Papierosy są do dupy ! Dla mnie żaden niepełnoletni człowiek nie powinien palić . Cóż ..teraz jest inaczej może dla szpanu może dla spróbowania czegoś lepszego ..
_________________ Byłam [...] od niego mądrzejsza o pewne doświadczenie - ja naprawdę rzuciłam heroinę i wiedziałam, że jeśli człowiek decyduje się na ten krok, przestaje ględzić i po prostu robi to, co trzeba zrobić.
Papierosy. ? dokładnie jak tu piszecie `najgorszy syf jaki może być`. I nie rozumiem młodych w wieku 11-13 lat którzy palą i są z tego dumni. Teraz nawet palenie jest mniej modne. Ale do cholery co w tym takiego fajnego. ? że trzeba chować się przed rodzicami i jest wesoło. ? fakt, człowiek po tym jest odprężony, ale bez przesady. I myślę, ze gdyby nie osoby, które mają wpływa innych, są wpływowi byłoby o WIELE MNIEJ tych palaczy, bo większość `tak tak dzisiaj ostatni` będzie ciągnąć z takim tekstem już do końca życia..
_________________ `Jedyne co potrafię to być sobą, cokolwiek to jest`
pale tylko jak jestem zestresowana. mam nerwice sercową czyli jak sie denerwuje to krew zbyt szybko krąży a nikotyna zwęża naczynia krwionośne wiec serio pomaga.
_________________ I'm an Xbox and you're more Atari.
Imię: Rafał
Wysłany: 2012-01-26, 12:56
Nie paliłem do grudnia 2011r. Teraz sobie popalam, że tak to ujmę, ale tylko wtedy gdy wypiję lub po prostu mam ochotę na papierosa. (black devil - czekoladowe)
Papierosy to ZUO, bo śmierdza, powodują nieprzyjemna śmierć, skracają zycie itd. Nie chcę palić, nie paliłam i mam nadzieję, ze nie bede. Fuj śmierdzą one. Blee
Nie rozumiem ludzi, którzy palą papierosy.
To jest jeden z niefajnych, drogich nałogów, który w dodatku nic nie daje, dosłownie nic pozytywnego...
papierosy na stres są dobre, potwierdzone info.
Cytuje:
"Nałóg nikotynowy polega na efekcie domina. Każdy wypalony papieros powoduje, że jednocześnie gasisz głód nikotyny i wywołujesz następny atak."
http://www.menshealth.pl/...lenia-4370.html
Lama, nikotyna jest substancją psychoaktywną, ułatwia między innym przechodzenie impulsów przez włókna nerwowe, podnosi ciśnienie krwi, wyzwala wydzielanie adrenaliny - to właśnie powoduje, że stres jest mniejszy, a chęci do działania silniejsze.
Błędne koło - owszem, ale tak to działa. Nikotynizm nie opiera się jedynie na psychice, a również na realnym oddziaływaniu somatycznym.
_________________ Ooh, ooh, pain is so close to pleasure.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum