, które widziałem nago.

Uesugi 
Pogromca postów

Wysłany: 2010-08-21, 16:03   

Cytat:
Nie do końca tak, że Hitler chciał ot tak wymordować wszystkich Słowian. Był w sojuszu ze Słowakami, Ukraińcami i przez pewien czas Sowietami.

Słowianie stali w kolejce do pieca na drugim/trzecim miejscu. Najpierw mieliśmy być niewolnikami "rasy panów", a potem w miarę jak byśmy byli mniej przydatni to do nieba. Sojusze z Sowietami itd. były spowodowane czysto pragmatycznym podejściem do aktualnej sytuacji politycznej. Tak samo przecież chciał z Polski zrobić swojego wasala, co na szczęście się nie udało. Słowianie byli potrzebni do obrabiania zdobytej ziemi, wyśnionego lebensraumu. Stąd też hasło niemieckim mieczem zdobędziemy ziemię, której potrzebuje niemiecki pług. Więc każdy kto twierdzi że Polska powinna sprzymierzyć się z Hitlerem w latach trzydziestych nie wie o czym mówi. A neonazizm nie ma nic wspólnego z polskim patriotyzmem.
Cytat:

Zdanie które odzwierciedla poziom intelektualny neonazioli.

oTyGnoju! 
Stały User
Skinhead

Wysłany: 2010-08-21, 16:16   

te zdanie było odpowiedzią na stwierdzenie kolegi wyżej ;p
co do sojuszu Polski z Niemcami z moim zdaniem właśnie lepszym wyjściem byłby sojusz, gdyż bysmy tak nie ucierpieli, Czechosłowacja się poddała i jakoś też była na środku mapy i co? Prawie nic nie ucierpiało, a nasi zawsze machają szabelką (oczywiście chwała za odwagę i patriotyzm) ale czasem są sytuacje kiedy jest to niepotrzebne a koniec wydaje się jasny.
Narodowy socjalizm dla każdego kraju jest patriotyczny, ponieważ polega na miłości do swojego kraju, rozwijaniu jego potęgi i kultywowaniu jego tradycji, zależy jednak jak jest zastosowany i jakie kto ma podejście, oczywiście są neonaziści pangermańscy co krzyczą Heil Hitler, wierzą w germańskich bożków i kochają wszystko co niemieckie, są też tacy neonaziści co zależy im po prostu na "czystości rasy", dobru narodu, tylko po prostu w bardziej szowinistyczny sposób, nie odrzucając tradycji swojego kraju i wcale nie muszą krzyczeć Heil Hitler i kultywować niemieckich tradycji. Wiem, bo znam kilka osób z tych tematów i mogę powiedzieć że mam sporą wiedzę na ten temat
~ Honor - Znak Orła ~

diego 
Pogromca postów

Wysłany: 2010-08-21, 16:28   

oTyGnoju! napisał/a:
co do sojuszu Polski z Niemcami z moim zdaniem właśnie lepszym wyjściem byłby sojusz, gdyż bysmy tak nie ucierpieli, Czechosłowacja się poddała i jakoś też była na środku mapy i co? Prawie nic nie ucierpiało, a nasi zawsze machają szabelką

Dlatego nazywamy się Polska a nie Czechosłowacja. Hitler i tak by nas wykończył prędzej czy później ale sojusz z Hitlerem stawiałby nas w świetle zbrodniarzy i chwała za to wtedy decydującym, że dziś po 70 latach możemy powiedzieć, że nasz kraj się po prostu bronił i dzielnie podjął walkę dla osłony swej granic, a nie popełniał ogromne zbrodnie na ludzkości. Nie możemy mieć pretensji za to, że teraz nikogo nie musimy przepraszać i dumnie możemy podnieść głowę, że to nie my wywołaliśmy te piekło, my się broniliśmy.

Każdy wie co ten sport dla nas znaczy, w naszym mieście- my dzielni Krzyżacy.
Wiesław Jaguś - legenda na zawsze

Uesugi 
Pogromca postów

Wysłany: 2010-08-21, 16:36   

Cytat:
co do sojuszu Polski z Niemcami z moim zdaniem właśnie lepszym wyjściem byłby sojusz, gdyż bysmy tak nie ucierpieli,

Oj chłopcze jak ty sobie przeczysz. W twoim podpisie aż wieje patosem, teksty typu "Honor", "Znak Orła" itd a tutaj proponujesz bratanie się z szaleńcem. I w imię tego honoru mieliśmy wziąć odpowiedzialność za eksterminacje milionów ludzi odmiennych narodowości mieszkających na terenie II RP? No w moim rozumieniu pojęcia "honor" to się nie mieści i na szczęście w umysłach naszych przodków też się nie mieściło. Pomijam już fakt że i tak i tak by nas potem okupował ZSRR, więc z tym oszczędzonym cierpieniem sobie daruj.
Cytat:
Czechosłowacja się poddała i jakoś też była na środku mapy i co? Prawie nic nie ucierpiało

Spójrz sobie na mapę jeszcze raz, bo chyba nie bardzo dostrzegłeś ukształtowanie terenu i ówczesną sytuację polityczną.
Cytat:
Narodowy socjalizm dla każdego kraju jest patriotyczny, ponieważ polega na miłości do swojego kraju, rozwijaniu jego potęgi i kultywowaniu jego tradycji, zależy jednak jak jest zastosowany i jakie kto ma podejście, oczywiście są neonaziści pangermańscy co krzyczą Heil Hitler, wierzą w germańskich bożków i kochają wszystko co niemieckie, są też tacy neonaziści co zależy im po prostu na "czystości rasy", dobru narodu, tylko po prostu w bardziej szowinistyczny sposób, nie odrzucając tradycji swojego kraju i wcale nie muszą krzyczeć Heil Hitler i kultywować niemieckich tradycji. Wiem, bo znam kilka osób z tych tematów i mogę powiedzieć że mam sporą wiedzę na ten temat

Narodowy socjalizm został zbudowany na pojęcui RASA a nie naród. Faszyzm Mussoliniego posługiwał się hasłem PAŃSTWA i na tym polega zasadnicza różnica, tak jak komunizm szczekał internacjonalizmem i pojęciem KLASY. Wszystko to oczywiście się, wraz ze zmianą sytuacji politycznej zmieniała się też propaganda. Dla przykładu od 22 czerwca 1941 roku Stalin odpalił propagandę NARODOWĄ odchodząc od klasowej. Wtedy to zrodziło się pojęcie Wielkiej Wojny Ojczyźnianej, lub wojny w obronie Matki Rosji. Wszystko to jest grubymi nićmi szyte i bardzo dobrze działało na ówczesne masy ludzi. Każdy totalitaryzm i jego ideologia jest stworzona przez frustratów dla frustratów. W nazizmie i neonazizmie dochodzi jeszcze fanatyzm i rasizm, który też jest wynikiem frustracji maluczkich ludzi. Spójrzmy na osobowości państw totalitarnych: Adolf Hitler - niedoszły malarz, nie zdał egzaminów na Akademię Plastyczną. Szlajał się po Wiedniu i czytał antysemickie gazetki, skąd czerpał wiele "poglądów". Sfrustrowany przegraną wojną przeszedł ślepotę histeryczną, leczył się w Pasewalku. Józek Stalin - niedoszły pop, maltretowany w dzieciństwie przez ojca ( stąd niedowład w łokciu i charakterystyczne trzymanie łapy za pazuchą ). Benito Mussolini - socjalista-renegat, marny dziennikarz, symulant i fantasta. Same ćwoki jednym słowem mówiąc. Choć Stalin był bardzo inteligentny i przebiegły to fakt, ale miał nawalone we łbie.

oTyGnoju! 
Stały User
Skinhead

Wysłany: 2010-08-21, 17:31   

diego, diego, nie do końca się z toba zgodzę - z przepraszaniem, gdyż mimo iż walczyliśmy z nazizmem to żydzi i tak się do nas plują że w Polsce były obozy i kazali nam płacić odszkodowanie za Holokaust.
A czy o Czechosłowacji się mówi jako o państwie złym, który pomagał Hitlerowi i niszczył ludzkość? bo mi się wydaje że nie
Uesugi, owszem troche prawdy w Twoim wypowiedzeniu jest, jednak Honoru się nie czepiaj bo to nazwa zespołu, a Polacy i tak już wiele honoru nabyli podczas poprzednich starć o niepodległość.
Narodowy Socjalizm wcale nie jest stworzony na fundamentach tylko i wyłącznie rasy, jest to "rozszerzony" faszyzm, polegający na tym co wspomniałem wcześniej jak każdy ustrój nacjonalistyczny, jednak został on zasilony też kwestią rasy, która w tej polityce ma wielkie znaczenie, jednak nie zapominaj, że ta doktryna składa się z tych obu pojęć, a skreślanie jednego z nich przeczy z nią samą jak i pojęciem ustroju nacjonalistycznego.
~ Honor - Znak Orła ~

Uesugi 
Pogromca postów

Wysłany: 2010-08-21, 17:44   

Cytat:
Uesugi, owszem troche prawdy w Twoim wypowiedzeniu jest, jednak Honoru się nie czepiaj bo to nazwa zespołu, a Polacy i tak już wiele honoru nabyli podczas poprzednich starć o niepodległość.

Co z tego że nazwa zespołu, chyba odwołuje się do tych wartości a co za tym ty też nie?
Cytat:
Narodowy Socjalizm wcale nie jest stworzony na fundamentach tylko i wyłącznie rasy, jest to "rozszerzony" faszyzm, polegający na tym co wspomniałem wcześniej jak każdy ustrój nacjonalistyczny, jednak został on zasilony też kwestią rasy, która w tej polityce ma wielkie znaczenie, jednak nie zapominaj, że ta doktryna składa się z tych obu pojęć, a skreślanie jednego z nich przeczy z nią samą jak i pojęciem ustroju nacjonalistycznego.

Więc jak sam ładnie napisałeś nie ma nazizmu bez rasizmu i antysemityzmu, bo to jest trzon. Więc o co ci chodzi?

oTyGnoju! 
Stały User
Skinhead

Wysłany: 2010-08-21, 17:52   

Owszem też cenię honor, jednak ten sojusz polsko-niemiecki to jest moje zdanie, którego nie zmienię, a że mi się podobają omawiane poglądy to raczej normalne że wolałbym by Polska stała po tamtej stronie.

Chodzi mi o to że napisałeś "RASA nie naród" w czym przeczysz temu, że trzonem tej doktryny jest naród a ja chciałem Ci potwierdzić, że on nim jest w jak największym stopniu
~ Honor - Znak Orła ~

Odpowiedz do tematu