jestem w gim... jest to szkoła prowadzona przez Salezjanów.. i ogólna zasada w naszej szkole to życzliwość rodzinna atmosfera itp. ;d no i par też jest sporo i tzw. obściskiwanie też jest, ale nikomu to nie przeszkadza. :) nauczyciele przechodzą obojętnie koło tego.. i dla mnie to wszystko dziwne, że pkt dają za przytulanie. gdyby się miziali czy coś to bym zrozumiała.. no alee..
_________________ 'zdaje się, że dzisiaj, Bycie Sobą, wymaga Wielkiej odwagi'
lol jak juz mowimy co jest obleśne to obleśne dla mnie jest to że sobie na przerwie dziewczyna z dziewczyną dają buziaka...i tak każdej..pf.. xD albo się przytulają jak takie less calują się i rozne takie glupoty...i to w miejscu publicznym HAHA..no co xD
a co do chlopaka i dziewczyny jak sie calują to niech się calują ,czy gdzieś pisze na drzwiach,"zakaz calowania"? xD jesli to ich sprawa to tym bardziej udawać ze sie ich nie widzi i rpzejść może to jest troche w*****iające ale nic na to nie poradzicie xDD
no ale to na lawce to juz troche dziwnie xDD.... a co ja mam powiedzieć,wiecie jakich ja downow spotykam? u mnie w klasie potrafili 2 chlopakow lezec na sobie smiac sie i pokazywac odruchy seksualne na sobie i jeszcze sie z tego smieją glupio XDD hha xD a nauczycioelka udaje ze nie widzi i grzebie w dzienniku xDDD
lol albo raz widzialem na przerwie jak taki koles podniosl drugiego i bylo cos takiego ""ohhh ahh oooooh..." LOL :P xDD
albo się przytulają jak takie less calują się i rozne takie glupoty...
Są to gesty koleżeńskie, typowe dla dziewczyn.
Wydaje mi się, że okazywanie sobie uczuć w szkole jest w pewien sposób "wyróżnieniem się". Szczególnie dziewczyny tak myślą: "Ja mam chłopaka,a Wy nie i patrzcie jaki mój Miś jest przystojny".
_________________ Seksualny klucz do moich emocji...
Popatrz na mnie jeszcze raz, w Twoich oczach widzę blask...
lol jak juz mowimy co jest obleśne to obleśne dla mnie jest to że sobie na przerwie dziewczyna z dziewczyną dają buziaka...i tak każdej..pf.. xD albo się przytulają jak takie less calują się i rozne takie glupoty...i to w miejscu publicznym HAHA..no co xD
madzik2601 napisał/a:
Są to gesty koleżeńskie, typowe dla dziewczyn.
Tu sie zgodzę z janarem - dla mnie to głupie i szczeniackie. Mimo to, że jestem dziewczyną nie cierpię, jak się która do mnie zbliża z chęcią tulenia się czy daniem cmoka ;/
madzik2601 napisał/a:
Wydaje mi się, że okazywanie sobie uczuć w szkole jest w pewien sposób "wyróżnieniem się".
Co jest równe z robieniem z siebie idioty niedojrzałego do związku...
_________________ Jak suchy liść,
Jak kapryśny wiatr,
Dokąd tak biegniesz
Uwikłana w świat?
Jak ktoś sobie chce okazywać uczucia w szkole to nic do tego nie mam.. niech sobie okazuja.. w końcu to normalna ludzka rzecz..
ale tez bez przesady, bo niektóre okazywanie uczuc jest conajmniej odrzucające..
chyba niektórzy na siłe chcą pozakać, że kogoś maja i jak jest fajnie i w ogóle..
ehh niepotrzebne, bo uczucia nie są na pokaz..
U mnie w szkole nigdy nie spotkałam się z "lizaniem" na korytarzach
W moim gimnazjum panuje rygor : mundurki , kamery w szkole etc.
Co prawda taka jedna parka na wyciecze się "cmokała" ale .. wszyscy udawali ,że nikt nie widzi xDD
U mnie i w gimnazjum i w liceum było sporo par i zachowywały się one różnie. Również każda historia miała swój indywidualny "koniec". Trzymanie się za ręce nie dziwiło nikogo, czasem bardziej konserwatystyczny nauczyciel przygadał może trochę, ale to tak, żeby nie urazić uczniów. Całowanie i obściskiwanie się zaś było już karane punktami ujemnymi ze sprawowania, jeśli to nie pomogło było zgłaszane do rodziców. W sumie uważam, że to dobrze, bo nieprzyjemnie było np. stać obok pary, która gdyby mogła zaczęłaby uprawiać seks na korytarzu. Miałam wrażenie, że oni to na pokaz robią, ale nie wnikam. Wiadomo, że jakiś normalny pocałunek to nic złego, ale trzeba znać granice i zachować pewien szacunek dla miejsca. A z granicami tak to bywa, że każdy ma swoją moralność i to, co dla jednego jest niczym złym, innego może gorszyć, dlatego też w moich szkołach wprowadzono całkowity zakaz całowania i obściskiwania się.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum