Niski Wzrost Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Wasze problemy » Niski Wzrost

Zamknięty przez: motyl
2009-07-23, 11:27
Niski Wzrost
Autor Wiadomość

MalinowaMiłość 
User

Wysłany: 2009-04-05, 17:06   Niski Wzrost

Już od dłuższego czasu wkurza mnie to ,że dużo chłopaków jest odemnie sporo wyższych
źle się z tym czuje... mam 17lat i jedynie 172cm
miałem kolege równego wzrostu (młodszy o rok odemnie) a w zeszłe wakacje jak go zobaczyłem w autobusie,normalnie o pół głowy wyższy..
mam duzo znajomych ktorzy mnie przerosli,chociarzby o te pare cm..
A ja żadnego jakiegoś skoku wzrostu nie miałem...może w drugiej gim podrosłem najwiecej z 6cm a tak to baardzo wolno rosnę...i boje się ,że skończy się na tych max 174-176 (ponieważ ojciec ma 176 wiec coś koło tego sie spodziewam)

Chciałbym mieć 180cm,bo uważam że to takie minimum dla chłopaka..
próbuje nie myśleć o tym czy urosnę ...ale zawsze mam taki nawyk że wchodzę na jakieś fora sportowe i czytam ..o ich podobnych problemach ze wzrostem,
ludzie piszą o tym samym,ile urosną ile urosną i tak w kółko ,chociarz nic się nie dowiedzą,
jak tylko wyrazy że będzie ok że urosniesz ,zdrowo sie odzywiaj a bedzie ok..
heh...mi takie coś nie wystarcza ;( zwisanie na drążku jest bezsensu,nie wierze że to coś pomaga...

Denerwuje mnie że jestem wciąż z takim przeciętnym wzrostem,i nawet niektóre laski są wyższe... ehh.. wiem że to nie jest aż taki problem...ale naprawde źle się cuzje z takim wzrostem.... nie wiem co mam robić,próbuje nie myśleć a to nagle pojawia się tak nagle i myśle o tym..codziennie sie przegladam w lustrze i sobie mysle ze ja taki maly...
i marze o tych 180cm przynajmniej...

SweetGirl 
Pogromca postów
nie taka słodka

Wysłany: 2009-04-05, 17:19   

MalinowaMiłość napisał/a:
i boje się ,że skończy się na tych max 174-176 (ponieważ ojciec ma 176 wiec coś koło tego sie spodziewam)
jeśli Twój ojciec ma tyle to Ty również pewnie będziesz tyle mieć. Takie geny i nic na to nie poradzisz.
nawet niektóre laski są wyższe
jeśli chodzi o dziewczyny to jest dużo niskich ;D a w miłości wzrost nie przeszkadza. ;)

poem sometimes 
Pogromca postów
Urodzony prowodyr

Wysłany: 2009-04-05, 17:47   

SweetGirl napisał/a:
jeśli Twój ojciec ma tyle to Ty również pewnie będziesz tyle mieć. Takie geny i nic na to nie poradzisz.

Mój ojciec ma ze 172 cm wzrostu. Ja mam 183. Geny?

VITO 
Hiper wymiatacz
Król ShoutBox

Wysłany: 2009-04-05, 19:02   

mam 17lat i jedynie 172cm

Czytałem twój temat tylko do tego momentu. Ja mam 16 lat i mniej więcej tyle samo wzrostu co ty. W mojej klasie jest z trzech kolegów równych mi wzrostem, reszta jest o głowę większa. Nie rozpaczam, nie traktuję tego jako problem. Mój wzrost mi odpowiada.
172cm to nie jest wcale mało. Mój znajomy ma 150cm i jest ode mnie starszy.
Moim zdaniem nie masz żadnego problemu. Gorzej by było jakbyś miał penisa o długości 5cm tak jak to w jakimś temacie było.

margola 
Pogromca postów

Wysłany: 2009-04-05, 19:21   

Ludziu! Gdyby wszyscy chłopacy byli tacy wysocy to co by poczęły takie niskie dziewczęta jak np ja?
A w ogóle to nie jesteś specjalnie niski i szukasz sam sobie problemów.
Właściwie to po co założyłeś ten temat? Nie ma żadnego sposobu żebyś nagle zaczął szybciej róść. czyli mamy cie wesprzeć duchowo. Nie przejmuj sie że jesteś średniego wzrostu?

kas8D 
Wymiatacz
realnie nieobecna

Imię: Kasia

Wysłany: 2009-04-05, 19:34   

Nie przejmuj się, przecież 172 to nie jest niski wzrost. Wiem, że dużo chłopaków ma 180, ale jak już tu ktoś napisał w miłości wzrost nie przeszkadza, a jest też dużo niskich dziewczyn.

[ Dodano: 2009-04-05, 20:37 ]
A tak w ogóle to tu jest podobny temat : http://www.e-mlodzi.com/n...yzny-vt2542.htm

MalinowaMiłość 
User

Wysłany: 2009-04-05, 19:42   

No właśnie chodzi o to że sporo osób jest wyższych odemnie i się źle z tym czuje . Może wam zwisa ile macie wzrostu ale mi akurat nie. Chcę być wyższy,bo wtedy będe pewniejszy... głupio sie czuje jak stoje koło gostka 183 +
a jak na swój wiek to mam za mało...

chciałem też żeby moja dziewczyna czuła się bardziej bezpieczna przy mnie..

Ja uważam to za problem niestety.To wyszło samo z siebie w pewnym momencie poczułem że dość odrużniam się od innych. i potem sie zaczelo..że szukalem sposobow by choć troche podrosnąć. Tyle. Nikt nie musi mnie wspierać duchowo...myślałem że ktoś się podzieli swoimi doświadczeniami,w jakich okresach intensywnie rósł itp...

nie doszukuje się problemów,one same mnie szukają... xd

szostol 
Pogromca postów

Wysłany: 2009-04-05, 19:57   

Rośnie się do bodaj 21 roku życia, czyli masz jeszcze szanse na 1-2cm, ale na więcej nie licz. Mi by taki wzrost w zupełności wystarczył. Poza tym nie ma sposobu na urośnięcie, ew. branie hormonu wzrostu, ale jest to bardzo kosztowne, a może się w przyszłości okazać że szkodliwe.

stubarwny 
Pogromca postów
Ten zły

Wysłany: 2009-04-06, 08:01   

Cytat:
mam 17lat i jedynie 172cm

Problemem by było powiedzmy 150cm. Masa osób ma około 170cm wzrostu. Swego czasu połowa mojej klasy szkoły średniej miała koło tego. Nikt nic nie marudził ;)

szostol 
Pogromca postów

Wysłany: 2009-04-06, 13:05   

Nowaciu, akurat mężczyźni mają większy problem. Drobne kobitki wyglądają extra, a "ciacho" ma dokładnie 1.80m.

Hannah1912 
Hiper wymiatacz
Dekadentka

Wysłany: 2009-04-06, 17:01   

172? to nie tak źle. znam chłopaków którzy mają po 16 lat a są niżsi ode mnie (mam 169)
nie przejmuj się tak, może jeszcze troche urośniesz... i postaw sobie włosy na żelu, podobno wygląda się na wyższych :mrgreen:

SweetGirl 
Pogromca postów
nie taka słodka

Wysłany: 2009-04-06, 18:49   

poem sometimes napisał/a:
Mój ojciec ma ze 172 cm wzrostu. Ja mam 183. Geny?
no są wyjatki. Np u mnie w szkole jest rodzeństwo. Jeden chłopak w 3 gim a drugi w 1. Mają bardzo niskich rodziców i sami też są maluutcy ;)

Marcin@111 
User
Anarchyyyy

Wysłany: 2009-07-23, 10:48   

Mój kumpel ma 1.92m a jego ojciec jest 22 cm niższy ;] Geny ? :-P

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi