Czy Twoja wymarzona praca mono odbiega od realiów?
Tak, jeszcze nie stworzono pracy odpowiedniej dla mnie. Mam swoją własną wizję.
16%
[ 32 ]
Tak, ale nie odstaje mocno. Po prostu brakuje mi jeszcze doświadczenia i bałbym/bałabym się, że nie podołam, dlatego chciałbym/chciałabym mieć mniejszy zakres obowiązków.
Tancerką,dietetykiem lub alergologiem,ale to i tak ciągle ulega zmianie.
_________________ Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania.
Helen Keller Nie chodzi o to, żeby być lepszym od innych - chodzi o to, żeby być lepszym niż wczoraj
Jigoro Kano
Genetykiem, stomatologiem, farmaceutą, kardiologiem, ginekologiem lub pediatrą. Może coś z tego wybiore ;p
Jednak niezależnie od tego co będę robić, chce żeby ludzie szanowali i cenili mnie za to co robie ;]
_________________ jak Cie odnaleźć, gdy nie wiem gdzie szukać
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Jak uda się jakimś cudem skończyć studia to zapewne zostanę informatykiem. taka praca chyba zaczęła mi odpowiadać. Najbardziej chciałbym być programistą w przyszłości ale jak będzie się okaże. Jeszcze dużo nauki przede mną.
_________________ "I know what I want, I say what I want and no one can take it away"
Każdy wie co ten sport dla nas znaczy, w naszym mieście- my dzielni Krzyżacy.
Wiesław Jaguś - legenda na zawsze
Ja jestem rozdarta. Mam dwie opcje. Dwa marzenia, które są tak różne, że sama się z siebie śmieję. Nie mogę się zdecydować. Nie wiem do czego bardziej się nadaję. Kiedy wydaje mi się, że już znalazłam rozwiązanie idealne, coś sprawia, że znów mam wątpliwości. Jednak wiem już, w którą stronę pójdę, a czas pokaże czy będę zmuszona z niej zrezygnować. Jedno jest pewne : chcę robić coś co będę kochać.
_________________ "Cały świat to scena
A ludzie na nim to tylko aktorzy
Każdy z nich wchodzi na scenę i znika
A kiedy na niej jest, gra różne role
W siedmioaktowym dramacie żywota"
Z pewnością praca ,którą chciałabym wykonywać nie jest pracą przyszłościową albowiem chciałabym zostać pedagogiek resocjalizacyjnym.Stąd też moja obawa przed wybraniem owego kierunku.Prócz tego zawsze chciałam zostać psychiatrą ,pediatrom.I tu z pewnością moja przyszłość oraz możliwość pracy w wymarzonym zawodzie będzie zależna od pojęcia studiów na zagranicznej uczelni,ponieważ nie widzę absolutnej możliwości studiowania psychologi,czy psychiatrii w Polsce.
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Imię: Weronika
Wysłany: 2010-02-27, 21:03
Od dłuższego czasu marzę o byciu psychologiem klinicznym.
_________________ Be careful little eyes what you see
It's the second glance that ties your hands as darkness pulls the strings
Be careful little feet where you go
For it's the little feet behind you that are sure to follow
jakiś czas temu bardzo chciałam być psychologiem, miałam nawet plan żeby opracować rewolucyjną terapię tańcem:) Teraz marzę jedynie o byciu tancerką i choreografką ( nie wiem czy to słowo oficjalnie istnieje) gdzieś w tle przewija sie teatr. ogólnie kręci mnie życie bohemy artystycznej
_________________ ktokolwiek powiedział, ze słońce przynosi szczęście, ten nigdy nie tańczył w deszczu
Można zdobyć wykształcenie, mieć zawód, ale ciekawe, czy znajdzie się pracę? Wszyscy namawiają, żeby wybierać takie wykształcenie, zawód, po którym znajdzie się pracę.
Marzy mi się praca piercera/tatuażysty. Najbardziej mnie to kręci. Chciałabym również być neurologiem/chirurgiem ,ale nie jestem pewna czy bym podołała. Miałam już tyle pomysłów na zawód i pewnie jeszcze wiele razy mi się odwidzi, ale to jest to , co aktualnie bym chciała robić
_________________ "Nie sraj tam, gdzie jadasz."
~Stephen King.
Bardzo chciałbym być Informatykiem a dokładniej Programistą . Niestety wiem że to mi nigdy się nie uda bo kto by przyjął kogoś takiego jak ja skoro mam pałę z matmy ;|
_________________ 2 Wielkie miłości . M ;* i Duży Fiat . Fiat 125p to nie tylko samochód to Styl życia .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum