Neonazizm Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Polityka » Neonazizm

Neonazizm
Autor Wiadomość

Uesugi 
Pogromca postów

Wysłany: 2010-08-21, 17:56   

Cytat:
Owszem też cenię honor, jednak ten sojusz polsko-niemiecki to jest moje zdanie, którego nie zmienię, a że mi się podobają omawiane poglądy to raczej normalne że wolałbym by Polska stała po tamtej stronie.

Tyle że te wartości nie idą w parze z wartościami cenionymi przez naród polski.
Cytat:
Chodzi mi o to że napisałeś "RASA nie naród" w czym przeczysz temu, że trzonem tej doktryny jest naród a ja chciałem Ci potwierdzić, że on nim jest w jak największym stopniu

Ja pozostanę przy swoim że cechą charakterystyczną nazistowskiej ideologii jest paplanina o rasie.

diego 
Pogromca postów

Wysłany: 2010-08-21, 20:03   

Cytat:
diego, diego, nie do końca się z toba zgodzę - z przepraszaniem, gdyż mimo iż walczyliśmy z nazizmem to żydzi i tak się do nas plują że w Polsce były obozy i kazali nam płacić odszkodowanie za Holokaust.
A czy o Czechosłowacji się mówi jako o państwie złym, który pomagał Hitlerowi i niszczył ludzkość? bo mi się wydaje że nie

Co mnie obchodzi co żydzi sobie mówią? Ważne, że ja wiem, że moi przodki walczyli z odwagą i z honorem i nie chcieli pomagać zbrodniarzom, czyż nie to jest ważniejsze niż to co ktoś inny mówi?

Co do Czechosłowacji nie mówi się o państwie złym ale nie mówi się też o państwie honorowym walecznym tak jak o naszym co możemy zawdzięczać ludziom żyjących i walczących w tych czasach.

Każdy wie co ten sport dla nas znaczy, w naszym mieście- my dzielni Krzyżacy.
Wiesław Jaguś - legenda na zawsze

Krit
Pogromca postów

Wysłany: 2010-08-21, 20:56   

Rozchodzi się o prostą sprawę. Patriotyzm ma być patriotyzm a nie patriotyzmem neonazistowskim, bo on już narzuca konkretną tegoż wizję a to już nie patriotyzm a propaganda.

Jaki korzyści miałby odnieść Polska z wejścia w sojusz z Hitlerem? Jakie korzyści odniósłby Hitler? I wreszcie warto sobie odpowiedzieć na pytanie, dlaczego Hitler zwarł krótkotrwały sojusz ze Stalinem. I dlaczego Słowacja to dobry sojusznik, a Polska już nie.

A fakt, że Hitler nas komplementował, to nic wielkiego. Dzięki za jego komplementy. Mnie to nie pochlebia. Debil wojskowy chwali żołnierzy :-D

[ Dodano: 2010-08-21, 22:06 ]
oTyGnoju!. Jesteś doktrynerem po prostu. Ja takich nie lubię, bo dla mnie to zakłamuje patriotyzm, rację stanu i inne ważne dla państwa rzeczy. Poza tym to właśnie państwo jest dla mnie daleko istotniejsze od narodu, więc tu już się nie zgadzamy. Przy podstawach
Nie mogę patrzeć na rzeczy z dystansem, np. poprzez kamerę. Nigdy nie przykładam oka do kamery. Do diabła z obiektywem. Chcę być pośrodku rzeczy. Muszę wiedzieć wszystko o każdym, kochać wszystko wokół mnie.

Uesugi 
Pogromca postów

Wysłany: 2010-08-21, 21:38   

To jest śmieszne w ogóle, dorośnie to przejdzie. Oby.

Krit
Pogromca postów

Wysłany: 2010-08-21, 21:42   

Uesugi napisał/a:
To jest śmieszne w ogóle, dorośnie to przejdzie. Oby.

Niech się wygada. Puki gada, to niegroźny.
Nie mogę patrzeć na rzeczy z dystansem, np. poprzez kamerę. Nigdy nie przykładam oka do kamery. Do diabła z obiektywem. Chcę być pośrodku rzeczy. Muszę wiedzieć wszystko o każdym, kochać wszystko wokół mnie.

ojzu 
Pogromca postów
.|.

Imię: Lesław

Wysłany: 2010-08-22, 12:37   

Uesugi napisał/a:
Ja pozostanę przy swoim że cechą charakterystyczną nazistowskiej ideologii jest paplanina o rasie.
A skąd to niby wiesz :] Czytałeś Mein Kampf ?

Krit
Pogromca postów

Wysłany: 2010-08-22, 12:47   

ojzu napisał/a:

A co to ma do rzeczy?

oTyGnoju! 
Stały User
Skinhead

Imię: Artur

Wysłany: 2010-08-22, 12:52   

nie wiem za bardzo, z tego co pamiętam to było tam na końcu wyjaśnienie całej doktryny, zasady itd ja jednak zgubiłem link do polskiej wersjii, a poza tym dosyć nudna ta książka była w pierwszych rozdziałach xd
Nasza Wiara dziś do zwycięstwa wskaże nam szlak!
~ Honor - Znak Orła ~

Krit
Pogromca postów

Wysłany: 2010-08-22, 13:02   

Kiepska powieść przygodowa, ale o doktrynie mówi więcej "Mit XX wieku". A najwięcej to chyba postawa dygnitarzy III Rzeszy i faktyczne działanie od przejęcia władzy przez NSDAP.

Bez teorii rasowych Hitler mógłby być całkiem ok, mimo że brzmi to kuriozalnie. Ale to one stały się przyczyną porażki tego człowieka, który naiwnie wierzył, że inni je przyjmą jako prawdę objawioną.

Uesugi 
Pogromca postów

Wysłany: 2010-08-22, 13:04   

Cytat:

A muszę by to wiedzieć? Tym bardziej że Hitler był kmiotem, a jego myśli nie są tak naprawdę jego myślami. Rosenberg, Goebbels, Chamberlain, Haushofer ( geopolityka - lebensraum ) i zawłaszczony, upodlony i wykorzystany Nietzsche, który nic nie miał wspólnego z nazizmem. ale został przez tych kmiotów opacznie zrozumiany. Jego siostra była nazistka. Hitler tylko czerpał z różnych źródeł i wsadził to do swoich trywialnych przemówień. On niczego nie stworzył. Dzisiaj poleciałby za plagiat;]

ojzu 
Pogromca postów
.|.

Wysłany: 2010-08-22, 13:10   

Oczywiście że nie musisz, ale warto byłoby pisać zgodnie z prawdą.
Cytat:
tym bardziej że Hitler był kmiotem, a jego myśli nie są tak naprawdę jego myślami.

Przesadzasz, każdy tworzący coś nowego na czymś się opiera i choćby było to żywcem rżnięte, zawsze w połączeniu z kilkoma filozofiami będzie czymś innym. Te same filozofie mogłyby postawić inny cel w innym kraju lub społeczności, np.odzyskanie niepodległości.

Krit
Pogromca postów

Wysłany: 2010-08-22, 13:33   

Uesugi napisał/a:
zawłaszczony, upodlony i wykorzystany Nietzsche, który nic nie miał wspólnego z nazizmem

Ale za to jaka reklama!

Uesugi 
Pogromca postów

Wysłany: 2010-08-22, 13:58   

Cytat:
Oczywiście że nie musisz, ale warto byłoby pisać zgodnie z prawdą.

No i właśnie tak piszę. Może lepiej napisz mi że jest inaczej niż mówię i dlaczego jest inaczej a nie odsyłasz mnie do bubla więziennego, który nie jest wykładnią nazizmu.
Cytat:
Przesadzasz, każdy tworzący coś nowego na czymś się opiera i choćby było to żywcem rżnięte, zawsze w połączeniu z kilkoma filozofiami będzie czymś innym. Te same filozofie mogłyby postawić inny cel w innym kraju lub społeczności, np.odzyskanie niepodległości.

Pewnie jak pisałem pracę dyplomową opierałem sie na innych, tylko pisałem przypisy i bibliografię. Sięgam wiec do źródeł a te nie leżały we łbie Hitlera. On tylko zawłaszczył sobie czyjeś myśli, albo korzystał z antysemickich wiedeńskich gazetek o czym już pisałem. Tak samo wkurza mnie to że Wagnera większość ludzi kojarzy od razu z Hitlerem ( bo go słuchał - paranoja ). Czyste zawłaszczenie.
Cytat:
Ale za to jaka reklama!

Ja bym takiej nie chciał, on pewnie też;p

ojzu 
Pogromca postów
.|.

Wysłany: 2010-08-22, 14:02   

Uesugi napisał/a:
No i właśnie tak piszę. Może lepiej napisz mi że jest inaczej niż mówię i dlaczego jest inaczej a nie odsyłasz mnie do bubla więziennego, który nie jest wykładnią nazizmu.
Dlatego, że nie takie są jego założenia. A po drugie, gdyby tak było, to jaki miałby cel w mordowaniu ludzi tej samej rasy ?
Uesugi napisał/a:
Pewnie jak pisałem pracę dyplomową opierałem sie na innych, tylko pisałem przypisy i bibliografię. Sięgam wiec do źródeł a te nie leżały we łbie Hitlera. On tylko zawłaszczył sobie czyjeś myśli, albo korzystał z antysemickich wiedeńskich gazetek o czym już pisałem. Tak samo wkurza mnie to że Wagnera większość ludzi kojarzy od razu z Hitlerem ( bo go słuchał - paranoja ). Czyste zawłaszczenie.
I tu Cię mam, w Mein Kampf jest to opisane. Po kolei - stosunek do wielu filozofii, czy też nurtów politycznych. Nie wierzysz - przeczytaj, do nie dawna można było kupić w Empiku.

Krit
Pogromca postów

Wysłany: 2010-08-22, 14:10   

Uesugi napisał/a:
Ja bym takiej nie chciał, on pewnie też;p

E tam. Hitler korzystał z niego wybiórczo. Jak Staff. Różne są oczywiście przesłanki, różne fragmenty, różne interpretacje. Dowodzi to jednak jednego. Fryderyk Nietzsche stworzył filozofię, która jako całość jest niestrawna i nierealna, co budzi demony, jak te hitlerowskie. Po prostu jak z "Tanga" Mrożka. Nie ma jednostki, która by to udźwignęła. Nie popadajmy w skrajności ;)

Dlatego też Fryca niezbyt lubię. To za to uwielbiam: http://www.youtube.com/watch?v=Ucikq0sno1g

Ale to o nazizmie a w zasadzie jego współczesnej emanacji. Polityka rasowa doprowadziła Hitlera do upadku. Kult siły stał się w pewnym momencie aż chory.

Odpowiedz do tematu