no to tak jest to troche długa chistria ale postaram sie ją skrócić
z moja najlepszą przyjaciółka chodził taki ładny chłopak ale był to kolekcjioner dziewczyn i chodził z nią tylko 3 dni a poteem jej zrobił obciach przy kumplach a ja go z poczatku nie lubiłam a tezaz jak sie po roku odezwał bo chce z mija kolezanka zaczać wszystko od nowa to ona ma og w d...e
a mi sie on strasznie podoba i chciałabym z nim chodzic on chyba mysli ze nie ma u mnie szans bo kiedys go strasznie gnoiłam bo o psiapsiółke byłam zazdrosna...
jak mam mu przekazać to ze mi siepodoba i chciałabym z nim chodzic prosze o pompc ... z góry dziękuje (on jest wolny) :-
Imię: Martyna
Wysłany: 2010-05-29, 20:09
Ja mam 17 lat i też nigdy nie miałam faceta... Mimo że znam osoby które tylko z tego powodu sie ze mna nie przyjaznią... Wiele osób uważa ze to obciach, ale jak ktoś mi to mówi, to szczerze, czuję się od takiej osoby więcej warta i dojrzalsza. Bo przecież dorosłości nie mierzy się tym ilu już facetów się miało, albo w jaki wieku miało się pierwszego.
Jak dla mnie, to żaden obciach. Oczywiście, takie myślenie jest dla mnie uzasadnione. W dzisiejszych czasach, tzw chodzenie ze sobą zaczyna się bardzo wcześnie. Niekiedy mnie to śmieszy.. ale to akurat najmniej istotne. Nasuwa się tylko pytanie - dlaczego? Wydaje mi się, że nie każdy jest gotowy na coś takiego (wiek jak dla mnie nie gra roli).. Niektórzy potrzebują więcej czasu, zanim zdecydują się na coś takiego. Nie ma się czego wstydzić. A poza tym, czy ktoś musi o tym wiedzieć..?
Nie no myślę, że to nie jest absolutnie żaden wstyd. Jedyne co -tak mi się wydaję- czym jest się coraz starszym i nie ma się za sobą pierwszego pocałunku czy pierwszego razu tym takie zdarzenia są bardziej stresujące.
Nie jes tak, że jeżeli chłopak np kocha się z dziewczyną piewrszy raz załóżmy w wieku 20 -25 lat to nie ma na tyle wprawy w wstrzymywaniu się itp? Może jest to zbyt właśnie stresujące lub krępujące ? Co sądzicie? No i jeżeli tak jest.. to tylko to może sprawiać kłopoty, ale wstyd to nie jest żaden :)
_________________ Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. T.Pratchett
To nie jest żaden obciach.
Znam dużo osób, które mają po 21 lat i nigdy nie mieli chłopaka/dziewczyny.
Nie dlatego, że jest coś z nimi nie tak, po prostu nie chcą związków, które trwają miesiąc, dwa miesiące. Chcą doznać prawdziwego uczucia, i czekają na jakąś odpowiednią osobę, nie wybierają chłopaka/dziewczyny ot tak, żeby mieć.
Lepiej mieć tego jednego porządnego w późniejszym wieku, niżeli kilkudziesięciu byle jakich.
_________________ Jęczeć nad minionym nieszczęściem to najlepszy sposób, by przyciągnąć inne.
Jasne, że to nie jest obciach. Może dużo ludzi teraz właśnie tak na to patrzy, ale uważam, że nie ma powodu.
_________________ któregoś dnia może mnie nie być po prostu załóż
przypomnisz mnie sobie
ale nie czuj żalu,
życie się będzie toczyć i tak pomału,
wytrzesz z łez oczy MNIE NIE ŻAŁUJ!
Gabrielle1912 [Usunięty]
Wysłany: 2010-07-26, 20:15
Nie obciach. Lepiej poczekać parę lat na tę jedyną osobę, niż od przedszkola mieć kogoś co miesiąc.
Czasami (tak jak ja) można mieć też pecha co do swojego otoczenia. Nie mówię,że u mnie w otoczeniu nie na fajnych czy sympatycznych dziewczyn,ale to tak jest często,że Ładna ale głupia lub przeciwnie fajnie się z nią gada,ale albo jest zajęta albo w ogóle nie pociąga fizycznie. I co tu zrobić? Fotka.pl? haha czasem próbuję i tam ale wiaodmo jak to jest. Powiecie,że szukam na siłę,ale przychodzą takie momenty,że się już nie ma ochoty czekać bo mnie np powiedzmy tak od lata nawiedziła duża potrzeba na tą drugą osobę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum