Co myślicie o tej cesze(ciocia Wikipedia tak powiedziała)?
Jedni uważają że tak cecha jest pozytywna jednak ja osobiście uważam że ona utrudnia bardzo kontakty w życiu realnym ;]
Proszę o wypowiedzi :)
czasem lubię gdy chłopak jest nieśmiały, a czasem gdy ktoś się kręci wokół jakiegoś tematu a nie potrafi jasno określić o co chodzi mam ochotę go udusić...
Ja wolę jednak otaczać się ludźmi, którzy nie boją się na głos wyrazić swoich opinii. O ile nie jestem w czymś dobra, okey, nie wypowiadam się, ale kto mi do cholery wytłumaczy, czemu niektórzy ludzie, będąc w czymś naprawdę dobrym, boją się wziąć udział w dyskusji? Jeżeli ktoś jest nieśmiały, raczej staram się mu pomóc z tego wyjść, niż pogłębiać tą jego cechę.
_________________ To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące.
Nieśmiałość za pewne utrudnia kontakty z ludźmi. Wolę ludzi bardziej śmiałych i otwartych co nie znaczy, że tych nieśmiałych nie lubię. Wystarczy tą osobę poznać i dać jej czas na oswojenie i otwarcie się.
_________________ If you have to go don't say goodbye
If you have to go don't you cry
If you have to go I will get by
Someday I'll follow you and see you on the other side...
Ostatnio zmieniony przez Cole 2010-05-18, 16:50, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Bartek
Wysłany: 2010-05-18, 16:49
Shanta napisał/a:
kto mi do cholery wytłumaczy, czemu niektórzy ludzie, będąc w czymś naprawdę dobrym, boją się wziąć udział w dyskusji?
To jest jasne dla nas wszystkich, że chodzi o strach przed palnięciem gafy. Dlaczego taki strach się pojawia? To już inna kwestia.. Bardziej, myślę, skomplikowana. Jak to mówią Rosjanie: ,,biez wódki tego nie razbierosz..."
_________________ Chciałby nad poziomy człek
a tu ciągle niż...
Nie uciągnie pusty łeb
ciężkiej dupy wzwyż
Shanta napisał/a:
Jeżeli ktoś jest nieśmiały, raczej staram się mu pomóc z tego wyjść, niż pogłębiać tą jego cechę.
Proszę,pomóż :
na odległośc jest to zdecydowanie trudniejsze, ale może przyszła pani psycholog Shanta coś poradzi!
Sputnik, zgadzam się, ale jeżeli człowiek przełamie się raz czy dwa, to te strach mija, chyba, że nasze towarzystwo jest bezwstydnie chamskie, niewychowane i niedojrzałe. Wtedy zmienia się znajomych.
_________________ To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące.
Shanta napisał/a:
Jeżeli ktoś jest nieśmiały, raczej staram się mu pomóc z tego wyjść, niż pogłębiać tą jego cechę.
Proszę,pomóż :
na odległośc jest to zdecydowanie trudniejsze, ale może przyszła pani psycholog Shanta coś poradzi!
To tak,
podoba mi się pewna dziewczyna chodzimy do szkoły 9 lat (gim+podstawówka),nigdy,
nie wymieniłem z nią ani słowa a realu,otóż w virtalu nie ma żadnego problemu z komunikacją.
Tu jest problem za 3tyg. kończymy gim. i chciałbym coś zmienić(może jest za późno,ale są wakacje).I co byś poradziła,na przełamanie się?
Wiem,chaotycznie to opisałem
Myślę, że to jest duże utrudnienie.
Ja sama jestem trochę niesmiała co zagłuszam śmiechem.
Osobiście sądzę, że nieśmiali chłopcy są słodcy, ale to nie mój typ. Chyba mam za mało cierpliwości by ich ośmielać, a może po prostu sama nie mam do tego śmiałości.
_________________ Ja tylko walczę o siebie, ja tylko nie chcę umierać, ja tylko pragnę pokochać. Wynaturzona z natury.
Ja jestem nieśmiała i bardzo mi to utrudnia życie. Czasem wiem, że powinnam coś powiedzieć ale po prostu nie mam odwagi tak samo jak nie mam odwagi żeby pierwsza zacząć jakąś dyskusje albo nigdy się nie mogę zebrać w sobie żeby do kogoś podejść żeby się z nim zapoznać.
_________________ "[...]miłość po prostu jest. Bez definicji. Kochaj i nie żądaj zbyt wiele. Po prostu kochaj."
Maniek, jesteś ofiarą internetu, przykro mi. Jeżeli sprowadzasz znajomość tylko do komunikatora internetowego, no to wybacz mi chłopie. Czy dziewczyna ma kły, śmierdzi czy co, że nie możesz podejść? PRZEŁAM SIĘ, wiem, że to jest tak cholernie trudne, że ja często mam problemy a tutaj Ci chrzanię, żebyś podszedł, no ale...
Albo, jeżeli już musisz, napisz na gadu, a potem podejdź do niej na korytarzu, dokańczając rozmowę z gg.
Bo ile chwil musiało ominąć nieśmiałych ludzi, pomyślcie sami.
Nieśmiałość jest cechą, do pewnego stopnia... chociaż...
Ja jestem nieśmiałą i nie uważam tego za zaletę, widzę w tym same wady, to udręka i cośco mie pozwala spokojnie myśleć, mówić i tak dalej...
Nieśmiałość jest na swój sposób fajna. Wielu chłopaków zwraca dzięki niej uwagę na dziewczynę, widząc jak powoli się otwiera czują się jeszcze fajniej. Nieśmiałość u chłopaka bywa nie co inaczej postrzegana - nie, że źle, ale chłopak nieśmiały głównie nie przyciąga niczyjej uwagi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum