Paraliż senny. Zdarza wam się ?? Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Niesamowite » Paraliż senny. Zdarza wam się ??

Paraliż senny. Zdarza wam się ??
Autor Wiadomość

hghh 
Stały User
zrobię tu horror.

Wysłany: 2009-08-14, 16:54   

Pierwszy raz słyszę, nie zdarzyło się.

' swej wartości świadom, byłem, jestem, będę.
choć być może niektóre decyzje w życiu były
błędem. '

erasures 
User

Wysłany: 2009-08-26, 16:42   

Wilku napisał/a:
...Zdarza wam sie mie taki paraliz ?? Bo nie jest to nic milego...

Kilka razy mi się zdarzyło, przyznaje dosyć dziwne uczucie szczególnie jak się zaśnie na warcie stojąc przy ścianie z kbk akms'em na ramieniu ;)

Za pierwszym razem było dosyć strasznie, koło 2-giej w nocy po zmianie, posterunek miałem taki, że nie ma szans sie nigdzie zabunkrować, a pizdziło, że bechatka nie pomoże, trzeba było gdzieś przy ścianie magazynu rakiet się skulić bo był w cieniu...
Siedziałem tak skulony z 15 min i zasnąłem :-D

Budze sie, co jest k***a!? Ani nogą ani ręką, a najgorsze jest to, ze słyszałem kroki i pierwsze co mi przyszło do głowy to, że za wcześnie na rozprowadzenie, gapie sie bezwładnie na jakiś krzak, pewnie oficer na kontrol, a ja siedzę! he
No to człowieku kombinuj, przewrócić sie chciałem wkręcić, że zemdlałem czy coś =]
Siedziałem tak z 5 min, nagle wyrwałem, kbk i motorola na ziemie.
Potem sie przyzwyczaiłem, mimo tego, że zawsze coś słyszałem, albo kroki albo jakiegoś stara to zawsze byłem pewien, ze mi sie zdaje, bo najmniejszy odgłos w realu zawsze mnie wybudzi :) Kiedyś spróbowałem to wymusić, udało mi się i wiem jak to zrobić.
Na naszej kompanii nie tylko mi się to zdarzyło ;)

Moja recepta :)
- ogromne zmęczenie i senność
- niewygoda
- pełna czujność

Fajnie, że o tym piszecie,
pozdrawiam Paweł

DARK
User

Wysłany: 2009-09-07, 19:10   paraliż senny

Kiedyś wiele razy miewałem paraliż senny. Zawsze bywało to przed obudzeniem. Efekt był taki jakby umysł budził się przed ciałem. Masz świadomość , że leżysz w łóżku i pora wstawać, jednak nie możesz ruszyć ręką ani nogą. Zawsze pojawia się niepokój w takiej sytuacji, wynikający ze świadomości dziwnej sytuacji. Z czasem pojawiała się myśl, że sposobem na wyrwanie się z tego stanu jest koncentracja i próba wykonania jakiegoś gwałtownego ruchu. Pomagało.

Fenix 
Wymiatacz

Wysłany: 2009-09-07, 19:20   

Wilku napisał/a:
Zdarza wam sie mie taki paraliz ??

ja nigdy tego nie doświadczyłem :]

enchantment 
Moderator
osobliwy wypadek

Imię: Jakub

Wysłany: 2009-09-07, 19:52   

Ja również nigdy. Jednakże chciałbym wiedzieć jak to jest, z umiarem.

ProrokBDG 
Wymiatacz
Nawiedzony

Imię: Łukasz

Wysłany: 2009-09-08, 10:16   

Swego czasu zdarzało się. Powodowało to lęk, niepokój ale z drugiej strony pojawiała się jakaś taka zagadkowość i chęć przeżycia tego jeszcze raz. Z jednej strony ryło czaszkę ale z drugiej powodowało dziwny stan, który był nawet ciekawy.

lgtk 
Hiper wymiatacz
lgtk.digart.pl

Imię: Adam

Wysłany: 2009-11-02, 13:28   

Mi to się nawet podoba ale chcę się z tego wyrwac. Zdaza mi się pare razy w tygodniu
Ty broń miłości z mocno uniesiona tarcza

bezimienny25
User

Wysłany: 2010-02-14, 12:35   

a możecie dać jakąś pozycję niewygodną żeby ten paraliż wywołać??bo chciałbym tego doświadczyć, pomimo, że mówicie, że to straszne:)

endorfina 
Hiper wymiatacz
Poetka z ławki.

Wysłany: 2010-02-14, 12:43   

bezimienny25, myślę, że nie da się wywołać takiego paraliżu.

Nigdy mi się to nie zdarzyło, całe szczęście. Z tego co czytałam, to jest to strasznie nieprzyjemne i przerażające, zdecydowanie bardziej wolę spokojny sen, bez żadnych 'niespodzianek' ;)

natasza 
User

Wysłany: 2010-02-14, 13:05   

Wow. Zawsze gdy snimy mózg nakłada na nasze ciało siatke paraliżująca zebysmy nic sobie nie zrobili. Ale działać powinna ona tak, że gdy chcemy się obudzić tą ja zdejmuje

Niestety czasem to nawala.

Ja np. śnie i chce sie obudzic i wiem ze to sen włancza sie w nim moja swiadomosc a jednak nie moge sie obudzic

Co do paraliżu...wiecie Indianie w lasach równikowych maja takie trutki ze jezeli kogos ustrzela to taka osoba lezy jak martwa kilka godzin nawet zrenica nie moze ruszyc ale wszystko rejestruje. OKropność

Jest tez taka choroba w której człowiek wyglada jak umarły i były w stanach takie przypadki ze takich ludzi wsadzono do trumny a oni budzili sie i zaczynali krzyczec. Choc nie wiem cze mu nie zauwazono ze bije im serce.

Ciekawym tematem jest tez ''świadomy sen'' robisz to co chcesz i wszystko czujesz tak jak w rzeczywistosci ale wielokrotnie mocniej. Orgazmy też

A co do nieruszania sie to tez w czasie operacji i narkozy....są ludzie czujący wszystko i nie mogący nic powiedziec. Czesto ich mózgi kasuja to przezycie jako frustrujace i budzac sie mówia ze nic nie czuli. Ale zdaża się że pamiętaja.....bardzo żadko ale się zdaża No i ja dziękuje czuc cos takiego 2 godz a potem zapomniec niby jak sie nie pamieta to co to za różnica ale się wkoncu cierpiało hmmm to juz filozoficzny problem trudno na nie odpowiedzieć

Freeman 
Mega wymiatacz
M. I love you ;*

Imię: Adam
Ostrzeżeń:
 1/3/6

Wysłany: 2010-02-14, 13:18   

Zdarza mi się to często . Nie za fajne to jest :kwasny: często mi się to zdarza po koszmarach lub snach samobójczych :->

bezimienny25
User

Wysłany: 2010-02-14, 20:51   

aha i jeszcze jedno czy to jest tak, że ja się budzę i nie mogę się ruszać, czy jeszcze się nie budzę??

donna_rossetto 
Wymiatacz
femminile

Imię: Victoria

Wysłany: 2010-02-16, 18:45   

Dwa razy tak miałam.
Za drugim razem w ogóle się nie przestraszyłam.
po prostu obudzilam sie w srodku nocy nie mogac poruszac cialem i pomyslalam ''aha, to paraliz senny'' po czym szybciutenko zasnelam.
jednak pierwszy raz byl dosyc straszny.
przebudzilam sie w moim pokoju, patrze, wszedzie ciemno, nie moge poruszac nawet palcami... chce krzyczec, ale nie moge, dusze sie...
i pozniej chyba tez zasnelam xd.

diego 
Pogromca postów

Wysłany: 2010-02-16, 18:52   

Chyba kiedyś coś podobnego miałem ale to było chwilowe.
Byłem strasznie zmęczony kilka nieprzespanych nocy, usiadłem na fotelu, zamknąłem oczy, nie miałem jeszcze zamiaru zasypiać po chwili chciałem otworzyć oczy i czułem się tak jakby moje ciało spało. Dosłownie przez kilka sekund nie mogłem nic powiedzieć ani się ruszyć. Nie było to zbyt przyjemne i nie wiem czy dokładnie to jest ten paraliż senny ale chyba coś na podobę. Po chwili się ocknąłem i wszystko było ok.

Każdy wie co ten sport dla nas znaczy, w naszym mieście- my dzielni Krzyżacy.
Wiesław Jaguś - legenda na zawsze

motyl 
Moderator

Wysłany: 2010-02-17, 14:57   

Zdarza się. I za każdym razem panikuje, bo mam wrażenie, ze ktoś trzyma mnie za szyję i nie mogę złapać powietrza, ruszyć się nie mogę, krzyczeć też nie, strach wielki, ale na szczęście po kilku chwilach przychodzi sen i jak się budzę już za jakiś czas to wszystko jest w normie. Co nie zmienia faktu, że sam paraliż senny jest nieprzyjemny.
Trochę przesadnie, pobyć sam
Wejść na drzewo i patrzeć w niebo
Tak zwyczajnie, tylko że
Tutaj też wiem kolejny raz
Nie mam szans być kim chcę.

Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem.

Odpowiedz do tematu