_________________ Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania.
Helen Keller Nie chodzi o to, żeby być lepszym od innych - chodzi o to, żeby być lepszym niż wczoraj
Jigoro Kano
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Doktor Jekyll i pan Hyde R.L. Stevensona.
Książka- wbrew temu, że słynna jak lektura szkolna- bardzo ciekawa, wręcz tragiczna. Żal mi postaci tytułowej, jak rzadko.
Imię: Tomasz
Wysłany: 2010-07-30, 15:18
Zielona mila Stephena Kinga. Czytałem dość długo i byłem taki rad, że wreszcie ją wymęczyłem. Cóż, spodziewałem się czegoś więcej. Spodziewałem się czegoś interesującego od pierwszej strony. Zawiodłem się. Pierwsza połowa książki była nudna jak cholera, dopiero w drugiej zaczęło się coś dziać. Zakończenie bardzo dobre, ciekawe. Mimo wszystko teraz jestem pewny, że King nie jest dla mnie.
_________________ Życie to pożądanie. Cała reszta to tylko szczegół.
Też przeczytałam jakiś czas temu Zieloną milę...na mnie zrobiła wrażenie...zwłaszcza w drugiej połowie...bardzo szczegółowe opisy egzekucji były straszne...
A ostatnio Betty Mahmoody "Tylko razem z córką"
Świetna jeśli ktoś lubi książki o takiej tematyce :)
_________________ Droga miłości to najpiękniejsza droga w życiu... :*
Wysłany: 2010-07-31, 21:32 "Gabriel i Fantazja" Sylwia Waszewska
o przyjaźni chłopaka uzależnionego od heroiny i dziewczyny z porządnego domu, która ma narzeczonego
bardzo wzruszająca i momentami zabawna książka z zaskakującym zakończeniem. polecam wszystkim:)
'Przystanek Woodstock - historia najpiękniejszego festiwalu świata'
Książka dokumentalna, opowiadajaca historie wspomnainego festwiwalu. Napisana w formie wywiadu z Jurkiem Owsiakiem, więc językiem lekkim i przyjemnym. Opatrzona ładnymi ilustracjami, naprawdę fajne wydanie, a i dla 'czujących klimat' zdecydowanie wartościowa. Bardzo subiektywna, jednak przybliżająca te 15 lat działalności festwialu.
Wydawnictwo 'Świat Książki', cena ok. 30 zł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum