Wysłany: 2009-05-02, 21:47
niestety nie mogę się zgodzic z tytułem tematu. Są ludzie brzydcy, chodzi mi tutaj o wygld zewnętrzny. Niektórzy na prawdę nie mają w sobie nic ładnego, pociągającego, a mimo to potrafimy ich kochać. Dlaczego? Bo są jeszcze ludzie na tym świecie dla których liczy się to ukryte, wewnętrzne piękno:).
Podobno najważniejsze jest zaakceptowanie siebie. Jak jesteś pewny siebie to inni to widzą i wygląd nie ma znaczenia. A co do stwierdzenia-poniekąd się zgadzam. Czasem po prostu ktoś się zaniedba i to jego wina jak wygląda. Ale są przypadki, kiedy nawet styliści nie potrafiliby wydobyć teg piękna... Chociaż może się mylę...
_________________ W życiu wszytko ma swój zmierzch. Tylko noc kończy się świtem. ["Zmierzch"]
Moim zd. w każdym jest coś ładnego, wyjątkowego, tylko trzeba to dostrzec i wydobyć (:
Tak, tak zgadzam sie z tym w 100%
I myślę że każdy jest piękny na swój własny sposób jedni może mają ładną figurę, włosy, (cokolwiek) a inni maja zaje**** charakter i poprzez niego pokazują swoje piękno:)
_________________ "...Hey! Wait!
I've got a new complaint
Forever in debt to your priceless advice
Hey! Wait!
I've got a new complaint
Forever in debt to your priceless advice
Your advice..."
Moim zd. w każdym jest coś ładnego, wyjątkowego, tylko trzeba to dostrzec i wydobyć (:
Tak, tak zgadzam sie z tym w 100%
I myślę że każdy jest piękny na swój własny sposób jedni może mają ładną figurę, włosy, (cokolwiek) a inni maja zaje**** charakter i poprzez niego pokazują swoje piękno:)
tyle, że mało kogo interesuje to, że masz np ładną figurę jak brzydką twarz Jak dla mnie to jest taki bardziej sposób pocieszania się "nie jestem najgorsza mam coś tam ładnego "
ja tak nie umiem
A charakter to też fajnie tyle, że najpierw większość patrzy na wygląd
Otóż to.
Przechodząc obok ludzi,na większość można powiedzieć,że są brzydcy.
Dlaczego?
Bo nikt nie przyjrzał im się dokładniej,bardziej szczegółowo.
Dopiero przy bliższym kontakcie,rozmowie z drugą osobą dostrzegamy,że ma ładne oczy,ciekawą fryzurę,czy zniewalający uśmiech.
I oczywiście wewnętrze piękno,które liczy się bardziej aniżeli wygląd.
_________________ "Nasze życie jest takie, jakim uczyniły je nasze myśli".
Marek Aureliusz
Dokladnie tutaj sie zgodze.
Kazdy ma w sobie cos pieknego,a dodatkowo jesli sie o to odpowiednio zadba to mozna te dobre cechy uwydatnic i to znacznie.
_________________ 4. Podpisy
b) Odnośniki do zewnętrznych stron mogą umieszczać jedynie osoby mające na swoim koncie minimum 75 sensownych postów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum