W naszej klasie jest taki chłopak.Przystojny mądry miły.Niestety strasznie nieśmialy.Ja z koleżankami ,ciągle probujemy go jakos osmielić bo on sam trzyma się tylko z wrednym pesymistą,który go psuje tylko.Macie jakieś sposoby by osmielić chłopaka?
Może dowiedz się jakie ma zainteresowania . Jeśli okazało by się że macie podobne to było by łatwiej zgadać do niego . Ewentualnie możesz mu codziennie mówić cześć i lekko się uśmiechnąć . Chodź gwarancji nie dam że da to coś w moim przypadku dało.
_________________ 2 Wielkie miłości . M ;* i Duży Fiat . Fiat 125p to nie tylko samochód to Styl życia .
Może zaproponujecie mu jakiś wspólny wypad na pizzę ? Porozmawiajcie. Może udzieli komuś korepetycji skoro jest mądry i miły.. to może pozwoli mu się ośmielić i zacząć rozmawiać. Nie mam innego pomysłu
_________________ Może wszystko polega na tym, aby żyć dla kogoś?
W naszej klasie jest taki chłopak.Przystojny mądry miły.Niestety strasznie nieśmialy.Ja z koleżankami ,ciągle probujemy go jakos osmielić bo on sam trzyma się tylko z wrednym pesymistą,który go psuje tylko.Macie jakieś sposoby by osmielić chłopaka?
dość trudno jest zmienić człowieka, lecz jeśli będziecie stopniowo postępować to może może
_________________ Zresztą, Miłość w naszych czasach nie Istnieje
Trzeba robić Melanż
I się nie Przyzwyczajać
Myślę, że grunt to bycie miłym i akceptowanie go w gronie. Wiadomo, że zamknięcie w sobie wzmaga się na skutek przykrych sytuacji.
A do takich praktycznych czynności faktycznie dobrym pomysłem są jakieś spotkania po lekcjach. Najlepiej zacząć od niewielkiej ilości osób...z czasem ją powiększać.
I przede wszystkim pokazywać wasze wartości w grupie :)
_________________ (...)
"Wyszedł w samą porę. A jednak on jest za inteligentny, aby być czymś dzisiaj: żeby dziś czegoś dokonać, trzeba być trochę durniem jednak."
'Szewcy' S.I Witkiewicz
Hmm on jest bardzo lubiany przez innych, gra w noge ,siatke.Ale on przy dziewczynach jest tak straszliwie nieśmialy. My z kolezankami próbujemy cos tam zaproponowac to on zawsze mysli ze to zart
Jak jest nieśmiały to już tego nie zmienicie, a jeśli będziecie zbyt nachalne to jeszcze bardziej się zamknie w sobie. Rozmawiajcie z nim normalnie, a jak się trochę do was przekona to wtedy paczką < najlepiej z innymi chłopakami> gdzieś się wybierzcie. Jak będziecie mieć dobry kontakt to z czasem poczuje się przy was swobodniej.
_________________ "Cały świat to scena
A ludzie na nim to tylko aktorzy
Każdy z nich wchodzi na scenę i znika
A kiedy na niej jest, gra różne role
W siedmioaktowym dramacie żywota"
ciągle narzeka wyzywa innych od idiotów,przymulony.A ten chłopak zaczyna mowić jego teksty,ale w jego ustach brzmi to strasznie sztucznie(na szczescie)i on tez troche tak robi by podpuscic
Każdy z nas dobiera sobie takie towarzystwo ,które nam odpowiada.Być może wam się wydaje,że jego kolega to niezły pesymista -ale kto wie ? Tak naprawdę nigdy w 100% nie wiemy jaki ktoś jest do końca.Skoro lubi towarzystwo tego chłopaka to niech sobie z nim przebywa.Ważne jest jednak to aby wasz kolega nie zamykał się na innych ludzi. Dlatego warto jest poprostu dużo rozmawiać.
_________________ "Żyjemy tutaj tylko po to aby doświadczyć całego bezsensu istnienia"...
"Illuminati want my mind, soul and my body
Secret Society trying to keep their eye on me
But I'm a stay incogni' in places they can't find me
Make my moves strategically"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum