Dokładnie, już bardziej ufałabym rankingom na przykład w Rzeczpospolitej czy jakiejś innej liczącej się firmie niż tym kalkulatorom, które i tak mają na celu promowanie jednej konkretnej ubezpieczalni.
Tylko ze czasami takie przegladanie rankingów tez nieraz nie jest miarodajne-to zalezy gdzie , w jakiej gazecie dany ranking sie ukazuje.
Dlatego ja stwierdziłam ,ze najlepiej jeszcze jest pytać wsród znajomych.
Masz rację, bo na forach też każdy proponuje innego ubezpieczyciela i czasami mętlik w głowie powstaje, chyba że jest to zaufany znajomy, który pisze raczej obiektywnie.
Warto nie kierować się tylko kosztami bo w dłuższej perspektywie ważniejsze okazują się inne rzeczy , przede wszystkim rzetelna , w należnej kwocie wypłata odszkodowania, jeśli już jakaś szkoda nam się odpukać zdarzy.
Przede wszystkim dokładnie czytac waruniki ubezpieczenia ac, bo znowu sie okazuje że oferty najtańsze nie dają tak właściwie żadnej ochrony, bo wyłaczeń jest więcej niż zdarzeń objętych ochroną.... O czekaniu potem i walce o odszkodowanie nie wspomnę już wogóle...
_________________ Twój uśmiech...to już nie wróci...
No szereg jest opcji na które trzeba patrzeć, niby prozaiczna rzecz, jak zgłoszenie szkody on-line, co znacznie przyspiesza wypłatę odszkodowań, a nie wszyscy to mają w swojej ofercie niestety.
Marmi, ale tanią ofertę można dostać i w dobrej firmie, w której nie ma problemów z odszkodowaniem, teraz odkąd jest ten konfigurator to AC stało się o wiele tańsze.
Te wyłączenia o których wspomniałeś to jedna z najwiekszych bolączek kierowców przy wyborze polis ubezpieczeniowych, choc są już na rynku oferty all-risks, czyli ubezpieczenie praktycznie od wszelkich szkód.
To all risks to super sprawa, zdecydowanie zmniejszy ewentualne problemy przy wypłacie odszkodowania, bo skoro ubezpieczenie od wszystkiego to wszystkiego
I słusznie. Jeśli chodzi o te umyślne spowodowanie wypadku to rzeczywiście trudno udowodnić i chyba rzadko takie coś się zdarza w ogóle, ale dobrze wiedzieć, że jest ubezpieczenie all risks.
Ja powiem tak. Wiadomo najlepsze firmy o te sprawdzone na rynku czyli WARTA, PZU, HDI, HESTIA, ALLIANZ, PZM, INTERISK. To sam wiem, że raczej nie ma problemu. No może w PZU bo oni tam zawsze mają jakiś problem :) Oc tak naprawdę wykupuje sie tam gdzie jest najtaniej wiadomo, ponieważ jest to ubezpieczenie obowiazkowe i jezeli komus zrobimy kuku na drodze to nie my sie tym zajmujemy tylko nasz ubezpieczyciel a my po prostu tracimy znizke 10% w przyszlym roku, jednakze nie ma rowniez wtedy co sie obawiac bo wystarczy za rok zmienic ubezpieczyciela a i tak wyjdzie nam taniej :) Jezeli chodzi o Ac to faktycznie nie polecalbym zadnych AXA czy LINK4 poniewaz to sa swieze firmy i nie wiadomo jak to u nich wyglada. Niestety Oc u nich na ten czas jest bezkonkurencyjne dzwonisz Oni daja ci bardzo dobra oferte , zwykle taniej o 200- 300 zl niz w innych firmach i przysylaja polise do domu czyli nigdzie nie musisz sie fatygowac. To faktycznie jest fajne. Sam wiem bo jestem agentem ubezpieczeniowym chociaz mlodym, w sumie mam 23lata i ludzie zadko chca sie ubezpieczac u kogos tak mlodego :( a duzo traca bo firma w ktorej pracuje (mojej mamy) ma swietne stawki i naprawde moge wystawic polise bardzo tanio i na bardzo dobrych warunkach no ale nic :)
Jakby ktos z Wrocka chcial sie ubezpieczyc to piszcie :P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum