Siema. . No problem taki jak w temacie .
Obgryzam paznokcie. I nie potrafię zapuścić .
Zawsze , gdy chcę zapuścić , to się zapominam, np. przy oglądaniu TV .
I zawsze ,gdy już coś zapuszczę, to się zadzierają i odrywają . i nadal są krótkie ;/
To mnie już wkurza. Może pomyślicie, że jestem głupia, że taki problem podaję na forum , ale od tego właśnie jest forum .
Z góry dziękuję . ;*
miałam ten sam problem ;/
ale wtedy koleżanka poraziła mi abym posmarowała paznokcie bardzo kwasną cytryną
od tej pory już nie obgryzam
albo użyj lakierów
_________________ Miłość jest jak trucizna czyli zabija i rani...
Obgryzanie paznokci często jest spowodowane stresem,
więc zapewne będziesz musiała ograniczyć jego źródła.
Albo tak jak napisała Placebowa zafunduj sobie specjalny lakier,
gorzki.Jest bezbarwny,niektórym pomogło.
Może lepiej zacząć rzuć gumę czy ziarna słonecznika?
http://www.aptekaeskulap....kci-p-1079.html kliknij w link,masz tam żel właśnie na Twoją przypadłość
.
_________________ "Nasze życie jest takie, jakim uczyniły je nasze myśli".
Marek Aureliusz
tez mialam taki prbelm, to pomalowalam sobie np czarnym lakierem i nie fajne jest obgryzac lakier wiec jakos sie powstrzymywalam i doszlo do tego ze są dlugie i teraz sie ciesze, ale jak sie zestresuje to pewnie je zjem hehe, a tak w ogole to polecam ten smierdzący preparat do paznokci, nigdy go nie miaalm ale powinien pomoc:P
Dziewczyna12, kiedy byłam młodsza nałogowo obgryzałam, za co teraz płacę zniszczoną płytką paznokciową. To mój wielki kompleks, tym bardziej, że sama sie o to prosiłam - efekt mojej głupoty.
Opamiętaj się dziewczyno, póki jeszcze czas.
Z doświadczenia wiem, że lakiery i tego typu specyfiki nie pomogą. Ja miałam na to taki sposób, że skubałam paznokieć o paznokcia. Wiem, idiotyczne. Ale nie panowałam nad tym.
Najlepiej żuć gumę, mieć coś w rekach, zająć je czymś. A przy filmie wsuwać paluszki ;d
_________________ jak Cie odnaleźć, gdy nie wiem gdzie szukać
To z powodu takiego, że jak się denerwujesz, to zapominasz się na chwilę i zaczynasz obgryzać. Najlepszym rozwiązaniem jest kupienie właśnie jakiegoś niesmacznego lakieru do paznokci.
Imię: Jak wyżej.
Wysłany: 2010-03-01, 21:49
Miałam kiedyś ten sam problem. I powiem szczerze, że kupiłam specjalny lakier, wszystko fajnie, ale i tak umiałam sobie poradzić żeby nie dotknąć paznokci językiem.
Może jednak Tobie taki specyfik pomoże, bo u mnie zadziałała tylko silna wola.
_________________ Śmiech jest jak sól, życie bez niego nie smakuje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum