Do nauki bym nie oddał ponieważ wtedy ciało wala się przez X lat. Zresztą większość studentów AM potwierdzi w jakich stanach są ciała, narządy...
No ale czy po śmierci ciało i narządy będą Ci potrzebne? Mnie to nie interesuje w jakim będą stanie, po to je oddaję, żeby sobie robiono na nich co się takiemu studentowi podoba. Skoro akurat mój narząd może pomóc w dokonaniu jakiegoś odkrycia, które może pomoże w przyszłości np. w leczeniu czy rozpoznawaniu chorób, to dlaczego nie?
No ale czy po śmierci ciało i narządy będą Ci potrzebne?
Nie chodzi o to po co mi one potrzebne. Ale jakoś nie uśmiecha mi się by moje ciało latało...w sumie to zależy od studentów. Bo niektórzy robią sobie jaja, znieważają ciało.
nauce nie Ale po śmierci na pewno bo mi będą one nie potrzebne a komuś mogę uratować życie ( już tak ktoś wyżej pisał Sorry że powtarzam, ale też tak myślę..) Ja noszę w portfelu taką specjalną kartkę na której jest taka jakby " umowa " z moim podpisem Tą kartkę można dostać chyba w kościele ? Nie pamiętam skąd ją mam )
Ja już postanowiłam, że po śmierci chce oddać narządy dla innych osób. A no teraz, za życia również oddałabym narząd komuś z rodziny etc. A co do wykorzystywania w nauce to nie myślałam nigdy o tym, ale czemu nie.
_________________ .My one regret in life is that I am not someone else.
Imię: no moje
Wysłany: 2009-08-31, 19:13
ja nawet chciałam sobie kupić nieśmiertelnik z wykutą informacją o mojej grupie krwi i info. że mogą być dawcą, ale dla osób chorych, nie w celach eksperymentowania na nich czy uczenia anatomii na medycynie
Po śmierci niech mnie sobie wezmą po co mnie wstrętne bebechy za życia tylko oddałabym rodzinie.
_________________ Są dwa pytania, które człowiek musi sobie zadać: pierwsze brzmi “Dokąd idę?” a drugie: „Kto idzie ze mną?” Jeśli kiedykolwiek postawisz sobie te pytania w złej kolejności – masz problem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum