Wysłany: 2010-03-03, 15:53 Pasta wybielająca zęby.
Nie znalazłam tu takiego tematu (może źle szukałam?! Z góry przepraszam za problem dla moderatorów, jeśli takowy sprawie), a wiem, że wielu z nas stara się poprawić biel swoich zębów.
Pytałam mojej pani stomatolog. Poradziła elmex. Pasta w żadnym razie nie zdała egzaminu. Próbowałam także blend-a-med, colgate, aquafresh i wiele innych. Z żadnej nie byłam do końca zadowolona.
Chciałam polecić Wam pastę Vademecum Express White 10. Jest FE-NO-ME-NAL-NA! Poleciłam koleżanką i również są zadowolone. Dodam jeszcze, że pasta jest o połowę tańcza niż te inne, które wcześniej wymieniłam. A efekt nieporównywalny.
Cieszę się, jeśli mogłam komuś pomóc
Pozdrawiam.
_________________ jak Cie odnaleźć, gdy nie wiem gdzie szukać
też miałam kiedyś problem z szukaniem takiej pasty i tak samo jak w Twoim przypadku żadne nie zdały egzaminu.
napewno spróbuję tej, którą poleciłaś
_________________ nie mogła lepiej wybrać. nikt inny nie dałby jej tyle szczęścia, miłości,
tyle pewności we wszystkie jutra świata.
Ich jutra. Jej i Jego. Wspólne.
Imię: Mieczysława
Wysłany: 2010-03-04, 15:35
wybielanie pastami na pewno jest zdrowsze, ale nie tak skuteczne jak roznego typu zele czy nakladki na zeby.
Jednak najlepszy efekt da wybielanie u dentysty . ale ono kosztuje sporo.
_________________ "strach jest niezwykle podniecający. Ludzie lubią być straszeni. To działa na nich jak chwile przed orgazmem. Wszyscy pragną tego zaznać. To niezwykłe doświadczenie."
Ja zawsze wierny Colgate, 3 razy dziennie i ok. Te wybielające mają to do siebie że powinno ich się używać raz dziennie bo niszczą szkliwo i podrażniają dziąsła.
Ważniejsze od przesadnej bieli jest również zdrowie i ochrona zębów i dziąseł.
Ja używam pasty blend-a-med i to już od dłuższego czasu. Jest niezła ale żadnej rewelacyjnej różnicy w wybielaniu nie zauważyłam. Chętnie wypróbuję tą, którą polecasz :)
Zadna pasta wybielająca nie wybieli zębów zbytnio... bo mogłaby przy okazji z pomoca szczoteki uszkodzic szkliwo... najlepsze sa plastry, albo zabieg wybielanie u dentysty... z tym że efekt oczywiście niegdy nie będzie wieczny, zazwyczaj ok pół roku...
_________________ Twój uśmiech...to już nie wróci...
ja dałam się namówic nowosci reklamowej- signal white now i jestem zadowolona:) często powraca mi nadwrażliwość zębów i tę pastę moge spokojnie uzywać, wcześniejsze wybielające jeszcze bardziej podrażniały mi szkliwo....
Pasta o nazwie Medisar. Bardzo skuteczna. Od razu zauważyłam różnicę. Ma trochę słaby smak, czuć bardziej fluor niż miętę ;P Co nie zmienia faktu, że wybiela zęby i podobno nie niszczy szkliwa.
_________________ If you have to go don't say goodbye
If you have to go don't you cry
If you have to go I will get by
Someday I'll follow you and see you on the other side...
jeśli chodzi o pasty wybielające zęby to nie do końca można dzięki nim mieć śnieżnobiałe zęby. Bo wszystko zależy od tego, jakiego koloru są nasze kości.
I niektórzy chociaż bardzo by się starali nie będą mieli białych zębów,
moim zdaniem jedną z lepszych past wybielających zęby jest Blnax Med, którą się kupuje w aptece. Przetestowałam mnóstwo past, ale ta chyba jest najlepsza.
A wiesz, że ta pasta ma też inne rodzaje. Faktycznie, jeżeli chodzi o pasty wybielające, to ta jest jedną z lepszych, jakie znam. Trochę drogawa jest, inne popularne marki można kupić taniej, no ale jak się dobrze poszuka, to jest się w stanie znaleźć ja w przyzwoitej cenie. Z tego co wiem, to na e-lek.pl mają ja w bardzo przystępnej cenie i zdaje się, że można u nich dostać też inne rodzaje tej pasty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum