to tak jest w czwartkowe rynkowe, chociaż teraz dawno nie byłam, no i stare baby zazwyczaj tak walczą(swoją drogą, zawsze takie niby to słabe przychodzą takie och, ach, a potem jak się zaczynaą rozpychać to o mamo!)...
ale no, mam znacznie więcej ubrań z lumpa niz ze sklepów 'normalnych', bo u mnie jest mało co firmowego, a i tak jak coś rzucą, to mają to wszyscy więc wolę lumpka;>
sheilven, ja też wolę rzeczy z lumpka ;d Mam pół rzeczy z normalnych sklepów, a pół z lumpków W tych "moich" sklepach można ubrać się bardzo ładnie i oryginalnie. Są niepowtarzalne, wręcz zaje**ste ciuszki, nie kupuję jakiś brzydkich szmat, tylko ładne ciuszki, które wpadną mi w oko gdy pójdę w czymś nowym do szkoły kumpele zawsze się pytają gdzie kupiłam, bo naprawdę ładnie wyglądam, nikt w mieście nie będzie miał takich samych ciuchów jak ty, a ubrania często kupuję jeszcze z metkami :))
_________________ `I'll wrap you in my arms and I won't let go`
Skillet
Nie mam nic do ludzi ktorzy sie tam ubieraja. Jednak sama nigdy nie weszlam do takiego sklepu i nigdy nie wejde. Dlaczego? Moze dlatego ze kiedys faktycznie byl to obciach. Teraz juz tak nie jest jednak ja mam mimo wszystko uraz. Po za tym nie nawidze przebierac w ciuchach. Lubie jak wszystko jest ladnie powieszone na wieszakach. Kiedys mialam manie kupowania tylko drogich rzeczy teraz juz tak nie jest nie musze miec juz spodni za 300zl moga byc to spodnie za 50 czy 100zl ale ze zwyklego sklepu a nie z rynku czy z lumpeksu.
Ja szczerze mowiac to nie lubiee tam chodzic. Nie mam nic do ludzi ktorzy sie tam ubieraja. ani nic w tym stylu. Kiedys jak bylam w podstawowce to poszlam ze 3 razy z mama i kupila mi cos. Ale to juz daaaaaawno temu bylo :D
Zmieniam swoje nastawienie do używanej odzieży. Niedługo chyba tam pójdę. Mama pojechała za granicę i coraz bardziej mi żal że za jedne spodnie płacę 120 zł jak mogę za to kupić z 10 innych rzeczy.
_________________ ` jedziemy żółtą ciężarówką... jest droga i same możliwości `
moga byc to spodnie za 50 czy 100zl ale ze zwyklego sklepu
rozumiem, że to sklep XXX na rogu osiedlowej uliczki, gdzie ciuchy i tak są z bazaru, ale ładnie powieszone na wieszaki. Nie sądzę, byś w dobrym sklepie w sezonie znalazła spodnie za 50zł.
Nie sądzę, byś w dobrym sklepie w sezonie znalazła spodnie za 50zł.
Outlety
Tam zapewnie znajdzie.
A ja lubię sklepy z odzieżą używaną,jednak nie mam cierpliwości do wynajdowania perełek ,a takich jest mnóstwo, i nie potrafię dorównać w tym swojej mamie. Chociaż spodni interesujących jeszcze nie znalazłam i często jednak wybieram Galerię Bałtycką aniżeli lumpkes.
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Nie sądzę, byś w dobrym sklepie w sezonie znalazła spodnie za 50zł.
Co to znaczy w dobrym sklepie? W sklepie markowym faktycznie nie znajde ale w zwyklym sklepie i owszem. Na taki sklep w duzym miescie sie jeszcze faktycznie nie natknelam ale w miescie z ktorego pochodze i owszem.
a jaką masz pewność, że spodnie z owego sklepu nie pochodzą z bazaru?
Pochodza czy tez nie pochodza to od spodni bazarowych roznia sie tym ze sa czyste i ze jest gdzie je przymierzyc. Niestety u mnie na bazarze nie ma mozliwosci przymiezenia czego kolwiek a nawet jesli znajdzie sie gdzies przymiezalnia to taka ze polowa ludzi ktora jest na bazarze widzi Twoja za przeproszeniem gola dupe, a za to to ja podziekuje.
Ja może i jestem uprzedzona,ale jak dla mnie odzież z lumpeksu przebija pod każdym względem tą odzież "bazarową",która no cóż kojarzy mi się z krótkimi błyszczącymi się kurtkami, dżinsami z masą cyrkonii ,czy innych cudacznych sreberek.Może i dane będzie mi zmienić zdanie Eh,szkoda,że w mojej rodzinnej mieścinie nie ma takich sklepów z odzieżą używaną z prawdziwego zdarzenia,co raz trudniej jest wyszukać coś naprawdę cennego i wyjątkowego.Kokuś ,aż kurcze chyba wpadną do Wawy no !
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum