Czy Twoja wymarzona praca mono odbiega od realiów?
Tak, jeszcze nie stworzono pracy odpowiedniej dla mnie. Mam swoją własną wizję.
16%
[ 32 ]
Tak, ale nie odstaje mocno. Po prostu brakuje mi jeszcze doświadczenia i bałbym/bałabym się, że nie podołam, dlatego chciałbym/chciałabym mieć mniejszy zakres obowiązków.
Wysłany: 2009-03-21, 10:20
Szczytem moich marzeń, ambicji zawodowych jest medycyna.
Od zawsze chciałam być lekarzem, najpierw przechodziłam fascynację bycia lekarzem rodzinnym, w miarę dorastania pojawiały się myśli o kolejnych specjalizacjach.
Jeśli nie dostanę się na medycynę, uderzam na pielęgniarstwo. Może nie zarobię kroci, ale będę robić to, co kocham.
_________________ „Jeśli żyjąc lub ginąc zdołam Cię ocalić - zrobię to.” (Aragorn, 'Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia')
pnataliach, zapachniało spamem Cream, też myślałam o weterynarii, ale leżę z chemią Także kieruje się w kierunku prawa, ew. coś z końmi czyli to co kocham. Ale niestety pracując ze zwierzętami zarobię grosze, więc chyba raczej to pierwsze
_________________ Niech nikt nie mówi jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze!
Nigdy nie dyskutuj z idiotami, bo ściągną Cię do swojego poziomu i pobiją doświadczeniem.
Chciałabym być redaktorem naczelnym jakiejś gazety
albo.. być sekretarką jakiegos przystojnego redaktora (tak jak to było w przypadku Brzyduli Betty xD)
Wysłany: 2009-03-21, 13:17
lusia napisał/a:
ew. coś z końmi czyli to co kocham.
Przepraszam za OT, ale - przybij piątkę. Powiedz mi jeszcze, że jeździsz konno? I że czytałaś "Heartland" ? Konie to wspaniałe, mądre i niesamowite zwierzęta!
OK, EOT.
Już napisałam kim chcę być, więc nie będę się powtarzać.
_________________ „Jeśli żyjąc lub ginąc zdołam Cię ocalić - zrobię to.” (Aragorn, 'Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia')
Przepraszam za OT, ale - przybij piątkę. Powiedz mi jeszcze, że jeździsz konno? I że czytałaś "Heartland" ? Konie to wspaniałe, mądre i niesamowite zwierzęta!
Owszem, jeżdżę konno, kiedyś miałam swojego dzielnego rumaka Niestety nieodwracalnie okulał i musiałam go sprzedać. Teraz stacjonuje w stajni rekreacyjnej jako zasłużony emeryciak, więc jeżdżę już tylko na dzierżawionej foltblutce i staram się o srebrną odznakę Zobaczymy jak to będzie. Czytać, czytałam, ale wolę bardziej poważne lektury
Też za off top, przepraszam Jakbyś chciała pogadać, kieruj się na PW
Nigdy nie dyskutuj z idiotami, bo ściągną Cię do swojego poziomu i pobiją doświadczeniem.
No nie wiem. Obecnie najbardziej oblegany kierunek na studiach. Raczej mało prawdopodobne byś znalazła pracę jako psycholog. Już nie ma gdzie.
Chciałabym pracę, która wiązałaby się z moimi zainteresowaniami oraz hobby, aby była przyjemna i dobrze płatna. Nie chciałabym spędzać większości dnia w pracy, tzn. wstawać wcześnie rano i wracać wykończona, późnymi popołudniami lub nawet wieczorami. Nie wiem co konkretnie mogłoby spełniać moje oczekiwania, ale biorąc pod uwagę pierwszy warunek mogłaby to być psychologia, fotografika, aktorstwo lub dziennikartwo. :)
Nirnaeth, przyjmuję kryteria podobne do Twoich.
Kiedyś marzyłam o byciu projektantką mody, później było zafascynowanie architekturą. Potem dziennikarstwo. Teraz w grę wchodzi dziennikarstwo właśnie, psychologia...
Moje marzenia są tylko moimi marzeniami Co prawda pewna osoba się domyśla...
Nie wiem czy podołam ,temu co sobie postanowiłam, ale wierzę w to ,że jednak czemuś one mają służyć i bywają osoby, którym spełniają się xD
Nie ma rzeczy niemożliwych,tylko nasz ograniczony umysł uznaje pewne zjawiska za niepojęte i nieralane.
_________________ Kochaj wszystkich. Ufaj niewielu. Bądź gotów do walki, ale jej nie wszczynaj. Pielęgnuj przyjaźnie.
Imię: Gosia
Wysłany: 2009-03-21, 18:20
Dobra ja bym mogła być projektantką mody ^^
(uwielbiam fantazjować, i przelewać na kartki
papieru moje pomysły strojów)
Albo... projektantką wnętrz? Podoba mi się to^^
Mogłabym być też... artystką^^
Bo świetnie rysuję/maluję i śpiewam
Ale wiadomo... że to tylko chore wyobrqażenia o przyszłości:)
_________________ `- A to dopiero - mruknął Edward. - Lew zakochał się w jagnięciu.
- Biedne głupie jagnię - westchnęłam.
- Chory na umyśle, lew masochista.`
Ja chciałabym zostać architektem krajobrazu albo dekoratorem wnętrz :)
Będąc trzylatkiem chciałam być uwaga... stolarzem
No ale żadna praca nie hańbi ; D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum