Mam na imię Oliwia, pochodzę z Tarnowa. Fizycznie mam 17 lat, psychicznie gdzieś w okolicach 8'miu. Uwielbiam sporty wyczynowe (sama jeżdżę wyczynowo rowerem), anime. Jeżeli chodzi o gust muzyczny - preferuje "cięższe" brzmienia, głównie thrash metal (ulubiony zespół Trivium). Nienawidzę tasiemcowatych seriali, ludzi o ciasnym i zaściankowym umyśle, pomidorów i syndromu Czajkowskiego.
Ulubione? Hummm, nie będzie to zbyt oryginalne. Pierwsze co mi przychodzi na myśl to Forrest Gump (lecz książka jeszcze lepsza) i Władca Pierścieni(lubię też fantastykę)
Fazikus napisał/a:
Masz jakieś poglądy polityczne/społeczne?
Oczywiście, że mam. "Oby dalej od polityki". Niestety.
Cytat:
Patologia, Jakie anime masz na swoim koncie?
Skończonych ponad 160 tytułów, trochę za dużo by wszystkie wymienić. Ulubione to Spice&Wolf, Bakemonogatari, Higurashi no naku koro ni, Lucky Star, Ouran high school host club, Mushishi, Baccano, Kara no Kyoukai, Sayonara Zetsubou Sensei itd itd...
Imię: Aru
Wysłany: 2010-07-29, 10:34
Patologia napisał/a:
Ouran high school host club
Niedawno zapoznałam się z tym tytułem. Nie powiem, Całkiem niegłupie. Spodobało mi się :) Lucky Star znam z opowieści, reszty też nie oglądałam (bo ogólnie mało widziałam anime).
Całkiem nieźle mi to wygląda... Dzięki za listę "do obejrzenia" :D
Czytasz ksiażki ? Jak tak to jaka ostatnio wpadła Ci w rece ?:)
Trochę. Ostatnio wpadł mi w ręce Zombie Survival Maxa Brooksa. Na początku nawet ciekawie, potem jednak mniej i końcówkę musiałam umęczyć. Ogólnie najbardziej lubię książki o charakterze... okultystycznym. Wiem, że to dziwne.
Cytat:
Ulubione anime ? ;>
Jeżeli miałabym wybrać jedno jedyne to byłby duży problem. Zapewne któreś z tych, które wymieniłam wcześniej. Lecz które - nie wiem. Może Spice&Wolf, Higurashi, albo Mushishi.
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
_________________ "Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jednak tylko woda." - Albert Einstein
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum