Mam problem z paznokciami u rąk, bo są strasznie łamliwe i się rozdwajają. Nie wiem czy to z powodu malowania czy po prostu braku witamin. Próbowałam już kilku odżywek, ale niewiele to daje.
Znacie może jakiś dobry sposób na wzmocnienie paznokci?
Odzywki to dobry pomysl. Jednak powiem szczerze, ze witaminy w organizmie to podstawa. Kiedy lezalam w szpitalu i bralam kroplowki to paznokcie mialam piekne, mocne, biale. Wyszlam ze szpitala zaczely sie lamac i rozdwajac. Wniosek: komplet potrzebnych witamin zlotym srodkiem na zdrowe paznokcie (i nie tylko) a tak poza tym to slyszalam, ze stosowanie skrzypu polnego w tabletkach bardzo dobrze wplywa nie tylko na paznokcie ale na wlosy i skore. Ja osobiscie ostatnio lykam skrzyp i pokrzywe z HUMAVIT'u.
Dobrze się odżywiam, próbowałam 100tysięcy odżywek, moczenia w oliwie, galaretek, żelatyny, skrzypovity i wszystkiego czego się da- nie pomaga mi nic Ciągle się rozdwajają i łamią. W akcie desperacji wzmocnie je żelem u kosmetyczki.
oo to zapytam już tu żeby nie zakładać nowego tematu :
Co zrobić jeśli ciągle pękają mi skórki ? zawsze tak miałam i to jest dość uciążliwe no i strasznie wygląda zawsze tylko milion plastrów na palcach ...
Wysłany: 2009-05-05, 11:23
eMeF napisał/a:
Co zrobić jeśli ciągle pękają mi skórki ?
mocz w oliwce z kilkoma kroplami cytryny i miodu.
_________________ Żyjesz wystarczająco długo by usłyszeć głos broni,
Wystarczająco długo by odnaleźć siebie krzyczącego każdej nocy,
Wystarczająco długo by zobaczyć jak przyjaciele cię zdradzają...
oo to zapytam już tu żeby nie zakładać nowego tematu :
Co zrobić jeśli ciągle pękają mi skórki ? zawsze tak miałam i to jest dość uciążliwe no i strasznie wygląda zawsze tylko milion plastrów na palcach ...
A smarujesz ręce kremem? Codziennie? Jeśli nie kup sobie jakiś dobry (Neutrogena jest super) i noś zawsze w torebce i smaruj kilka razy dziennie. Na pewno pomoże.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum