Z każdego człowieka uchodzącego za brzydotę, kupa kosmetyków potrafi uczynić miss, czy mistera. Zresztą człowiek, który sam siebie uważa za brzydkiego, w oczach innych nie będzie atrakcyjny.
_________________ Nie ma już nic.
I już nic nie spotka nas.
Nie ma w niebie naszych gwiazd
Kolejny raz,
Świat zatoczył z nami krąg.
Wyrwał wiarę z naszych rąk,
Nie ma już nic.
Szczerze to znam dużo dziewczyn,które swoją urodą nie rzucają NIKOGO na kolana.I tak, są brzydkie osoby na tym świecie i tyle (sama znam takie i spotykam na co dzień).
Potrzeba by było multum kosmetyków na takie osóbki żeby z nich coś wydobyć.
Zresztą zawsze ciekawiło mnie to dlaczego Y dziewczyna jest bardziej atrakcyjniejsza od tej drugiej i doszłam do jednego wniosku : ważne są oczy bo to one skupiają swoją całą uwagę na twarzy i rysy twarzy.
A prawda jest taka,że trzeba o siebie dbać i tyle. Dobrać odpowiednią fryzurę (albo zmienić kolor włosów),zrobić jakiś fajny makijaż ,ubrać się w miarę porządnie i już się jest bardziej ładniejszym.
Każdy ma inny gust i tyle dobrze :) Zresztą ja doceniam człowieka za charakter a nie wygląd.W końcu twarz to pierwsze wrażenie a potem ludzie i tak bardziej skupiają się na tym jaki ten człowiek jest a nie na tym jakie ma mankamenty w urodzie.
_________________ "Żyjemy tutaj tylko po to aby doświadczyć całego bezsensu istnienia"...
"Illuminati want my mind, soul and my body
Secret Society trying to keep their eye on me
But I'm a stay incogni' in places they can't find me
Make my moves strategically"
Kosmetykami sie da zrobic wszystko, a wiec kazdy potrafi byc ladny. Np po wf. Rozczochrane poskrecane wlosy, czerwona mokra morda - wystarczy puder i szczotka i juz jest pieknie. A poza tym, kazdy ma choiaz jedne atrybut. Trzeba go tylko umiejetnie podkreslic.
_________________ Mężczyzno! Puchu marny! Ty wietrzna istoto! - Eliza Orzeszkowa - Marta
Kosmetykami sie da zrobic wszystko, a wiec kazdy potrafi byc ladny. Np po wf. Rozczochrane poskrecane wlosy, czerwona mokra morda - wystarczy puder i szczotka i juz jest pieknie. A poza tym, kazdy ma choiaz jedne atrybut. Trzeba go tylko umiejetnie podkreslic.
No właśnie, jak któraś ma nierówne kości policzkowe, to da się wyrównać woskiem - jak włosy na twarzy rosną jak u wilkołaka, brwi zrośnięte i grube na 3 cm, no to mozna dwa razy dziennie wyrywać.
Facetowi można dorysować mięśnie na brzuchu:P
Tylko karła już się nie wydłuży, tak jak wychudzonej laski z cyckami wielkości ziaren grochu się nie skoryguje.
Zdarzają się brzydcy ludzie, grunt w tym, żeby nie przykładać do tego jakiejś specjalnej wagi.
Czy z każdego człowieka możemy wydobyć piękno ? Czy brzydota bierze się po prostu z zaniedbania i braku umiejętności wyeksponowania swoich atrybutów ?
I tak, i nie. Nie oszukujmy się, ale są ludzie obiektywnie brzydcy, czy to wskutek choroby (gruźlica kości, hipertrichoza) czy też własnego zaniedbania (ludzie otyli) i choć mogą niektórymi zabiegami kosmetycznymi poprawić swój wygląd, nie zamienią się nagle z brzydkiego kaczątka w łabędzia. Porady stylistów, o których pisałaś, dotyczy głównie kobiet niebrzydkich, a zakompleksionych, którym wystarczy niewielka zmiana (fryzura, makijaż, ciuchy), aby poczuły się lepiej w swojej skórze.
_________________ nie daj zapomnieć
chleba i wody
zapachu i smaku
nie daj zapomnieć
piękna i prawdy
leżących na progu
Z każdego człowieka uchodzącego za brzydotę, kupa kosmetyków potrafi uczynić miss, czy mistera
No, może nie z każdego, ale na prawdę można wiele zrobić aby wyglądać lepiej. Niektórych mankamentów zwyczajnie nie sposob zmienić czy ukryć, jednkże można za to popracować nad czymś innym :)
Kasias napisał/a:
Zresztą człowiek, który sam siebie uważa za brzydkiego, w oczach innych nie będzie atrakcyjny.
Tutaj się zgodzę w 100%
Zauważyłam, że ludzie, którzy uważają się za atrakcyjnych, wcale nie muszą być jacyś super piękni żeby spodobac się innym. Stosunek do własnej osoby jest bardzo wazny i wpływa na ocenę ludzi z zewnątrz.
btw. wg mnie, wszelkie braki w urodzie mozna skutecznie nadrabiać fajnym charakterem a to jest o wiele lepsze niz sam wygląd modela/modelki.
_________________ 'A Ty mnie na wyspy szczęśliwe zawieź,
wiatrem łagodnym włosy jak kwiaty rozwiej, zacałuj,
Ty mnie ukołysz i uśpij, snem muzykalnym zasyp, otumań,
we śnie na wyspach szczęśliwych nie przebudź ze snu.'
Imię: Remik
Wysłany: 2010-03-15, 16:36
są ludzie którym naprawdę nic już nie pomoże no chyba że wydadzą majątek na plastyka :D pozatym ja zawsze twierdziłem i twierdzić będę że jestem brzydki i mi też za dużo nie pomoże :D
_________________ "jestem z pokolenia tych skazanych na banicję"
Poniekąd ta brzydota jest wynikiem naszego zaniedbania. Makijaż, uczesanie, styl ubioru robią bardzo, bardzo dużo, jednak wszystkich rzeczy nie poprawimy ani też nie ukryjemy. Są ludzie ci ładni i ci mniej ładni, kwestia gustu kogo za taka brzydką osobę uważamy.
_________________ Każdej minuty, każdej godziny, każdego dnia żyję w przekonaniu, że w końcu minie.. miłość, nienawiść, życie.. tak, życie. Bo śmierć już nie boli.
Tak, myślę, że to stwierdzenie jest prawdziwe, a w skład zaniedbania wchodzi wiele czynników. Dieta, styl życia (ile śpimy), oczywiście higiena, samopoczucie nawet.
_________________ jestem powątpiewaniem w sens i formą ponad treść'
Wiek: 23 Dołączyła: 07 Maj 2010 Skąd: Den Haag / Rijswijk
Wysłany: 2010-05-20, 15:45
Potwierdzam, z kazdego da sie zrobic szczyt elegancji. Ponadto kazdy czlowiek drugiego widzi inaczej- ja lubie jeden typ facetow, inna kobieta innych.
Zapewne nie z każdego da sie zrobić miss, ale każdą urodę przy odrobinie chęci da się poprawić. Wszystko jest kwestią wypracowania i odpowiednio dobranych ubrań i kosmetyków. Poza tym wszystko jest kwestią gustu. Dlatego zgadzam się ze stierdzeniem, że nie ma ludzi brzydkich.
są ludzie brzydcy, do niedawno wychodziłam z założenia że każdy ma w sobie coś z wyglądu zewnętrznego co można z pomocą ubrań i kosmetyków wyeksponować na tyle, żeby reszta również wydała się ładna, ale to błąd. znam 3 dziewczyny które są szczytem brzydoty i wierzcie mi że nic nie da się z nich zrobić.
Niektórym matka natura nie dała za wiele i naprawdę NIC tego nie zakryje, chyba, że jakieś operacje. Chociaż jak dla mnie to jest okropnie niesprawiedliwe.
_________________ To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum