Ostatnio stałam sobie na przystanku. Podbiegł do mnie jakiś gówniarz z pytaniem: Masz papierosa?
To jest żałosne. Wszędzie tylko te papierosy. Czy nie macie tego już dość? A jeśli palicie to dlaczego?
_________________ Niech nikt nie mówi jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze!
Nigdy nie dyskutuj z idiotami, bo ściągną Cię do swojego poziomu i pobiją doświadczeniem.
Nigdy nie paliłam, szkoda zdrowia, szkoda kasy. Niczego to nie daje, oprócz nieprzyjemnego zapachu z ust i zafajdanych płuc.
Palacze, zdajecie sobie sprawę, że już lada dzień najtańsza paczka papierosów będzie kosztowała najmniej ok. 10 zł?
_________________ Tylko o sprawach, które nas zupełnie nie interesują, możemy wydać rzeczywiście bezstronną opinię, co niewątpliwie jest dowodem, że opinia bezstronna jest zawsze absolutnie bezwartościowa.
Wysłany: 2008-05-08, 19:51
Stanowczo na nie ! ... W tej chwili ... Nigdy mnie to specjalnie nie pociągało i powiem szczerze że widok młodych dziewczyn z papierosem , obrzydza mnie najbardziej
Ostatnio stałam sobie na przystanku. Podbiegł do mnie jakiś gówniarz z pytaniem: Masz papierosa?
To jest żałosne. Wszędzie tylko te papierosy. Czy nie macie tego już dość? A jeśli palicie to dlaczego?
U mnie jest to samo w każdy poniedziałek przed blokiem przesiadują dresy i zawsze jak ide pytają mnie albo czy mam "szluga" albo czy mam 40 groszy pożyczyć.
W moim prywatnym miewaniu tylko frajerzy w tak młodym wieku palą papierosy albo jak to oni mówią jarają szlugi. Pozatym fajki drogą zabawką w celu osiągnięcia tzw. "bani" zdecydowanie lepiej wypić alkohol, a nie mieć odjazd góra na 15 min i potem woń papierochów za sobą.
Myszunia napisał/a:
Palacze, zdajecie sobie sprawę, że już lada dzień najtańsza paczka papierosów będzie kosztowała najmniej ok. 10 zł?
No i na dodatek lada dzień wporowadzą zakaz palenia w pubach i barach, i niedługo również podobnie jak w UE w miejscach publicznych.
Mnie jakoś do tego nie ciągnie i nie zamierzam palić. Śmiedzi to dla mnie jakoś tak dziwnie. Kiedyś moja koleżanka powiedziała, że ona nie pali tylko ciągnie, żeby nie zgasło :-? . Osobiście mi nie przeszkadza, że ktoś pali w moim towarzystwie
ide pytają mnie albo czy mam "szluga" albo czy mam 40 groszy pożyczyć.
W moim prywatnym miewaniu tylko frajerzy w tak młodym wieku palą papierosy albo jak to oni mówią jarają szlugi.
Zgadzam się całkowicie ... mnie momentami śmieszy jak kumple chodzą i proszą się o tego "szluga", albo jak chcąc zapalić chowają się jak .. dzieci przy zabawie w chowanego ...
Cytat:
Stanowczo na nie ! ... W tej chwili
Czyli planujesz, że kiedyś będzie na TAK ??
Mnie fajki nie ciągną .. i nie mam zamiaru wciągać się w kolejny nałóg
_________________ ...znajdujesz to, czego szukasz, umyka ci to, co zaniedbujesz.
Szlugi jak tak juz piszecei to szmelc :P osobiscie nie pale ale moje poł klasy pociaga i tak jak piszecei to jest zenujace "masz szluge" "daj bucha" ludzi co sie dzieje poje**** nie ktorych całkiem no ale co mi do tego ich zdrowie ;D
Imię: Piotr
Wysłany: 2008-05-10, 20:23
Smerf666 napisał/a:
Pozatym fajki drogą zabawką w celu osiągnięcia tzw. "bani"
To nie daje nawet bani....
Leci dymek i tyle,no i jeszcze smród jak cholera.
Wiem,że nie ma się czym podniecać.I to moje zdanie .xD.
Już lepiej zozola nosem wciągnąć....
Ale to też odradzam z doświadczenia xD.
_________________ “Nadam sobie prawo do palenia papierosów i używania wulgaryzmów, pewności siebie ponad normę i nie noszenia stanika. Będę się chwalić swoimi majtkami i zdzierać obcasy na nierównych chodnikach."
Imię: Kasia
Wysłany: 2008-05-12, 20:20
Fuj !
Nie paliłam, nie pale, nie będe paliła.
1. Statystyki:
· 47% mężczyzn i 23% kobiet w Polsce w wieku 16 i więcej lat jest palaczami tytoniu. · Około 10 mln Polaków pali regularnie 15-20 sztuk papierosów dziennie.
· Prawie 5 mln tych osób pali dłużej niż 20 lat.
· Każdego roku 100 tys. zgonów w Polsce ma bezpośredni związek z negatywnymi skutkami palenia tytoniu
· W Polsce codziennie zaczyna palić około 500 nieletnich chłopców i dziewcząt, a rocznie próbuje palenia około 180 tys. dzieci.
· Szacuje się, iż dzieci w Polsce wypalają rocznie 3-4 mld sztuk papierosów.
· Papierosy są jedynym legalnie sprzedawanym środkiem rakotwórczym w Polsce i na świecie.
· Co 10 sekund na świecie umiera ktoś na chorobę wywołaną paleniem tytoniu.
· 40% nałogowych palaczy umrze przed 65 rokiem życia, a spośród niepalących tylko 15%.
· Do kontaktu z papierosami Przyznaje się aż 70% 15-letnich dziewcząt
· Przeciętny Polak powyżej piętnastego roku życia wypala średnio 3620 papierosów[/b]
_________________ 'Nieznajomość zła nie jest cnotą, lecz głupotą; zachwycanie się nią to jakby nagradzanie za uczciwość człowieka, który nie ukradł ci zegarka, bo nie wiedział, że go masz'
większość z was twierdzi, że nie pali i nie będzie paliło.. zapominacie że wszyscy jesteśmy podatni na tzw. WPŁYWY i sami nie potrafimy zagwarantować czy kiedyś w przyszłości nie pociągniecie raz, potem drugi i ani się obejrzycie, a wszyscy będziecie palić.
Ale żeby była jasność: nie śmiem wątpić w waszą silną wolę
Imię: Kasia
Wysłany: 2008-05-14, 16:36
mrs_tarotka napisał/a:
Ale żeby była jasność: nie śmiem wątpić w waszą silną wolę
haha xD dzięki za wiare ^^ u mnie oprócz silnej woli jest jeszcze alergia xD
_________________ 'Nieznajomość zła nie jest cnotą, lecz głupotą; zachwycanie się nią to jakby nagradzanie za uczciwość człowieka, który nie ukradł ci zegarka, bo nie wiedział, że go masz'
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum