Imię: Kasia
Wysłany: 2008-10-24, 08:19
Flo napisał/a:
że mógłby WAm zastąpic przyjaciela .?
może i lepiej trzyma sekrety, ale żaden przedmiot nie zastąpi bliskości drugiego człowieka.
Flo napisał/a:
Piszecie pamiętnik ?
kiedyś pisałam, teraz jakoś brak czasu ...
_________________ 'Nieznajomość zła nie jest cnotą, lecz głupotą; zachwycanie się nią to jakby nagradzanie za uczciwość człowieka, który nie ukradł ci zegarka, bo nie wiedział, że go masz'
Imię: Mieczysława
Wysłany: 2008-10-24, 13:04
pisze, ale zapisuje tylko takie najpiekniejsze chwile, najwazniejsze dla mnie. To co nigdy bym nie chciala zeby ulecialo z mojej pamieci.
Nie pisze zadnych zwierzen, od tego mam ludzi
Ale wydarzenia zapisuje.
_________________ "strach jest niezwykle podniecający. Ludzie lubią być straszeni. To działa na nich jak chwile przed orgazmem. Wszyscy pragną tego zaznać. To niezwykłe doświadczenie."
Pisałam kiedyś ale od jakiegoś czasu już nie niestety
Chyba wyrosłam, szkoda bo fajną bym miała lekture na starość
_________________ (...)
"Wyszedł w samą porę. A jednak on jest za inteligentny, aby być czymś dzisiaj: żeby dziś czegoś dokonać, trzeba być trochę durniem jednak."
'Szewcy' S.I Witkiewicz
Wysłany: 2008-10-24, 22:23
Pisze internetowy pamiętnik - bloga. Kilka razy chciałam go usunąc, bo kilka razy chciałam zacząć nowe życie. Jednak nic nie sprawi, że zapomnimy o tym co było, dlatego postanowiłam pogodzić sie z przeszłością.
Niechętnie wracam do tamtych dni, te notki są dla mnie zamknięte. Wywołują u mnie smutek i żal. Czasem nienawiść do samej siebie. Dlatego wole pisać zupełnie bez celu. Wiedząc że nikt tego nie czyta. Tak jest lepiej.
Jak przyjdzie odpowiedni czas, usiąde przed kominkiem z laptopem na kolanach i powspominam stare zle czasy.
Wysłany: 2008-10-25, 18:57
Wiolaa. napisał/a:
a co się takiego stało w tej przeszłości .?
nic ciekawego. Nie ma sensu o tym mówić.
L. napisał/a:
Pisałam, jak każda dziewczynka. I wyrosłam.
ej, ale z tego nie powinno sie wyrastać:). Ja miałam 3 blogi-pamiętniki, dwa usunęłam i strasznie tego żałuje.
A i mam jeszcze pamiętnik, taki ręcznie pisany, z 3 gim, wtedy to miałam problemy, że chłopak mnie nie chciał..;p
wtedy to miałam problemy, że chłopak mnie nie chciał..;p
O, tak. Kiedyś to był szczyt moich koszmarów:) No cóż, mnie pisanie pamiętników przestało po prostu bawić, zajęłam się nauką i zabrakło czasu. Ale przerzuciłam się na pisanie opowiadań:) Prawie to samo:)
_________________ Dreaming of screaming
Someone kick me out of my mind
I hate these thoughts I can`t deny
Kiedyś pisałam, ale po pewnym incydencie (ktoś go znalazł i przeczytał) powiedziałam sobie ze nie będę pisac więcej... Przyjaciela nie może zastąpic moim zdaniem. Przecież nie odpowie nam na pytania, nie skomentuje tego, co piszemy...
kiedyś tak, teraz nie.
Pisałam sporo i wszystko, ale według mnie nie zastąpi przyjaciela.
Możesz napisać o wszystko co leży na sercu, ale nie może pomóc...
_________________ Nie pytaj czemu takie kwaśne jest życie.... I choć udajesz , że czasem smakuje... I tak wiesz , że o cytrynowym smaku jest...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum