NOP- Narodowe Odrodzenie Polski. Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Polityka » NOP- Narodowe Odrodzenie Polski.

NOP- Narodowe Odrodzenie Polski.
Autor Wiadomość

Rorschach 
Pogromca postów
socjopata

Wysłany: 2010-05-26, 23:09   

ojzu napisał/a:
Natomiast we Francji ataków "stada murzynów" mieliśmy sporo po cięciach w socjalu, wyszli na ulicę i rozpoczęli rebelię, demolowali sklepy, palili samochody - parę lat temu.
To wszystko przez to, że Francuzi nie miali zbawiennej i postępowej organizacji NOP! Oni nas ocalą! :niepewny:

TQIT 
VIP
Buu.

Imię: Mateusz

Wysłany: 2010-08-23, 19:15   

Punkt widzenia się zmienia. Trochę zagłębienia się w założenia ideowe NOPu pozwoliły mi na stwierdzenie dwóch rzeczy:
1) założenia na mój gust idealne ( http://www.nop.org.pl/?artykul_id=5 )
2) NOP jest jak Antifa - wykonanie poniżej krytyki. Ale w sumie wytłuką się nawzajem, przynajmniej się nie nudzą.

Przydałaby się w Polsce jakaś normalna organizacja nacjonalistyczna.

Krit
Pogromca postów

Wysłany: 2010-08-23, 19:29   

Cytat:
12. W kompetencjach państwa leży zapewnienie realizacji praw człowieka i narodu, wynikających z prawa naturalnego.

14. Naród kontroluje działalność państwa poprzez powołane przez siebie ZGROMADZENIE NARODOWE.

To chyba jakieś kpiny :-D
Nie mogę patrzeć na rzeczy z dystansem, np. poprzez kamerę. Nigdy nie przykładam oka do kamery. Do diabła z obiektywem. Chcę być pośrodku rzeczy. Muszę wiedzieć wszystko o każdym, kochać wszystko wokół mnie.

TQIT 
VIP
Buu.

Wysłany: 2010-08-23, 19:33   

Krit napisał/a:
To chyba jakieś kpiny :-D

Mało realne only ;) Znaczy się pkt.14. Jednak osobiście i tak dwie izby to nadto, wywalić senat i zmniejszyć sejm.

Krit
Pogromca postów

Wysłany: 2010-08-23, 19:39   

Nie o to chodzi. Przecież to oczywiste, że państwo jest wyższym dobrem. :-)

Ja nie wierzę w nacjonalizm i wywyższanie narodu.
Nie mogę patrzeć na rzeczy z dystansem, np. poprzez kamerę. Nigdy nie przykładam oka do kamery. Do diabła z obiektywem. Chcę być pośrodku rzeczy. Muszę wiedzieć wszystko o każdym, kochać wszystko wokół mnie.

TQIT 
VIP
Buu.

Wysłany: 2010-08-23, 19:47   

Krit napisał/a:
Ja nie wierzę w nacjonalizm i wywyższanie narodu.

Kwestia gustu. Różne są poglądy. Endecja też ma swoich zwolenników.

Krit
Pogromca postów

Wysłany: 2010-08-23, 20:19   

TQIT napisał/a:
Kwestia gustu. Różne są poglądy. Endecja też ma swoich zwolenników.

A ja jestem skrajnie za dziadkiem, więc różnie to bywa ;)

MarysiaL 
User

Wysłany: 2011-11-23, 14:30   

shesatanek napisał/a:
Nie jestem tolerancyjna i nigdy nie będę. Jeżeli drążymy temat homoseksualizmu, to proszę bardzo. Po prostu mam obrzydzenie do takich osobników i to nie jest normalne. Normalny związek to taki, który składa się z odmiennych płci - heteroseksualny. Nigdy nie zaakceptuję takiego zachowania. Przepraszam za moją 'odmienność'

[ Dodano: 2010-05-25, 16:59 ]
margola napisał/a:
Oł je, masz rację trzeba zniszczyć tych pedałów, murzynów, wszystkich, którzy są odmienni od nas, tutaj !

Kolorowi mają swoje miejsce na ziemi i tam, gdzie jest ich miejsce w ogóle mi nie przeszkadzają. Ale sytuacja się zmienia radykalnie, gdy zaczynają się panoszyć po naszym kraju, gwałcić, okradać - i w większości przypadków nie są karani, bo właśnie My Polacy powinniśmy im wchodzić w cztery litery. 'Są kolorowi, jeżeli go skażemy - zostaniemy posądzeni o rasizm'. Tak niestety jest.

Po pierwsze - homoseksualiści mi nie przeszkadzają - nie wchodzę nikomu do łóżka i nie interesuje mnie czy mój sąsiad pieści się z kobitą, czy z mężczyzną.
(Shesatanek nie jest ani trochę odmienna :) bardzo wiele osób prezentuje ten sam pogląd, i nie trzeba za niego przepraszać. Jedynie czasem się zastanowić może, bo medal ma zawsze dwie strony. To już nie chodzi o tolerancję, tylko o zwykłą empatię - tą umiejętność trzeba w sobie kształcić.) NOP szafuje też bardzo katolickimi hasłami... ciekawe ile z osób prezentujących te poglądy przeczytało fragment w Katechiźmie Kościoła Katolickiego o homoseksualiźmie? Przy odrobinie rozumu wyciągnie się odpowiednie wnioski. (I ciekawe ile z członków NOP używa "gumek" - przepraszam, za wulgaryzm).
Po drugie - co do kolorowych. Mój mąż jest z Indii, ma piękny "kolorowy" kolor skóry, nie panoszy się po kraju, nikogo nie zgwałcił, ani nie okradł :) wręcz przeciwnie, grzecznie pracuje na nasz polski PKB, na emeryturki naszych Mam i Babć, nie licząc na nic w zamian. Mamy legalny ślub (swoją drogą - dla uspokojenia Shesatanek - biurokracja polska wcale nie sprzyja "kolorowym", a już na pewno nie małżeństwu "kolorowego" z "niekolorową") I takich jak On jest wielu... Ponadto, panno Shesatanek, ludzie są wolni, są obdarzeni wolną wolą i mają wpływ na swój los - nie możesz decydować kto gdzie ma swoje miejsce... Czyżbyś chciała konkurować z Bogiem w kreśleniu ludzkich żyć?
Ja bym radziła zająć się sobą, zamiast patrzeć czy sąsiad jest afrykaninem, i czy ma chłopaka... szkoda życia, a ile można się nauczyć!
W USA nacjonaliści nosili takie białe szpiczaste długie czapki z dziurami na oczy... nasi mają takie namordniki dziwne i logo z dwoma facetami w trakcie stosunku seksualnego.

Behemoth 
Mega wymiatacz
Pazurzasty

Wysłany: 2011-11-24, 00:01   

Cytat:
Po prostu mam obrzydzenie do takich osobników i to nie jest normalne.

Twoje słodkie prawo tak uważać.

Cytat:
Normalny związek to taki, który składa się z odmiennych płci - heteroseksualny. Nigdy nie zaakceptuję takiego zachowania.

Twoje słodkie prawo tak uważać.

Cytat:
Przepraszam za moją 'odmienność'

Nie ma za co przepraszać :-) .

Cytat:
Kolorowi mają swoje miejsce na ziemi i tam, gdzie jest ich miejsce w ogóle mi nie przeszkadzają.

Oj, to bym był ostrożny... Wiesz, Słowianie to też przybysze ze wschodu ;) . Trudno więc tu mówić o "swoim miejscu na ziemi" :-) .

Cytat:
Ale sytuacja się zmienia radykalnie, gdy zaczynają się panoszyć po naszym kraju, gwałcić, okradać - i w większości przypadków nie są karani, bo właśnie My Polacy powinniśmy im wchodzić w cztery litery.

O kurde! Ja wiem, że ja ciemna lubelska prowincja, ale żeby po moim kraju biegały bandy Murzynów gwałcących i kradnących co popadnie, a ja nic o tym nie wiem :-o . Szok normalnie.

Cytat:
Ja tez mam prawo powiedzieć "nie chcę na to patrzeć" i wyjść, tak samo jak oni mogą się opanować i nie okazywać swojej odmienności. Oni mają prawo być tolerowani a ja nie?

Masz prawo wyjść, a oni mają prawo nie okazywać sobie uczuć... ale mają prawo też się całować i obściskiwać, o ile taka ich wola. Wolność :-) .

Cytat:
Za kilka lat, to my - biali ludzie, we własnym kraju będziemy mniejszością.

E, bez przesady. Do Polski imigranci tak jeszcze nie ciągną.

MarysiaL - 101% zgody :-) .

Bierz, co chcesz, potem płać i płacz.

Fedorowicz 
Hiper wymiatacz

Wysłany: 2011-11-25, 06:49   

Cytat:
..nasi mają takie namordniki dziwne..

LOLZ! Obśmiałem sie z samego rana! Na dodatek słowo "nasi" kojarzy się z "nazi"
:mrgreen:

Cytat:
Przecież to oczywiste, że państwo jest wyższym dobrem.

Myślałem, że pan jest za ograniczeniem wpływu państwa na życie społeczne, za minimum państwa socjalnego ?
Ostatnio zmieniony przez Fedorowicz 2011-11-25, 07:39, w całości zmieniany 1 raz  

RetseJ 
Stały User

Wysłany: 2011-11-25, 07:31   

Niby NOP i bardzo mu pokrewne organizacje niby mają promować nowoczesny patriotyzm, przyjaźń, tradycję czyli chyba wszystkie te cechy, które można mieć i pielęgnować nie należąc do takich organizacji. To było prywatnie.

Z innej strony wypowiem się jako wolontariusz Stowarzyszenia "NIGDY WIĘCEJ" - Najbardziej martwi mnie i smuci fakt, że najczęściej ofiarami tych haseł NOP-u, ONR-u itp. padają osoby bardzo młode, które jeszcze do końca nie wypracowały nawet sobie własnego światopoglądu na pewne kwestie, a już mają na starcie pod górkę "walcząc" z "innymi" czyli osobami o innym kolorze skóry, żydami, romami, homoseksualizmem o "czystość".

Czytałem uważnie założenia ideowe NOP-u, wszystko czyta się pięknie, ale mogę tylko uprzedzić, że to "piękne, złote opakowanie" jest dla postaw mowy nienawiści, antysemityzmu, homofobii, ksenofobii. To co prezentują partie takie jak NOP i on sam jest nacjonalizmem, przedkładającym własny interes kosztem mniejszości (jaka by nie była). Patriotą można być i to bardzo dobra postawa, ale nie trzeba naprawdę należeć do NOP, by świętować i pamiętać o historii czy dbać o Polskę.
Jako wolontariusz "NIGDY WIĘCEJ" dodam jeszcze, że NOP i jej pokrewne organizacje nie są ani bezpieczne ani zgodne z przykazaniami Bożymi, jeśli ktoś daje się nabrać na religię w tym.

P.S.
Fajnie, że jest wolność przekonań i poglądów, ale te przekonania i poglądy nie powinny moim zdaniem być nie tyle co absurdalne, co dotykające godność i kwestionujące przydatność społeczną różnych środowisk czy mniejszości w Polsce. Również działam w ramach programu "R@cism delete", więc uważnie będę przyglądać się temu i innym podobnym wątkom czy przypadkiem nie ukażą się treści rażąco odbiegające od jakichkolwiek norm.

Fedorowicz 
Hiper wymiatacz

Wysłany: 2011-11-25, 07:44   

RetseJ napisał/a:
.. padają osoby bardzo młode, które jeszcze do końca nie wypracowały nawet sobie własnego światopoglądu na pewne kwestie, a już mają na starcie pod górkę
Jako wolontariusz "NIGDY WIĘCEJ" dodam jeszcze, że NOP i jej pokrewne organizacje nie są ani bezpieczne ani zgodne z przykazaniami Bożymi, jeśli ktoś daje się nabrać na religię w tym.

Sytuacja mlodych ludzi jest w Polsce bardzo trudna ,bezrobocie ,wyzysk, brak perspektyw na przyszłość. To może prowadzić do radykalizacji poglądów ,do szukania winnego za opłakaną rzeczywistość w tych "obcych".

RetseJ 
Stały User

Wysłany: 2011-11-25, 08:24   

Fedorowicz napisał/a:
RetseJ napisał/a:
.. padają osoby bardzo młode, które jeszcze do końca nie wypracowały nawet sobie własnego światopoglądu na pewne kwestie, a już mają na starcie pod górkę

Sytuacja mlodych ludzi jest w Polsce bardzo trudna ,bezrobocie ,wyzysk, brak perspektyw na przyszłość. To może prowadzić do radykalizacji poglądów ,do szukania winnego za opłakaną rzeczywistość w tych "obcych".

I to właśnie jest najgorsza z możliwych sytuacji. Uważasz, że NOP da młodym ludziom perspektywę, pracę, szczęście, furę, skórę i komórę ? Nie tylko w Polsce mieszkają cudzoziemcy, nie tyko w Polsce jest bezrobocie i nie tylko w Polsce nie ma perspektyw. Jak to się mówi "Dla chcącego nic trudnego" - plagą jest wybrzydzanie przy ofertach pracy, bo "nie odpowiada", bo lepiej siedzieć w ciepłym i pierdzieć w stołek - taka jest rzeczywistość. Zmiana nawet całego rządu nie zmieni Polski nie sprawi, że będzie ona krainą mlekiem i miodem płynąca.

Fedorowicz 
Hiper wymiatacz

Wysłany: 2011-11-25, 09:05   

RetseJ napisał/a:

..bo lepiej siedzieć w ciepłym i pierdzieć w stołek - taka jest rzeczywistość. Zmiana nawet całego rządu nie zmieni Polski nie sprawi, że będzie ona krainą mlekiem i miodem płynąca.

Młodzi pracują gdzie się da , w usługach, handlu , szarej strefie , bez żadnej umowy, ubezpieczenia, za grosze po kilkanaście godzin dziennie i w nocy. Wyzyskiwani i oszukiwani przez zamożnych "rodaków"- prywaciarzy ,znosząc mobbing i złe traktowanie cierpliwie ze świadomością, że tak już musi być, że tego się nie zmieni . Pracowitość polskiej młodzieży budzi podziw i przerażenie zachodnich obcokrajowców-turystów, gdy ktoś czasem ich wtajemniczy, ile zarabiają młodzi na godzinę.

RetseJ 
Stały User

Wysłany: 2011-11-25, 09:17   

Fedorowicz napisał/a:
RetseJ napisał/a:

..bo lepiej siedzieć w ciepłym i pierdzieć w stołek - taka jest rzeczywistość. Zmiana nawet całego rządu nie zmieni Polski nie sprawi, że będzie ona krainą mlekiem i miodem płynąca.

Młodzi pracują gdzie się da , w usługach, handlu , szarej strefie , bez żadnej umowy, ubezpieczenia, za grosze po kilkanaście godzin dziennie i w nocy. Wyzyskiwani i oszukiwani przez zamożnych "rodaków"- prywaciarzy ,znosząc mobbing i złe traktowanie cierpliwie ze świadomością, że tak już musi być, że tego się nie zmieni . Pracowitość polskiej młodzieży budzi podziw i przerażenie obcokrajowców-turystów, gdy ktoś czasem ich wtajemniczy, ile zarabiają młodzi na godzinę.

Wiesz. Co do mobbingu, to są odpowiednie instytucje, w których można uzyskać pomoc. Mobbing przede wszystkim jest przestępstwem, można go zgłosić i nie godzić na złe traktowanie :) Jeżeli ktoś chce, to może zmienić wszystko. Można się dalej uczyć, są stypendia, wymiany studenckie, w urzędach pracy szukać... Nie rozumiem zresztą co to ma się do NOP-u. Gdyby w przyszłości takie organizacje sterowały krajem, to uważasz, że w Polsce byłaby praca dla każdego ? :mrgreen: Polska wpadłaby w zapaść, jeśli nie zbankrutowała realizując taką politykę, również politykę pracy jaką ma w statucie ta organizacja.

Odpowiedz do tematu