Wysłany: 2009-12-29, 02:18
Frozy napisał/a:
w święta katolickie jest wolne od pracy, a w muzułmańskie nie
Bo Polska to kraj katolicki. Tak samo jak w krajach muzułmańskich z okazji naszych świąt nie ma dni wolnych od pracy. Proste i nie ma co nad tym dumać. I robić ota.
Co do tematu jestem kategorycznie przeciw. Do homoseksualistów nic nie mam, dopóki sobie są i nie robią problemów. Nie ma sensu ich izolować, czy potępiać, ale parad miłości być nie powinno. One nie mają nic wspólnego z jakąś dyskryminacją mniejszości, z propagowaniem tolerancji, walczeniem o prawa itd, a jedynie to dobry sposób na prowokację i tyle. Nie słyszałam by ktoś na ulicy ich bił/zabijał za orientację. Takie parady jedynie poprą ci, którzy już zaakceptowali homoseksualizm, a ci którzy go potępiają jeszcze bardziej będą przeciwko. I w zasadzie to podczas takich akcji dyskryminowani są heteroseksualni bo to rozpowszechnianie muszą znosić i patrzeć często na ludzi, którzy zupełnie nie potrafią się zachować.
_________________ Wiesz... lubię wieczory
Lubię się schować na jakiś czas
I jakoś tak, nienaturalnie
Trochę przesadnie, pobyć sam
Wejść na drzewo i patrzeć w niebo
Tak zwyczajnie, tylko że
Tutaj też wiem kolejny raz
Nie mam szans być kim chcę.
Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
Ostatnio zmieniony przez motyl 2009-12-29, 14:09, w całości zmieniany 1 raz
Ja uważam, że takich parad w ogóle nie powinno być, gdyż nie powinno być powodów do ich organizowania! Dyskryminację 'nieheteroseksualistów' uważam w ogóle za bezpodstawną, ale przy takich uprzedzeniach, jakie mają niektórzy pewnie długo jeszcze trzeba będzie czekać na akceptację takich związków, o ile w ogóle kiedyś się doczekamy. : /
_________________ Pasjonujesz się modą, muzyką lub tematami psychospołecznymi? Zapraszam na MOJĄ STRONĘ INTERNETOWĄ
Ja uważam, że takich parad w ogóle nie powinno być, gdyż nie powinno być powodów do ich organizowania! Dyskryminację 'nieheteroseksualistów' uważam w ogóle za bezpodstawną, ale przy takich uprzedzeniach, jakie mają niektórzy pewnie długo jeszcze trzeba będzie czekać na akceptację takich związków, o ile w ogóle kiedyś się doczekamy. : /
Zamawiam sobie związek z moim psem , potem z rybkami, a na końcu ze zwłokami babci.
_________________ You are not in the sudoers file. This incident will be reported.
Imię: Em
Wysłany: 2009-12-31, 00:01
Nie no ja wiem że trzeba być tolerancyjnym i w ogóle , ale nie każdy jest , więc dla własnego bezpieczeństwa nie powinni robić takiego szału ze swojej orientacji . W końcu pan Bóg stworzył Adama i Ewe a nie Ewe i Ewe czy Adiego i Adiego . Jak są niech sobie żyją , ale niech nie robią z tego święta narodowego .
zacytowałbym Ci klasykę, tyle, że nie mogę jej znaleźć, więc niestety tylko parafraza
Naród który boi się walczyć o swą wolność, w obawie o utratę życia
Jest skazany na to, iż utraci obie te rzeczy.
Nie mówiąc już o podstawowych lekturach takich jak Niemcy, gdzie twardo jest poruszana kwestia moralności.
Jeżeli jesteś tolerancyjny to powinieneś wspierać osoby które walczą o swoje prawa.
Skoro wychodzą na ulicę, to znaczy, ze czują się dyskryminowane i mają prawo do manifestowania swoich poglądów jak i orientacji.
Cała akcja nie ma na celu stworzenia jak to ująłeś "święta narodowego" lecz ukazania, że Homoseksualizm jest w Polsce obecny, oraz, że domaga się pełnej tolerancji w tak konserwatywnym obyczajowo społeczeństwie
_________________ Co za idiotyczny punkt w regulaminie.
Poza tym, wypadało się podpisać jak grzebałeś na moim profilu pipko.
Szkoda tylko, że ma przeciwny wydźwięk. Akcja pokazuje,że owszem , problem istnieje, ale ma się dobrze, homoseksualiści to ludzie szczęśliwi i radośni oraz jak wesoło jest być gejem/lesbą. A prawa ? Nie widziałem,aby na paradach się domagali jakichkolwiek praw. Być może pojedyncze transparenty, ale żadnych oficjalnych protestów - jak widać nie są to ludzie do końca głupi, wiedzą gdzie leży granica.
_________________ You are not in the sudoers file. This incident will be reported.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum