Mam bardzo łamliwe paznokcie.
Ile razy chcę, żeby miec dłuższe paznokcie - NIE.
Niesamowicie się wyginają, są cienkie.
Macie jakieś porady ? Chciałabym miec zdrowe, ładne paznokcie.:-/
_________________ "Żyję w kraju, w którym wszyscy chcą mnie zrobić w c***a."
Wiesz co ja też mam bardzo slabe paznokcie. Kiedyś mi się rozdwajały, no i tak jak u Ciebie, były bardzo łamliwe. Ale poczytałam o odżywkach i znalazłam te od Sally Hansen, jedną sobie taką sprawiłam. Chyba wszystkie przyspieszają przyrost paznokcia, a poza tym naprawdę pomagają. Paznokcie stają sie mocniejsze no i nie rozdwajają się, nie pękają :) Możesz je kupić w sephorze, ale osobiście radzę allegro :)
_________________ Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. T.Pratchett
też mam ten problem, głównie, jak maluję paznokcie bez dłuższej przerwy między jednym kolorem a drugim
trzeba jednak dać im czasem odsapnąć. zainwestuj w odżywkę do paznokci - masa jest tego wszędzie i nie jest dziadostwo specjalnie drogie. poza tym polecam Ci stosowanie różnego rodzaju kremów do rąk i paznokci. u mnie widać efekty po takich kuracjach okresowych.
_________________ I want a perfect body, I want a perfect soul
I want you to notice when I'm not around
You're so fucking special
I wish I was special
Madzialena13, jest już temat o łamliwych paznokciach zostaje on scalony z Twoim.Proszę,byś następnym razem skorzystała z wyszukiwarki bądź rozejrzała się po forum :)
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
A ja słyszałam, że sok z cytryny pomaga. Wystarczy co jakiś czas maczać paznokcie w soku z cytryny. Albo rozpuścić kwasek cytrynowy w gorącej wodzie, paznokcie się wzmocnią i ładnie wybielą, możesz też dodać do tego parę kropli oliwy z oliwek.
Albo brać tabletki Skrzypolen.
_________________ Jęczeć nad minionym nieszczęściem to najlepszy sposób, by przyciągnąć inne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum