"Nie ma ludzi brzydkich, są tylko ludzie zaniedbani &am Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Zdrowie i uroda » "Nie ma ludzi brzydkich, są tylko ludzie zaniedbani &am

"Nie ma ludzi brzydkich, są tylko ludzie zaniedbani &am
Autor Wiadomość

Kasias 
Hiper wymiatacz
Tak, drażnie Cię.

Imię: Kasia

Wysłany: 2010-03-12, 20:20   

Z każdego człowieka uchodzącego za brzydotę, kupa kosmetyków potrafi uczynić miss, czy mistera. Zresztą człowiek, który sam siebie uważa za brzydkiego, w oczach innych nie będzie atrakcyjny.
Kolejny raz,
Świat zatoczył z nami krąg.
Wyrwał wiarę z naszych rąk,
Nie ma już nic.

Kabitka17 
Mega wymiatacz

Imię: Monika

Wysłany: 2010-03-12, 22:46   

Szczerze to znam dużo dziewczyn,które swoją urodą nie rzucają NIKOGO na kolana.I tak, są brzydkie osoby na tym świecie i tyle (sama znam takie i spotykam na co dzień).
Potrzeba by było multum kosmetyków na takie osóbki żeby z nich coś wydobyć.
Zresztą zawsze ciekawiło mnie to dlaczego Y dziewczyna jest bardziej atrakcyjniejsza od tej drugiej i doszłam do jednego wniosku : ważne są oczy bo to one skupiają swoją całą uwagę na twarzy i rysy twarzy.
A prawda jest taka,że trzeba o siebie dbać i tyle. Dobrać odpowiednią fryzurę (albo zmienić kolor włosów),zrobić jakiś fajny makijaż ,ubrać się w miarę porządnie i już się jest bardziej ładniejszym.
Każdy ma inny gust i tyle dobrze :) Zresztą ja doceniam człowieka za charakter a nie wygląd.W końcu twarz to pierwsze wrażenie a potem ludzie i tak bardziej skupiają się na tym jaki ten człowiek jest a nie na tym jakie ma mankamenty w urodzie.

"Illuminati want my mind, soul and my body
Secret Society trying to keep their eye on me
But I'm a stay incogni' in places they can't find me
Make my moves strategically"

MaliaDhey 
Hiper wymiatacz
Rozlatany lasołaz

Imię: Ja

Wysłany: 2010-03-13, 00:43   

Kosmetykami sie da zrobic wszystko, a wiec kazdy potrafi byc ladny. Np po wf. Rozczochrane poskrecane wlosy, czerwona mokra morda - wystarczy puder i szczotka i juz jest pieknie. A poza tym, kazdy ma choiaz jedne atrybut. Trzeba go tylko umiejetnie podkreslic.

antos_17 
Stały User

Wysłany: 2010-03-13, 08:47   

MaliaDhey napisał/a:
Kosmetykami sie da zrobic wszystko, a wiec kazdy potrafi byc ladny. Np po wf. Rozczochrane poskrecane wlosy, czerwona mokra morda - wystarczy puder i szczotka i juz jest pieknie. A poza tym, kazdy ma choiaz jedne atrybut. Trzeba go tylko umiejetnie podkreslic.

No właśnie, jak któraś ma nierówne kości policzkowe, to da się wyrównać woskiem - jak włosy na twarzy rosną jak u wilkołaka, brwi zrośnięte i grube na 3 cm, no to mozna dwa razy dziennie wyrywać.
Facetowi można dorysować mięśnie na brzuchu:P

Tylko karła już się nie wydłuży, tak jak wychudzonej laski z cyckami wielkości ziaren grochu się nie skoryguje.

Zdarzają się brzydcy ludzie, grunt w tym, żeby nie przykładać do tego jakiejś specjalnej wagi.

Nataniel
Pogromca postów
BORN TO BE

Wysłany: 2010-03-15, 14:11   

Cytat:
Czy z każdego człowieka możemy wydobyć piękno ? Czy brzydota bierze się po prostu z zaniedbania i braku umiejętności wyeksponowania swoich atrybutów ?

I tak, i nie. Nie oszukujmy się, ale są ludzie obiektywnie brzydcy, czy to wskutek choroby (gruźlica kości, hipertrichoza) czy też własnego zaniedbania (ludzie otyli) i choć mogą niektórymi zabiegami kosmetycznymi poprawić swój wygląd, nie zamienią się nagle z brzydkiego kaczątka w łabędzia. Porady stylistów, o których pisałaś, dotyczy głównie kobiet niebrzydkich, a zakompleksionych, którym wystarczy niewielka zmiana (fryzura, makijaż, ciuchy), aby poczuły się lepiej w swojej skórze.

nie daj zapomnieć
piękna i prawdy
leżących na progu

GG: 25676781

laurette 
Mega wymiatacz
Methinks I see..

Wysłany: 2010-03-15, 16:31   

Kasias napisał/a:
Z każdego człowieka uchodzącego za brzydotę, kupa kosmetyków potrafi uczynić miss, czy mistera

No, może nie z każdego, ale na prawdę można wiele zrobić aby wyglądać lepiej. Niektórych mankamentów zwyczajnie nie sposob zmienić czy ukryć, jednkże można za to popracować nad czymś innym :)

Kasias napisał/a:
Zresztą człowiek, który sam siebie uważa za brzydkiego, w oczach innych nie będzie atrakcyjny.

Tutaj się zgodzę w 100%
Zauważyłam, że ludzie, którzy uważają się za atrakcyjnych, wcale nie muszą być jacyś super piękni żeby spodobac się innym. Stosunek do własnej osoby jest bardzo wazny i wpływa na ocenę ludzi z zewnątrz.

btw. wg mnie, wszelkie braki w urodzie mozna skutecznie nadrabiać fajnym charakterem ;) a to jest o wiele lepsze niz sam wygląd modela/modelki.
we śnie na wyspach szczęśliwych nie przebudź ze snu.'

RCS
:serce:

Gary 
Hiper wymiatacz
Ban(d)ita

Imię: Remik

Wysłany: 2010-03-15, 16:36   

są ludzie którym naprawdę nic już nie pomoże no chyba że wydadzą majątek na plastyka :D pozatym ja zawsze twierdziłem i twierdzić będę że jestem brzydki i mi też za dużo nie pomoże :D

margola 
Pogromca postów

Wysłany: 2010-03-15, 20:22   

są brzydcy ludzie, są piękni
takie jest życie

Emeklash 
Hiper wymiatacz
delete me

Wysłany: 2010-03-15, 20:29   

Poniekąd ta brzydota jest wynikiem naszego zaniedbania. Makijaż, uczesanie, styl ubioru robią bardzo, bardzo dużo, jednak wszystkich rzeczy nie poprawimy ani też nie ukryjemy. Są ludzie ci ładni i ci mniej ładni, kwestia gustu kogo za taka brzydką osobę uważamy.

http://www.travian.pl/?uc=pl4_2057

cichosza 
Stały User

Wysłany: 2010-05-20, 14:57   

Tak, myślę, że to stwierdzenie jest prawdziwe, a w skład zaniedbania wchodzi wiele czynników. Dieta, styl życia (ile śpimy), oczywiście higiena, samopoczucie nawet.

praDa 
Mega wymiatacz
Sex, rock and thea!

Wysłany: 2010-05-20, 15:45   

Potwierdzam, z kazdego da sie zrobic szczyt elegancji. Ponadto kazdy czlowiek drugiego widzi inaczej- ja lubie jeden typ facetow, inna kobieta innych.
Sex not love, I taste in your lips"

martucha1231 
Pogromca postów
:)

Wysłany: 2010-05-20, 15:56   

Zapewne nie z każdego da sie zrobić miss, ale każdą urodę przy odrobinie chęci da się poprawić. Wszystko jest kwestią wypracowania i odpowiednio dobranych ubrań i kosmetyków. Poza tym wszystko jest kwestią gustu. Dlatego zgadzam się ze stierdzeniem, że nie ma ludzi brzydkich.

Missy 
Pogromca postów
Gwiazdka

Wysłany: 2010-05-23, 14:44   

są ludzie brzydcy, do niedawno wychodziłam z założenia że każdy ma w sobie coś z wyglądu zewnętrznego co można z pomocą ubrań i kosmetyków wyeksponować na tyle, żeby reszta również wydała się ładna, ale to błąd. znam 3 dziewczyny które są szczytem brzydoty i wierzcie mi że nic nie da się z nich zrobić.

Shanta
Stały User

Wysłany: 2010-05-23, 16:21   

Niektórym matka natura nie dała za wiele i naprawdę NIC tego nie zakryje, chyba, że jakieś operacje. Chociaż jak dla mnie to jest okropnie niesprawiedliwe.

Paulo Coelho

Odpowiedz do tematu