Zrozumiałbym jakby wiecie... nieszczęsliwa miłość i komuś przejdzie... jej to nigdy nie przejdzie:( ona tak myśli... mówie że bedzie dobrze jeszcze bedzie bardzo szczęśliwa... Prosiłem aby dla własnego szczęścia i zdrowia przedewszystkim pozła do lekarza...ale ona nie chce:(
Wciąż okazuj, że jesteś przy niej. Pokaż też, że jest potrzebna na tym świecie, aby nie chciała więcej popełniać samobójstwa.
To miłe ze strony Twojej i Patrycji (Twojej dziewczyny), że się nią opiekujecie. Tak trzymajcie.
_________________ Co jutro, to jutro... Jest mi teraz obojętne.
No, bo ja wiem gdzieś tam w środku, że wszystko będzie dobrze! :)
Tak, jasne. Dziewczynie rozbito rodzinę, straciła rodziców, kontakt z siostrami w bardzo młodym wieku, zginął Jej kuzyn. justa55, masz rację. Forum będzie zdecydowanie baaaaardzo pomocne.
pivenkil, cóż, nie ukrywajmy, że to trudna sytuacja. Jeśli psycholog odpada, ale zważ na to, że to jest konieczne, więc postaraj się Ją jakoś delikatnie do tego nakłonić. Ty psychologiem nie jesteś i nie jesteś w stanie na tym polu pomóc. To bardzo ważne, że razem z Patrycją wspieracie Ją. Spróbujcie spędzać z Nią dużo czasu, pokazać, że jest niepowtarzalna i potrzebna. I nie pozwólcie, by następnym razem jakiś dupek się koło Niej zakręcił - zadbaj o to.
Chciałam przestrzec jeszcze przed jedną sytuacją. Obyście tylko się z Patrycją przez to przytulanie i Waszą przyjaźń nie pokłócili, bo to dla dziewczyny będzie gwóźdź do trumny. Zatem, pamiętaj aby mądrze dysponować czasem i oprócz przytulania, nie iść bazę w górę.
Życzę powodzenia.
Spróbujcie pomóc dziewczynie. Potrzebuje Was.
_________________ jak Cie odnaleźć, gdy nie wiem gdzie szukać
Imię: Ania
Wysłany: 2010-03-19, 21:05
Ważna jest sama obecność. Na każde zawołanie. Bo jeśli będzie kołotała się w jej głowie myśl, że jest sama - to już całkowicie... I jeśli Ty ze swoją dziewczyną się nią opiekujecie - nigdy nie ukazujcie przy niej swojej miłości. To irytujące. Ja sama mam chęć rzucić się na wszystkie pary oraz wesołych ludzi. Przede wszystkim tekst "wszystko będzie dobrze" sobie po prostu daruj. Warto zapełniać jej czas, żeby cały czas była w ruchu. Może spróbujesz namówić ją na jakieś kółko, do którego wszyscy się zapiszecie?
Ale i tak - potrzebny psycholog.
_________________ -What is that thing?
-This is Appa, my flying bison.
-Right, and this is Katara, my flying sister.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum