Hejka!!
Przez jakieś 3 lata prowadzę pamiętnik. Nikt o tym nie wiedział. Ostatnio moja siostra go dorwała i przeczytała caaaaalusieńki. Gdzie go nie schowam ona i tak znajdzie. Co mam zrobić żeby go nie znalazła??? (oprócz powiedzenia mamie i chowania go na półkę z ubraniami)
Może pod dywanem? Albo noś cały czas przy sobie choć to też niebezpieczne.
Może poszperaj gdzieś u mamy w pokoju i tam go ukryj. W doniczce ^^.
Albo kup taką mini kłódkę i zamykaj.
_________________ Niech nikt nie mówi jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze!
Nigdy nie dyskutuj z idiotami, bo ściągną Cię do swojego poziomu i pobiją doświadczeniem.
Możesz pisać go na komputerze i zabezpieczyć hasłem, możesz również założyć swojego blooga. Co do chowania pamiętnika to trochę trudno coś podpowiedzieć. Możesz schować go na półce z książkami ale w ten sposób że pamiętnik kładziesz za innymi książkami (trudno wytłumaczyć w jaki to masz zrobić sposób). Ewentualnie możesz (jeżeli masz stacjonarny komputer) odkręcić obudowę chować pamiętnik w obudowie komputera ale ostrożnie żebyś niczego nie zniszczyła i następnie zakładać obudowę nie zakręcając śrubek.
Wykaż się inwencją twórczą.
13 lat. Dziewczyny w tym wieku są bardzo ciekawskie i pomysłowe. Możesz nakleić na okładkę pamiętnika okładkę książki, np. do matematyki lub innego przedmiotu, a inny mieć na zmyłkę- w ogóle nie musisz w nim pisać. Możesz też powiedzieć o tym rodzicom, ale możliwe że zbagatelizują sprawę, więc trzeba być na to przygotowanym. Pamiętaj, że pod latarnią najciemniej, więc spróbuj go schować w niewyszukanych miejscach. Tam siostra nie powinna była szukać.
Powodzenia!
_________________ Nie polemizuj z idiotą- najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem.
Postaraj się, żeby to było miejsce, o którym ona nigdy nie pomyślałaby. Np. schowaj go w pudełko jakiejś gry planszowej. Możesz ukryć pod łóżkiem, albo nawet nosić do szkoły ^^ Co do pomysłu obudową, może być za dużo hałasu przy otwieraniu i zamykaniu, chociaż...
Ale zastanawiam się, po co już go chować, skoro cały przeczytała ;D Nie no, to był żart. Rozumiem wszyściutko.
A tak na marginesie, zazdroszczę Ci, że piszesz już trzy lata. Ja to mam taki słomiany zapał, że po kilku dniach już zaprzestaję -.-
Weź książkę koniecznie większą od pamiętnika i tragicznie nieciekawą. Nożem wytnij środek kartek na głębokość wystarczającą na zmieszczenie pamiętniaka. Książkę trzymaj na półce wsród inych. Efekt: stosunkowo niska wykrywalność.
a ja mam do pamiętnika kłódkę .. chociaż nie mam siostry ale mam brata o.O
Kiedyś moja mama przeczytała mój pamiętnik ale to był dopiero początek .. a potem sobie kupiłam kłódkę
Ja nosiłam pamiętnik ze sobą do szkoły ale raz mi jedna wścipska koleżanka go zabrała i zaczełą czytać ale nie zdążyła bo jej go wyrwałąm. Od tamtej pory chowałam go do półki pod inne książki lub pod łużko. Już go niestety nie prowadzę
_________________ "Carpe diem. [...] Napisał tak, ponieważ jesteśmy tylko pokarmem dla robactwa. Ponieważ jest nam dane ujrzeć tylko kilka wiosen i kilka jesieni."
Imię: Kamila
Wysłany: 2009-03-19, 21:03
Może nie chowaj go w swoim pokoju, ale np w takim pomieszczeniu do którego Twoja rodzina najrzedziej zagląda.
Albo jak wspomniane wcześniej było kłodki, czy też pudełka, które można zamknąć.
Najlepiej porozmawiaj z siostrą o tym, że czytanie cudzych pamiętników jest chamskie.
_________________ Jesteś i zawsze będziesz częścią mojego życia. ;*
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum