jeśli nie spróbuje, będzie w czarnej dupce ; )
dlatego warto spróbować, chociażby dlatego, by się przekonać, czy coś się zmieni, czy nie.
ja nigdy nie miałam ograniczeń, bo brat ich wytresował.
na wszystko mi zawsze pozwalali, a nawet, jeśli nie, to i tak robiłam to, co chciałam.
mówię 'wrócę dzisiaj' i tyle. ew. mówię, gdy szykuje się 'większa' impreza, że wrócę o 9 rano.
i już.
ale nie każdy rodzic jest taki sam.
dlatego proponuję na początek po dobroci, małymi kroczkami, a potem na chama, jeśli nie będzie się dało nic zrobić.
_________________ pal to i trzymaj w płucach, nie puszczaj nim wszystko znów nie będzie wporzo!
Wysłany: 2009-07-16, 12:54 Re: Nie mogę wyjść z domu po 7
Mariano napisał/a:
Mam 16 lat, rodzice nie wypuszczają mnie z domu praktycznie już o 19.
Rozumiem gdyby był to rok szkolny, ale przecież to są wakacje.
Jak ja z jakąś dziewczyną mam się umawiać, jak bedzie chciała gdzieś później wyjść to co, powiem jej że nie moge po 7 z domu wychodzić? Przecież mnie wyśmieje...
Co mogę rodzicom powiedzieć żeby zmienili zdanie?
nazekam na swoich rodzicow ktorzy pozwalaja mi tylko do 10 co i tak jest krotko...ale ze do 7? to jest totalne przegiecie...ja o tej najczesciej wychodze...uswiadom im jakos ze masz juz 16 lat....bez przesady....ale pewnie masz takich rodzcow ze niczym im nie przegadasz...wiem cos o tym...zrob jakis przekret ucieknij z domu ....wroc o 12....rob tak chyba Cie nie zabija..wkoncu bede sie cieszyc ze wracasz przynajniej o tej 10
do tego jestes chlopakiem ehh..;/wspolczuje
Moja koleżanka ma Ojca który jest Francuzem i ma stwardnienie rozsiane , w sumie to jego choroba nie ma nic do tej sprawy ale może napiszę co i jak.
Dziadek mojej koleżanki był żydem , dlatego jej ojciec musiał zmienić nazwisko. Ojciec tej dziewczyny miał dyscyplinę w domu , na dworze tylko do 15:00 i unikać kontaktu z nieznajomymi. Potem Ojciec tej koleżnki zaczął wprowadzać taką dyscyplinę w u siebie w domu , żyjemy w XXIw. a moja koleżanka mogła siedzieć na dworze w WAKACJE do 18:00 a w roku szkolnym w ogóle nie mogła wychodzić z domu , nawet w weekendy.
Prosiła , błagała a jak wracała kilka minut za późno dostawała niezły ochrzan.
Do tej pory zmieniło się tyle ,że może w wakacje siedzieć do 20:00.
Czyli błagania i prośby nie pomogły , mam nadzieję ,że Twoi rodzice są troszku inni i dadzą się namówić ,bo dla mnie to jest normalne więzienie i ograniczenie praw dziecka.
ja również jestem w twoim wieku i mam czas do 22. porozmawiaj z nimi i udowodnij im że jesteś odpowiedzialny np zajmując się młodszym rodzeństwem (mam nadzieję że je masz:] ) albo czymś takim. w końcu zrozumieją że popełniają błąd i dadzą Ci więcej luzu
Musisz pokazać swoim rodzicom, że moga Ci zaufać. Do mnie rodzice mają zaufanie, nigdy nie wróciłam pijana po imprezie,zawsze wracałam do domu (no chyba że impreza z noclegiem była), i prawdę mówiąc nigdy nie mam wyznaczonej godziny o której mam wracać . Musisz z nimi porozmawiać, udowodnić, że jesteś odpowiedzialny. Życzę powodzenia!
_________________ "Odszedł a ciało swe pogodził z ptakiem
I wiecznym cierpieniem
I była miłość
I była zgoda
Każdy był wolny
Wolny był każdy ptak..."- Dżem
masz już 16 lat czyli tylko 2 lata i będziesz pełnoletnia. nie rozumiem czemu rodzice trzymają cię na smyczy. niektóre dziewczyny w twoim wieku wracają nad ranem. ^^
nie chodzi mi o jakieś puszczalskie. tylko normalne nastolatki.
powinnaś pogadać szczerze z rodzicami.
nie mają do cb zaufania czy co ?
zrób coś z tym i nie trać najpiękniejszych lat swojego życia na siedzeniu w domu przez rodziców.
ja na początku to się zawsze spóźniałam i byłam później w domu...starzy gadali że już nie wyjdę itp. a i tak wychodziłam na następny dzień bo sami załapali że lepiej jest wychodzić wieczorem gdzie przeważnie jest chłodniej...wgl. idę i mówie że wychodzę i nie wiem o której wrócę...czasami dzwonią więc mówię gdzie jestem i tyle ;DD z rodzicami trzeba gadać...często ^^ zarabia się na zaufaniu :))
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum