Nie chęć do życia;/ Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Wasze problemy » Nie chęć do życia;/

Zamknięty przez: motyl
2010-07-13, 20:14
Nie chęć do życia;/
Autor Wiadomość

pivenkil
User

Wysłany: 2010-03-18, 17:29   Nie chęć do życia;/

Chciałbym rozwiązać problem mojej najlepszej przyjaciółki... tak więc... Ona jest strasznie załamana, płacze codziennie, nie umie sobie poradzić... problem tkwi w tym że jest strasznie nieszczęśliwa... nie ma w zyciu szczęścia. Gdy miała 6 lat, ją i jej siostry oraz chorą matke opuścił ojciec... Ją i dziewczyny oddano do domu dziecka... każda z sióstr poszła w inną stronę... Ona mieszka nie daleko mnie z ciocią i wujkiem... Jej mama umarła rok temu a kuzyn z którym mieszkała, spłoną w pożarze auta... Przez rok czasu kręciła z takim jednym... w walentynki mieli zostać parą, jeszcze dzień przed jej mówił że ją kocha... gdy już była gotowa do wyjścia zobaczyła go z inną... załamała sie... do dzisiaj nie może sie pogodzić z tym wszystkim... już mówiłem jej wiele życzy... ale już nie wiem co mówić aby jej ulzyło;/ :( co mam zrobić??;/

chciałem dodać ze miała nieudaną próbe samobójczą:(

madeline134 
Moderator

Imię: Madzia

Wysłany: 2010-03-18, 17:33   

Po prostu bądź przy niej.Są takie sytuacje gdy nie można zrobić niczego konkretnego-na pewno los sie jeszcze do niej uśmiechnie,ale póki co powinieneś ją wspierać jak tylko się da.Niech wie,że ma Cię przy sobie i może na Ciebie liczyć,bo to jedyne co możesz zrobić. ;)

Nie chodzi o to, żeby być lepszym od innych - chodzi o to, żeby być lepszym niż wczoraj
Jigoro Kano

Norway 
Mega wymiatacz

Wysłany: 2010-03-18, 17:33   

Psycholog. Tutaj nikt nie pomoże. To cię przerasta.

[ Dodano: 2010-03-18, 17:34 ]
Ale wspieraj ją. Zawsze będzie wiedziała że ma kogoś na kogo może liczyć.

GrzechKulik 
User
yo!

Imię: Grzegorz

Wysłany: 2010-03-18, 17:38   

Madzia bardzo dobrze napisała, w pełni zgadzam sie z Tobą :oops: musisz przede wszystkim być przy niej, czasami sama obecność kogoś bliskiego i zaufanego jest niewyobrażalną pomocą :-) w najtrudniejszych momentach staraj sie jej wysłuchać i przytul gdy bedzie trzeba, to bardzo pomaga ;)

pivenkil
User

Wysłany: 2010-03-18, 17:38   

Jestem z nią... jeśli nie obok to myślami... piszemy często zze sobą... spotykamy sie... na szcęście moja dziewczyna nie ma nic przeciwko... tez jest jej przyjaciółką... wspieramy sie nawzajem... pomagamy jej...:( to mnie naprwde przerasta... to jest dla mnie za trudne... Ale bede przy niej...

madeline134 
Moderator

Wysłany: 2010-03-18, 17:50   

pivenkil napisał/a:
to mnie naprwde przerasta... to jest dla mnie za trudne...

Skoro to jest dla Ciebie trudne to co dopiero dla niej?Pomyśl o tym za każdym razem,gdy nie będziesz miał sił. ;)

Nie chodzi o to, żeby być lepszym od innych - chodzi o to, żeby być lepszym niż wczoraj
Jigoro Kano

pivenkil
User

Wysłany: 2010-03-18, 17:53   

Dziękuje:) Będę pamiętał... a powiedzcie mi jeszcze czy przyjaźń z nią to że gdy jej jest trudno, płacze a ja ją przytule powiem coś ciepłego to może zniszczyć mój związek z Patrycją?? patrycja akceptuje moją przyjaźn... One tez są przyjaciółkami...

madeline134 
Moderator

Wysłany: 2010-03-18, 17:55   

pivenkil napisał/a:
Dziękuje:) Będę pamiętał... a powiedzcie mi jeszcze czy przyjaźń z nią to że gdy jej jest trudno, płacze a ja ją przytule powiem coś ciepłego to może zniszczyć mój związek z Patrycją?? patrycja akceptuje moją przyjaźn... One tez są przyjaciółkami...

Jeżeli to tylko przyjaźń ograniczająca się do wspierania,przytulania itd. to myślę,że nie może zniszczyć Twojego związku. ;)

Jigoro Kano

Freeman 
Mega wymiatacz
M. I love you ;*

Imię: Adam
Ostrzeżeń:
 1/3/6

Wysłany: 2010-03-18, 17:58   

Powiedz swojej dziewczynie że jak byś coś takiego zrobił to tylko przyjacielsko robisz żeby ci potem nie miała za złe . Ale jeśli naprawdę są dobrymi przyjaciółkami to twoja luba powinna to zrozumieć.

Cole 
Hiper wymiatacz
dramatis personae

Wysłany: 2010-03-18, 18:06   

marcos1029 napisał/a:
http://piekni.com.pl/nuno92/invite czyżby szykowala się nowa fotka.pl?

czyżbyś nie czytał regulaminu?

To ładnie z waszej strony, że pomagacie koleżance. Dużo przeszła i być może w tym momencie gdy zobaczyła swojego chłopaka z inną to było za dużo. Myślę, że z biegiem czasu się z wszystkim pogodzi jakoś to sobie ułoży. Ważne, że ma kogoś na kim może polegać.
Someday I'll follow you and see you on the other side...

justa55 
Hiper wymiatacz
:)

Wysłany: 2010-03-18, 18:08   

Możesz poszukać jej terapeuty lub psychologa on jej pomoże. Wspieraj ją, ona cię potrzebuje. Nie trać nadziei bo ona umiera ostania. Gdy będzie ci ciężko to się pomódl. Bóg jest z tobą i z nią.

pivenkil
User

Wysłany: 2010-03-18, 18:13   

Może to jest głupie ale ja sie modlę za nią codziennie...heh..
Ja już ją próbowałem namówić na psychologa :( nic z tego ona nie che...

justa55 
Hiper wymiatacz

Wysłany: 2010-03-18, 18:16   

Przekonaj ją, bardzo stanowczo, ale nie agresywnie. Ona potrzebuje fachowej pomocy bo może mieć depresje jak chciała się zabić. Ile to trwa?

pivenkil
User

Wysłany: 2010-03-18, 18:20   

tzn ... od śmierci mamy i kuzyna to około rok... a po stracie tego chłopaka to od walentynek... miesiąc, to ją całkiem dobiło...

wzięła kilkanaście tabletek... trafiła do szpitala, gdy by nie ja to bym ją stracił... szybko sie zorientowałem co i jak... i pojechałem szybko do niej i do szpitala z nią...

justa55 
Hiper wymiatacz

Wysłany: 2010-03-18, 18:23   

Może to być i nawet depresja jeśli tak długo to trwa. Trzeba by było skonsultować się z psychiatrą jeśli jest bardzo w złym stanie. Przekonaj ją, aby udała się do psychologa.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi