Neonazizm Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Polityka » Neonazizm

Neonazizm
Autor Wiadomość

pawelek_94
User

Wysłany: 2009-09-21, 20:16   Neonazizm

Co myślicie o neonazistach? o ich tekstach typu Hitler jest wielki itd? Czy uważacie, że każdy ma prawo do wyznawania czego chce?.

Schlesier Adler 
Stały User
Pszajom Ślůnsk!

Wysłany: 2009-09-21, 20:25   

Owszem, ale w granicach rozsądku, i jesli w ogóle ma się świadomośc tego, w co się wierzy, i jakim zasadom się hołduje. Najśmieszniejsi wydają mi się rodzimi naziole, którzy z jednej strony mówią o białej, słowiańskiej Polsce, a z drugiej ich doktryna opiera się na założeniach siły aryjskiej, która przecież uznawała słowian za "rasę niewolników".
Jeśli ktoś by miał chęci, polecam książkę psychopaty Adasia "Main Kampf", z której jasno wynika, że człowiek ten to psychopata i niezrównoważony emocjonalnie imbecyl. I on służy za "wzór" dla jeszcze bardziej skretyniaciałych neonazistów, narodowców, skinheadów, i innych popierdółek w tym kraju...

pawelek_94
User

Wysłany: 2009-09-21, 20:28   

w Granicach rozsądku? to w tym jest jakiś rozsądek?.

Schlesier Adler 
Stały User
Pszajom Ślůnsk!

Wysłany: 2009-09-21, 20:54   

Chodziło mi ogólnie, o wyznawanie tego, co się chce.

Anioł Ciemności 
Mega wymiatacz
Strzała Tęsknoty

Wysłany: 2009-09-21, 21:33   

Niech sobie wierzą w co chcą. I tak do władzy więcej nie dojdą. Nazizm nie pozostawił w Europie zbyt dobrych wspomnień.

stubarwny 
Pogromca postów
Ten zły

Wysłany: 2009-09-22, 05:32   

Niemieccy neonaziści to inna bajka niż nasi, polscy. Widocznie nasi zapomnieli o co walczyli dziadkowie.

Evi 
Wymiatacz
^.^

Imię: Ewa

Wysłany: 2009-09-22, 10:09   

Cytat:
Niech sobie wierzą w co chcą. I tak do władzy więcej nie dojdą. Nazizm nie pozostawił w Europie zbyt dobrych wspomnień.

czy ja wiem... te ruchy są coraz bardziej popularne, szczególnie w niemczech (gdzie partia ma nawet kilku swoich przedstawicieli w rządzie). w rosji też takich ludzi nie brakuje. historia lubi się powtarzać...

Straho 
Pogromca postów
GanjaAmbasador

Imię: Jacław
Ostrzeżeń:
 1/3/6

Wysłany: 2009-09-22, 10:40   

Takie coś jest gorsze niźli sekta. Kilka tygodni wstecz oglądałem program o neonazistach. 16 letnia dziewczyna wypowiadała się, że zabiła murzyna gdyż chciała wstąpić do grupy neonazistowskiej, i zarzekała się, iz oczyściła kraj ;) Wg. mnie to *****.

pawelek_94
User

Wysłany: 2009-09-22, 11:52   

ciekawe czy jej cała rodzina jest "rasą aryjska" czy nie? bo jeśli nie to nie rozumiem dlaczego nie oczyści kraju ze swojej rodziny??

Anioł Ciemności 
Mega wymiatacz
Strzała Tęsknoty

Wysłany: 2009-09-22, 12:41   

Cytat:
czy ja wiem... te ruchy są coraz bardziej popularne, szczególnie w niemczech (gdzie partia ma nawet kilku swoich przedstawicieli w rządzie). w rosji też takich ludzi nie brakuje. historia lubi się powtarzać...

Cóż... punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. My w Polsce uważamy, że to gówno, bo to jest złe. Tak samo to wygląda z perspektywy Europy i reszty świata. Ale, czy to jest złe z perspektywy Niemca? To już kwestia dyskusyjna... przecież przez to automatycznie staje się 'panem'. Aczkolwiek mimo wszystko zaskakuje mnie popularność tego kierunku...

Schlesier Adler 
Stały User
Pszajom Ślůnsk!

Wysłany: 2009-09-22, 16:48   

Może dlatego cieszy się to takim powodzeniem, ponieważ za czasów NSDAP Niemcom żyło się lepiej. Hitler z jednej strony był niespełnionym maniakiem, ale z drugiej strony umiał myśleć. W końcu to on wyciągnął Niemcy z kryzysu, przy którym obecna bessa to pikuś.
Poza tym w przeciwieństwie do doktryny hitlerowskiej uznającej Niemcy za "jedyne słuszne państwo", neonaziści uznają tak zwaną "Europę narodów", gdzie każdy obywatel trzyma się swojego państwa. A wiadomo, że obecnie jest spora migracja, zwłaszcza ludów ciemnoskórych do Europy, co wkurza nie tylko samych rasistów. Do tego nie uznają takich tworów jak UE, NATO etc. a przecież wielu się już zawiodło na tych tworach. Partia NPD, która obecnie jest jedyną skrajnie prawicową w Bundestagu cieszy się powodzeniem, ponieważ jej program odpowiada obecnym potrzebom ludu niemieckiego.

stubarwny 
Pogromca postów
Ten zły

Wysłany: 2009-09-23, 05:59   

Nazizm był tworem Hitlera. Przerobienie faszyzmu na potrzeby Adolfa. Pamiętać należy, że z wiekiem trudno łaczyć różne okresy.

Schlesier Adler 
Stały User
Pszajom Ślůnsk!

Wysłany: 2009-09-23, 15:33   

stubarwny napisał/a:
Nazizm był tworem Hitlera. Przerobienie faszyzmu na potrzeby Adolfa. Pamiętać należy, że z wiekiem trudno łaczyć różne okresy

Masz absolutną rację, narodowy socjalizm to pomysł Adolfa Hitlera.
NSDAP było partią lewicową, podczas gdy współcześni "kontynuatorzy" tego ruchu uważają się za skrajną prawicę, co również potwierdza Twoje słowa.
III Rzesza oficjalnie nie była zbyt przychylna jakimkolwiek religiom, a obecnie wśród każdej partii prawicowej, zarówno tej umiarkowanej, jak i skrajnej, jedną z zasad jest wychowanie w duchu wartości chrześcijańskich. Choć sam Adolf Hitler był człowiekiem głęboko wierzącym, i w oparciu także o religijne, i niematerialne aspekty, próbował utrzymywać swoją władzę (choćby wyprawy Wehrmachtu w poszukiwaniu Świętego Graala, szukanie "Zwojów z Morza Martwego", czyli inaczej mówiąc Biblii Szatana, czy też eksperymenty nad bronią zagłady, którą miała cechować, podobna do biblijnych, siła rażenia, czy skutki jej wykorzystania - i to nie są żadne bajki!) Sorry za lekki OT

stubarwny 
Pogromca postów
Ten zły

Wysłany: 2009-09-23, 15:43   

Cytat:
NSDAP było partią lewicową, podczas gdy współcześni "kontynuatorzy" tego ruchu uważają się za skrajną prawicę,

No i o to właśnie tutaj chodzi. Dobre zdanie. I jak tacy niedonformowani wkręcą się w szeregi prawicowych- narodowych partii to wynik jest łatwy do przewidzenia.
Często słyszałem, że nazistowskie Niemcy to przykład rządów prawicowych. Ludzie jednak zapominają, że to narodowy socjalizm, coś nowego- nowy twór wywodzący się z faszyzmu.

bzyku_911 
User

Imię: Paweł

Wysłany: 2009-09-23, 16:34   

Jeśli chodzi o mnie to wygląda to tak że nie podoba mi się to co naziści/neonaziści zrobili/robią ludziom kiedyś i dziś, ale interesuję się tym, czytam książki o Niemcach z tamtego okresu, czytałem też trochę o Hitlerze i po części błędem jest wyzywanie kolesia od psychopaty bo miał trudne dzieciństwo, znęcał się nad nim wuj, i został upokorzony nie jeden raz w swoim życiu np. gdy Niemcy przegrały I W.Ś. to go najbardziej w****o. Oczywiście też Hitlera nienawidzę ani nie bronię, tylko stwierdzam fakty... Nie jestem wyznawcą nazizmu ale moje zainteresowanie wzbudza siła z jaką ludzie mu wierzyli, wojsko, itd...

Odpowiedz do tematu