Wysłany: 2009-08-31, 22:27
Hmm. Moje narządy do życia już nikomu się nie przydadzą. Ale myślałam o tym by 'oddać' ciało studentom jedenej z uczelni medycznych. Zobaczymy co z tego bedzie.
_________________ Wiesz... lubię wieczory
Lubię się schować na jakiś czas
I jakoś tak, nienaturalnie
Trochę przesadnie, pobyć sam
Wejść na drzewo i patrzeć w niebo
Tak zwyczajnie, tylko że
Tutaj też wiem kolejny raz
Nie mam szans być kim chcę.
Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
Jak już wspominałam parę stron wcześniej mam podpisane oświadczenie woli i niewielka karta leży w przegródce mojego portfela,czyli jestem na tak,tymabardziej jeśli może to uratować bądź przedłużyć życie chorej osobie.
Czy oddałabym swoje ciało do nauki ? Sądzę ,że nie.
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Imię: Maja
Wysłany: 2009-09-26, 19:55
ja się nad tym zastanawiam coraz częściej i dochodzę do wniosku, że w zasadzie "why the hell not?!". Tylko nie wiem czy to trzeba jakiś druczek zdobyć i wypełnić, czy tylko napisać tak, jak np o krwi, czy soczewkach.
Nie posiadam, ale jestem bardzo na tak. I gdy tylko będę mogła sama o tym zdecydować, to nie zawaham się i je podpiszę. Po co mi moje nerki, płuca czy serce, gdy będę już martwa? Trochę wiem o życiu szpitalnym, operacjach i czekaniu, więc jeśli będę mogła komuś pomóc, to proszę bardzo, można mnie pociąć. Ciało jest tylko przybytkiem ziemskim, a podobno po śmierci liczy się już tylko dusza.;)
_________________ Na forum zawsze się znajdzie jakiś smutny fajfus, który będzie mówił co trzeba robić i jak trzeba żyć,
bo akurat wstał lewą nogą albo zaczepił chu...em o sprężynę w materacu.
Nie mam takiego oświadczenia,bo nie jestem pełnoletnia,ale mówiłam rodzicom,że gdyby coś mi się stało to chcę oddać narządy.Mimo,że jestem egoistką to jednak w tej sytuacji jest dla mnie oczywiste takie postępowanie.Każdy z nas może kiedyś w końcu potrzebować pomocy...
_________________ Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania.
Helen Keller Nie chodzi o to, żeby być lepszym od innych - chodzi o to, żeby być lepszym niż wczoraj
Jigoro Kano
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum