Natomiast we Francji ataków "stada murzynów" mieliśmy sporo po cięciach w socjalu, wyszli na ulicę i rozpoczęli rebelię, demolowali sklepy, palili samochody - parę lat temu.
To wszystko przez to, że Francuzi nie miali zbawiennej i postępowej organizacji NOP! Oni nas ocalą!
Punkt widzenia się zmienia. Trochę zagłębienia się w założenia ideowe NOPu pozwoliły mi na stwierdzenie dwóch rzeczy:
1) założenia na mój gust idealne ( http://www.nop.org.pl/?artykul_id=5 )
2) NOP jest jak Antifa - wykonanie poniżej krytyki. Ale w sumie wytłuką się nawzajem, przynajmniej się nie nudzą.
Przydałaby się w Polsce jakaś normalna organizacja nacjonalistyczna.
_________________ If I could, maybe I'd give you my world
How can I, when you won't take it from me?
12. W kompetencjach państwa leży zapewnienie realizacji praw człowieka i narodu, wynikających z prawa naturalnego.
14. Naród kontroluje działalność państwa poprzez powołane przez siebie ZGROMADZENIE NARODOWE.
To chyba jakieś kpiny
_________________ Nie mogę patrzeć na rzeczy z dystansem, np. poprzez kamerę. Nigdy nie przykładam oka do kamery. Do diabła z obiektywem. Chcę być pośrodku rzeczy. Muszę wiedzieć wszystko o każdym, kochać wszystko wokół mnie.
Nie o to chodzi. Przecież to oczywiste, że państwo jest wyższym dobrem.
Ja nie wierzę w nacjonalizm i wywyższanie narodu.
_________________ Nie mogę patrzeć na rzeczy z dystansem, np. poprzez kamerę. Nigdy nie przykładam oka do kamery. Do diabła z obiektywem. Chcę być pośrodku rzeczy. Muszę wiedzieć wszystko o każdym, kochać wszystko wokół mnie.
Kwestia gustu. Różne są poglądy. Endecja też ma swoich zwolenników.
A ja jestem skrajnie za dziadkiem, więc różnie to bywa
Nie jestem tolerancyjna i nigdy nie będę. Jeżeli drążymy temat homoseksualizmu, to proszę bardzo. Po prostu mam obrzydzenie do takich osobników i to nie jest normalne. Normalny związek to taki, który składa się z odmiennych płci - heteroseksualny. Nigdy nie zaakceptuję takiego zachowania. Przepraszam za moją 'odmienność'
[ Dodano: 2010-05-25, 16:59 ]
margola napisał/a:
Oł je, masz rację trzeba zniszczyć tych pedałów, murzynów, wszystkich, którzy są odmienni od nas, tutaj !
Kolorowi mają swoje miejsce na ziemi i tam, gdzie jest ich miejsce w ogóle mi nie przeszkadzają. Ale sytuacja się zmienia radykalnie, gdy zaczynają się panoszyć po naszym kraju, gwałcić, okradać - i w większości przypadków nie są karani, bo właśnie My Polacy powinniśmy im wchodzić w cztery litery. 'Są kolorowi, jeżeli go skażemy - zostaniemy posądzeni o rasizm'. Tak niestety jest.
Po pierwsze - homoseksualiści mi nie przeszkadzają - nie wchodzę nikomu do łóżka i nie interesuje mnie czy mój sąsiad pieści się z kobitą, czy z mężczyzną.
(Shesatanek nie jest ani trochę odmienna :) bardzo wiele osób prezentuje ten sam pogląd, i nie trzeba za niego przepraszać. Jedynie czasem się zastanowić może, bo medal ma zawsze dwie strony. To już nie chodzi o tolerancję, tylko o zwykłą empatię - tą umiejętność trzeba w sobie kształcić.) NOP szafuje też bardzo katolickimi hasłami... ciekawe ile z osób prezentujących te poglądy przeczytało fragment w Katechiźmie Kościoła Katolickiego o homoseksualiźmie? Przy odrobinie rozumu wyciągnie się odpowiednie wnioski. (I ciekawe ile z członków NOP używa "gumek" - przepraszam, za wulgaryzm).
Po drugie - co do kolorowych. Mój mąż jest z Indii, ma piękny "kolorowy" kolor skóry, nie panoszy się po kraju, nikogo nie zgwałcił, ani nie okradł :) wręcz przeciwnie, grzecznie pracuje na nasz polski PKB, na emeryturki naszych Mam i Babć, nie licząc na nic w zamian. Mamy legalny ślub (swoją drogą - dla uspokojenia Shesatanek - biurokracja polska wcale nie sprzyja "kolorowym", a już na pewno nie małżeństwu "kolorowego" z "niekolorową") I takich jak On jest wielu... Ponadto, panno Shesatanek, ludzie są wolni, są obdarzeni wolną wolą i mają wpływ na swój los - nie możesz decydować kto gdzie ma swoje miejsce... Czyżbyś chciała konkurować z Bogiem w kreśleniu ludzkich żyć?
Ja bym radziła zająć się sobą, zamiast patrzeć czy sąsiad jest afrykaninem, i czy ma chłopaka... szkoda życia, a ile można się nauczyć!
W USA nacjonaliści nosili takie białe szpiczaste długie czapki z dziurami na oczy... nasi mają takie namordniki dziwne i logo z dwoma facetami w trakcie stosunku seksualnego.
Po prostu mam obrzydzenie do takich osobników i to nie jest normalne.
Twoje słodkie prawo tak uważać.
Cytat:
Normalny związek to taki, który składa się z odmiennych płci - heteroseksualny. Nigdy nie zaakceptuję takiego zachowania.
Twoje słodkie prawo tak uważać.
Cytat:
Przepraszam za moją 'odmienność'
Nie ma za co przepraszać .
Cytat:
Kolorowi mają swoje miejsce na ziemi i tam, gdzie jest ich miejsce w ogóle mi nie przeszkadzają.
Oj, to bym był ostrożny... Wiesz, Słowianie to też przybysze ze wschodu . Trudno więc tu mówić o "swoim miejscu na ziemi" .
Cytat:
Ale sytuacja się zmienia radykalnie, gdy zaczynają się panoszyć po naszym kraju, gwałcić, okradać - i w większości przypadków nie są karani, bo właśnie My Polacy powinniśmy im wchodzić w cztery litery.
O kurde! Ja wiem, że ja ciemna lubelska prowincja, ale żeby po moim kraju biegały bandy Murzynów gwałcących i kradnących co popadnie, a ja nic o tym nie wiem . Szok normalnie.
Cytat:
Ja tez mam prawo powiedzieć "nie chcę na to patrzeć" i wyjść, tak samo jak oni mogą się opanować i nie okazywać swojej odmienności. Oni mają prawo być tolerowani a ja nie?
Masz prawo wyjść, a oni mają prawo nie okazywać sobie uczuć... ale mają prawo też się całować i obściskiwać, o ile taka ich wola. Wolność .
Cytat:
Za kilka lat, to my - biali ludzie, we własnym kraju będziemy mniejszością.
E, bez przesady. Do Polski imigranci tak jeszcze nie ciągną.
MarysiaL - 101% zgody .
_________________ Mój nickname w żaden sposób nie wiąże się z mocno umalowaną kapelą metalową. Wiąże się z czarnym, tłustym kotem.
Niby NOP i bardzo mu pokrewne organizacje niby mają promować nowoczesny patriotyzm, przyjaźń, tradycję czyli chyba wszystkie te cechy, które można mieć i pielęgnować nie należąc do takich organizacji. To było prywatnie.
Z innej strony wypowiem się jako wolontariusz Stowarzyszenia "NIGDY WIĘCEJ" - Najbardziej martwi mnie i smuci fakt, że najczęściej ofiarami tych haseł NOP-u, ONR-u itp. padają osoby bardzo młode, które jeszcze do końca nie wypracowały nawet sobie własnego światopoglądu na pewne kwestie, a już mają na starcie pod górkę "walcząc" z "innymi" czyli osobami o innym kolorze skóry, żydami, romami, homoseksualizmem o "czystość".
Czytałem uważnie założenia ideowe NOP-u, wszystko czyta się pięknie, ale mogę tylko uprzedzić, że to "piękne, złote opakowanie" jest dla postaw mowy nienawiści, antysemityzmu, homofobii, ksenofobii. To co prezentują partie takie jak NOP i on sam jest nacjonalizmem, przedkładającym własny interes kosztem mniejszości (jaka by nie była). Patriotą można być i to bardzo dobra postawa, ale nie trzeba naprawdę należeć do NOP, by świętować i pamiętać o historii czy dbać o Polskę.
Jako wolontariusz "NIGDY WIĘCEJ" dodam jeszcze, że NOP i jej pokrewne organizacje nie są ani bezpieczne ani zgodne z przykazaniami Bożymi, jeśli ktoś daje się nabrać na religię w tym.
P.S.
Fajnie, że jest wolność przekonań i poglądów, ale te przekonania i poglądy nie powinny moim zdaniem być nie tyle co absurdalne, co dotykające godność i kwestionujące przydatność społeczną różnych środowisk czy mniejszości w Polsce. Również działam w ramach programu "R@cism delete", więc uważnie będę przyglądać się temu i innym podobnym wątkom czy przypadkiem nie ukażą się treści rażąco odbiegające od jakichkolwiek norm.
.. padają osoby bardzo młode, które jeszcze do końca nie wypracowały nawet sobie własnego światopoglądu na pewne kwestie, a już mają na starcie pod górkę
Jako wolontariusz "NIGDY WIĘCEJ" dodam jeszcze, że NOP i jej pokrewne organizacje nie są ani bezpieczne ani zgodne z przykazaniami Bożymi, jeśli ktoś daje się nabrać na religię w tym.
Sytuacja mlodych ludzi jest w Polsce bardzo trudna ,bezrobocie ,wyzysk, brak perspektyw na przyszłość. To może prowadzić do radykalizacji poglądów ,do szukania winnego za opłakaną rzeczywistość w tych "obcych".
.. padają osoby bardzo młode, które jeszcze do końca nie wypracowały nawet sobie własnego światopoglądu na pewne kwestie, a już mają na starcie pod górkę
Sytuacja mlodych ludzi jest w Polsce bardzo trudna ,bezrobocie ,wyzysk, brak perspektyw na przyszłość. To może prowadzić do radykalizacji poglądów ,do szukania winnego za opłakaną rzeczywistość w tych "obcych".
I to właśnie jest najgorsza z możliwych sytuacji. Uważasz, że NOP da młodym ludziom perspektywę, pracę, szczęście, furę, skórę i komórę ? Nie tylko w Polsce mieszkają cudzoziemcy, nie tyko w Polsce jest bezrobocie i nie tylko w Polsce nie ma perspektyw. Jak to się mówi "Dla chcącego nic trudnego" - plagą jest wybrzydzanie przy ofertach pracy, bo "nie odpowiada", bo lepiej siedzieć w ciepłym i pierdzieć w stołek - taka jest rzeczywistość. Zmiana nawet całego rządu nie zmieni Polski nie sprawi, że będzie ona krainą mlekiem i miodem płynąca.
..bo lepiej siedzieć w ciepłym i pierdzieć w stołek - taka jest rzeczywistość. Zmiana nawet całego rządu nie zmieni Polski nie sprawi, że będzie ona krainą mlekiem i miodem płynąca.
Młodzi pracują gdzie się da , w usługach, handlu , szarej strefie , bez żadnej umowy, ubezpieczenia, za grosze po kilkanaście godzin dziennie i w nocy. Wyzyskiwani i oszukiwani przez zamożnych "rodaków"- prywaciarzy ,znosząc mobbing i złe traktowanie cierpliwie ze świadomością, że tak już musi być, że tego się nie zmieni . Pracowitość polskiej młodzieży budzi podziw i przerażenie zachodnich obcokrajowców-turystów, gdy ktoś czasem ich wtajemniczy, ile zarabiają młodzi na godzinę.
..bo lepiej siedzieć w ciepłym i pierdzieć w stołek - taka jest rzeczywistość. Zmiana nawet całego rządu nie zmieni Polski nie sprawi, że będzie ona krainą mlekiem i miodem płynąca.
Młodzi pracują gdzie się da , w usługach, handlu , szarej strefie , bez żadnej umowy, ubezpieczenia, za grosze po kilkanaście godzin dziennie i w nocy. Wyzyskiwani i oszukiwani przez zamożnych "rodaków"- prywaciarzy ,znosząc mobbing i złe traktowanie cierpliwie ze świadomością, że tak już musi być, że tego się nie zmieni . Pracowitość polskiej młodzieży budzi podziw i przerażenie obcokrajowców-turystów, gdy ktoś czasem ich wtajemniczy, ile zarabiają młodzi na godzinę.
Wiesz. Co do mobbingu, to są odpowiednie instytucje, w których można uzyskać pomoc. Mobbing przede wszystkim jest przestępstwem, można go zgłosić i nie godzić na złe traktowanie :) Jeżeli ktoś chce, to może zmienić wszystko. Można się dalej uczyć, są stypendia, wymiany studenckie, w urzędach pracy szukać... Nie rozumiem zresztą co to ma się do NOP-u. Gdyby w przyszłości takie organizacje sterowały krajem, to uważasz, że w Polsce byłaby praca dla każdego ? Polska wpadłaby w zapaść, jeśli nie zbankrutowała realizując taką politykę, również politykę pracy jaką ma w statucie ta organizacja.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum