Wysłany: 2009-08-21, 14:06
Bo jeansy kupuje się trochę ciaśniejsze. Większość takich spodni po praniu sie rozciąga, chociaz pomaga podobno wypranie w wyżeszj tempertaurze.
_________________ Wiesz... lubię wieczory
Lubię się schować na jakiś czas
I jakoś tak, nienaturalnie
Trochę przesadnie, pobyć sam
Wejść na drzewo i patrzeć w niebo
Tak zwyczajnie, tylko że
Tutaj też wiem kolejny raz
Nie mam szans być kim chcę.
Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
Najlepiej brać ze 2 pary do przymierzalni, tak na oko, przymierzyć i wtedy wiadomo. Numeracja jest zryta zazwyczaj nosze 38, ale mam spodnie w rozmiarze 42, a mają identyczne wymiary. Tak samo z bluzkami, ja mam bluzki we wszystkich rozmiarach od xs po xxl.
nie będe kupywać zwykłych spodni tylko dlatego ,że te firmowe maja inną numerację.
a ktoś w ogóle mówi o takich głupotach?
przymierzalnie przecież ludzi nie wciągają, da się tam wejść i spodnie po prostu na dupę założyć i wtedy nawet najdziwniejsza numeracja nie jest problemem.
przymierzalnie przecież ludzi nie wciągają, da się tam wejść i spodnie po prostu na dupę założyć i wtedy nawet najdziwniejsza numeracja nie jest problemem.
Dokładnie, nigdy nie kupiłabym spodni ot tak na oko. Czy zakupy to na prawdę już za duży wysiłek. Wiadomo, że niekog nie mierzy się tą samą miarą. A to dlatego, że jedna ma tu więcej inna mniej i koniec... Obrażać i bulwersować się nie ma co.
_________________ (...)
"Wyszedł w samą porę. A jednak on jest za inteligentny, aby być czymś dzisiaj: żeby dziś czegoś dokonać, trzeba być trochę durniem jednak."
'Szewcy' S.I Witkiewicz
Wysłany: 2009-08-23, 10:17
though napisał/a:
Tak samo z bluzkami, ja mam bluzki we wszystkich rozmiarach od xs po xxl.
taka rozbieżność jest niemożliwa:). Może zakładasz bluzki xs które normalne powinny na kimś wisieć. Jeszcze od xs do l może się zdażyć, ale do xxl? To jest jednak baardzo duża różnica.
Chyba ż kupujesz ciuchy ze stanów, ale my tu raczej o polskich numeracjach mówimy.
Apropo, ja chyba nadal nie bardzo rozumiem co jest dla was dzwiną numeracją, której nie da sie zrozumieć?
W każdym sklepie potrafie sama sobie znaleźć spodnie dla siebie, czy to w lee, czy w h&m i różnica w numeracjach w niczym mi nie przeszkadza. To jest to samo, tylko inaczej zapisane:).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum